TT si pozvala do studia dredy a bývalou ministryni našich peněz

Přestože Bartoš je obvykle dobrý chrlič myšlenek (nyní vládních, dříve opozičních) musím přiznat, že na bývalou ministryni neměl.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Přestože Bartoš je obvykle dobrý chrlič myšlenek (nyní vládních, dříve opozičních) musím přiznat, že na bývalou ministryni neměl. Navíc působil dost unaveným dojmem, obzvlášť při detailním záběru.

Na pořadu dne byl paskvil ve formě Pandemického zákona, který byl vrácen Konírnou zpět do Žvanírny. A to přesto, že v Konírně mají vládní sympatizanti většinu. Svědčí to o tom, že to byl zákon, který nebyl dost dobrý, aby spatřil světlo světa. Neznamená to ovšem, že nebude ve Žvanírně protlačen znovu a donucen tím k bytí. (jen tak na okraj, senátorů chybělo v den hlasování celých 25%...zatracený covid !, nebo něco jiného ?)

Další tématem byla ekonomická situace naší země. Zatímco Bartoš byl plný optimismu (a to přesto, že nosil v torně maršálskou hůl, kterou ztratil i s tornou), tak ministryně (ta ztratila pro změnu zase místo ve vládě s čímž asi nepočítala) označila upravený rozpočet za brutálně katastrofický. Byly kritizovány především rozpočtové škrty, nejvíc samozřejmě škrty ve velmi citlivém rezortu zdravotnictví. Na její výtky dredy ujistily nejen jí, ale i celou veřejnost prohlášením, že se nezhorší situace ve zdravotnictví, nezhorší se dostupná péče a ani se nezhorší plánované operace - co se týče množství a času. Takže stávková pohotovost zdravotnického personálu se jeví jako zbytečná akce. (můj názor je, že pokud by se mělo šetřit ve zdravotnictví, tak by se mělo logicky začít redukcí počtu zdravotních pojišťoven…)

Po nezbytné reklamní přestávce se ve studiu TT probíraly ekonomické otázky. Jak to dopadne v praxi se dozvíme asi velmi brzo.

Debilně si myslím, že to bude neradostná realita.

Autor: Otto Kamm | neděle 13.2.2022 12:23 | karma článku: 33,60 | přečteno: 1183x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,91

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01