Zabraňme nejhoršímu, už brzy může být pozdě

Multikulturalismus selhal - a pokud si toho ještě někdo nevšiml, ostře nevraživý postoj vůči příslušníkům romské komunity se šíří celou republikou. Je čas, aby si někdo nahoře uvědomil, že pokud se něco nezmění, může se stát, že Česko bude mít svého vlastního Breivika. Tak udělejme něco, než bude pozdě.

Je mi jedno, jestli mě bude někdo obviňovat z rasismu - ti, kteří mají všech pět pohromadě, mě pochopí. Můj článek je jedním z těch, jež se snaží bít na poplach. A pokud zasáhne nemilosrdný cenzor, pak budu definitivně přesvědčena o tom, že svoboda slova není v této zemi ničím jiným než vyčpělou frází.

Položme si nejprve otázku - je v české společnosti 21.století možný pogrom?
Že ne? Že prý jsme tak minulostí poučená a demokraticky vyspělá země, že něco takového by tu nebylo možné?
A přece pod každým internetovým článkem, který pojednává o zločinech spáchaných Romem nebo Romy, lidé v diskusi píší, že je nutné zbrojit. A tvrdě trestat. Zjednat pořádek sami, když to neudělá nikdo jiný, popř. zvolit stranu, která ho zjedná, tudíž stranu radikálně pravicovou. Ano, i přes to, co se stalo ve 30. a 40. letech minulého století. I přes obrazy z historie ukazující koncentrační tábory a Hitlerovo běsnění.
Tento fakt je vysoce znepokojivý, ale není nepochopitelný.

Lidé jsou naštvaní a jejich vztek se přenáší celou společností jako mor. Média informují o některých zločinech spojených s Romy, ale další buď ignorují, anebo zamlčují, popřípadě pro jistotu nezveřejní etnickou příslušnost pachatele.
Tresty jsou v mnoha případech tak směšně nízké, až je to pobuřující.
Cenzura 'povýšila' až na takovou úroveň, že kdokoliv napíše slovo Cikán, je jako rasista buď zablokován, anebo smazán. A to přesto, že někteří Cikáni samotní preferují toto označení, a přesto, že bylo používáno až do 90. let a nikdy to nebyl problém.
Shůry není vidět žádná snaha o řešení tohoto problému, a tak se nedivme, že vidíme jen to, že si romské rodiny - za požehnání naší vládnoucí 'elity' - žijí z našich daní lépe, než běžná rodina majoritní střední třídy, kde dospělí pracují od nevidím do nevidím a stejně každý měsíc vyjdou s penězi natěsno a v žádném případě si nemohou nijak vyskakovat.
A že ne všichni Romové jsou špatní? To moc dobře víme. Bohužel výjimky jsou zastíněny většinou, a ta rozhodně nemá lichotivé renomé.

V české společnosti bublá spravedlivý hněv a víme, že se tak dlouho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A až se tak jednoho dne stane, pak i ti nevinní budou trpět a rozzuřené masy se začnou mstít - a v tom vidím největší nebezpečí, protože není nic horšího, než dav.
A budou v něm ti, kterým Romové znásilnili dcery, ti, kterým zmrzačili syny, ti, kteří byli přepadeni a oloupeni - a ti strhnou další. A bude zle.

Nejsme sami, kdo má problém, podívejme se na Slovensko a Maďarsko. V Anglii, Francii a zemích Skandinávie jsou to zase Arabové, v Německu spolu s nimi i Turci. A to všechno proto, že jsme si spletli pojem 'tolerance' s frází 'nechat si kálet na hlavu'.
Je totiž vinou inteligence, že ve jménu svobody a demokracie dopustila, aby celý multikulturalismus došel tak daleko. Je vinou inteligence, že nestanovila jasná pravidla, netrvala striktně na jejich dodržování a tvrdě netrestala jejich porušení - místo toho se stále ustupovalo a ustupovalo...

Jiné kultury se zkrátka do té evropské nikdy zcela nezačlení. Je to dáno celkovou mentalitou etnika, kterou mají jeho příslušníci v genech. To se nezmění. Jak je ale možné, že zatímco v některých zemích přistěhovalci přijmou tamější kulturu, protože jsou vděční, že jim dotyčný stát poskytl domov, v Evropě je nepřijímání cizí kultury hned rasismus? Vždyť bychom se přece měli řídit zcela jednoduchým 'Můj dům, můj hrad'. Jsou tu hosty a podle toho by se měli chovat - kdyby vám do bytu přišel na návštěvu Arab a okamžitě se dožadoval změny výzdoby a umístění modlitebního koberečku do obýváku, nevyrazili byste s ním futra? Samozřejmě vyrazili. A tak by to mělo fungovat i v evropském měřítku.

Už vidím ta obvinění z populismu, z toho, že jsem zmanipulovaná davem... Já ale píši jen to, co mezi lidmi cítím.
Sama ctím humanismus a demokratické ideály, jsem proti násilí a diskriminaci menšin. Jsem však i proti zločinu, drzosti a omezování slušných lidí - a to ze strany jakéhokoliv etnika. Bohužel, ať se to ochráncům lidských práv líbí nebo ne, velká část romské komunity má na mnou zmíněných třech velký podíl a na postoji majoritní české společnosti vůči jejich menšině je to znát; proto otevřete oči, přestaňte propagovat diskriminaci obráceně, přestaňte se ohánět rasismem a snažit se tak zavděčit někomu z Bruselu, přestaňte cenzurovat pravdu, zločiny trestejte adekvátně a určete TÉ části Romů hranice, při jejichž překročení budou následovat tvrdé sankce.
Jinak to opravdu nedopadne dobře.

Autor: Nikola Kandoussi | úterý 17.4.2012 14:22 | karma článku: 48,37 | přečteno: 21193x
  • Další články autora

Nikola Kandoussi

A co děti? Mají si kde hrát?

28.10.2013 v 17:02 | Karma: 20,50

Nikola Kandoussi

Pane prezidente, jste jednička!

21.10.2013 v 15:49 | Karma: 16,62

Nikola Kandoussi

Ne, nejsem Řekyně...

23.4.2012 v 0:09 | Karma: 23,37