Sázka na mrtvého koně

Chodím pravidelně na dostihy. A taky si někdy vsadím. Věřím koni, který má za sebou přijatelnou dostihovou historii, a někdy si vsadím i na žokeje. Vím, že dobrý žokej by si nikdy nesedl na vyloženě špatného koně.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Chodím pravidelně na dostihy. A taky si někdy vsadím. Věřím koni, který má za sebou přijatelnou dostihovou historii, a někdy si vsadím i na žokeje. Vím, že dobrý žokej by si nikdy nesedl na vyloženě špatného koně. Nevsázím na koně na konci tabulky s kurzem na vítězství -například 1: 45. I tak se za posledních deset let stalo, že takovýto kůň (hajtra do počtu, jak říkají sázkaři), vyhraje k všeobecnému překvapení.

Nejen volby, ale i přímo jmenování někoho do funkce, je sázka na úspěch s větším nebo menším kurzem. Pokud strany, nebo i jedinci mají co společnosti nabídnout, jejich šance na úspěch bývá velká. Sázkařsky řečeno, jedná se o favority a na favority je vždy nízký kurz. Protože je jisté, že téměř s jistotou zvítězí.

Ovšem sázka ministra Rakušana jmenováním Petra Mlejnka vůbec nenese znaky, že se jedná o favorita s nízkým kurzem. Naopak se čím dál tím víc ukazuje, že jmenování Mlejnka do čela rozvědky by mohlo semlít nejen Mlejnka, ale i Rakušana. Neodvažuji se odhadnout výši kurzu v tomto případě, protože všechny okolnosti naznačují, že se jedná o sázku na mrtvého koně.

V dostihovém sportu se nedá vsadit na mrtvého koně. V politickém dění to umí jenom současný slepenec mající pohodlnou většinu ve Žvanírně.

Z dostihů bychom si měli vzít poučení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 15.8.2022 13:25 | karma článku: 28,96 | přečteno: 555x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,75

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01