Důležitější než vkus a styl je charisma a um!

Proč všichni řeší módní styl prezidenta a první dámy? Po inauguraci prezidenta jsem z médií nabyla dojem, že máme v republice na jednoho politika cca pět stylistů.

Ze všech stran se sypou z médií „dobře míněné rady“ tzv. stylistů  a odborníků na pánskou a dámskou módu prezidentovi a jeho choti o tom, jak mají a nemají vypadat. Co je trendy a co je „out of time“. Domnívám se, že obecně nejde ani tak o styl, jako spíše o charisma a o to, co daný člověk umí – a to ve všech oblastech života.

Odborníci a média nám diktují  a nařizují, jak máme vypadat. Zeman se lesklým oblekem při inauguraci údajné úplně znemožnil, totální „fópá“ pak způsobila skutečnost, že mu z rukávů obleku nečouhaly rukávy košile a první dáma Ivana zase vypadala usedle a dovolila se obléci JEN do černé. První dcera Kateřina zase byla, dle odborníků a odbornic, sice v trendy žluté halence, ale zase zvolila špatnou podprsenku a černým páskem tak zbytečně zdůraznila svůj bujný hrudník.

Vzpomněla jsem si okamžitě na jednoho lektora, který byl sice vystajlovaný, košile a kravata tón  v tónu, nadrcená neverbální komunikace ve stylu Obamy (ruce se neustále zvedají k ramenům..:-) atd..., ale jeho přednáška o efektivní komunikaci byla bohapustá teorie o ničem. A vzpomněla jsem si okamžitě na jednu profesorku vysoké školy, která nám chodila přednášet v kamaších, lyžařských podkolenkách a prapodivné tunice. Byla to ale obrovská osobnost s charismatem, která „uměla“ a  její přednášky byly tak výborné a  bohaté, že jsme na ně chodili v hodinovém předstihu, abychom se vmáčkli na parapety a hltali s pokorou pak každé její slovo. A dodatečně si uvědomuji, že jsme její vzhled a styl nestyl nikdy neřešili.

Nenechme se médii tak ovlivňovat a nenechme sebou manipulovat a vnucovat si myšlenku, že styl je to nejdůležitější a bez něj to nejde. Styl a vkus nejsou důležité tak, jako charisma a um. Pokud nás bude Zeman reprezentovat důstojně (to jest svými činy a chováním), ať chodí klidně pořád JEN v lesklém obleku...

Mimochodem, vzpomínáte na pana prezidenta Havla a jeho kalhoty? Ten krásně potvrzuje fakt, že důležitější než vkus a styl je právě osobnost člověka.

Hezké předjarní dny a stylisty a módní časopisy a jejich „mnohdy hysterické“ rady a reakce berme s nadhledem (a stejně tak i politiku) :-)

KK

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Kaňoková | sobota 9.3.2013 22:30 | karma článku: 23,57 | přečteno: 1082x