Pokec TT na Primě s předsedou Ústavního soudu on-line

Celý národ v duchu tradic si přál hlavně VESELÉ velikonoce. V tomto duchu se nesla i premiéra debaty na Primě. 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Celý národ v duchu tradic si přál hlavně VESELÉ velikonoce. V tomto duchu se nesla i premiéra debaty na Primě. Vždycky se mi líbí to označení v programech „premiéra, on-line“. Že se jedná o záznam týden starý není podstatné, je přeci vysílán premiérově a on-line.

Tento rozhovor byl jednoznačně veselý. Předseda Ústavního soudu vysvětlil, že celý Ústavní soud se snaží rozhodovat rychle. Někdy i hodně rychle. Dokonce někdy tak rychle, že dokáže zakázat výjimečný stav jako neústavní pouhé tři dny po jeho skončení. A že zásah do volebního zákona stihli po více než dvou letech uveřejnit osm měsíců před volbami. Tedy včas, aby bylo zabráněno tomu, aby volby nebyly nespravedlivé (asi k těm koalicím nebo i jinak).

Taky jsem se dozvěděl, že to jeho rozhodování, tedy ne jeho rozhodování jako Rychetského, ale celého soudu, je věc složitá a že se musí zvážit vždy veškeré skutečnosti. Takže rozhodovat rychle z principu věci nemohou a proto jsou ty nálezy Ústavního soudu tak pozdě vydávány. Bože, to je radost se vyjádřit jakkoliv k něčemu, co už pominulo. Kdyby se nejednalo o nálezy Ústavního soudu, tak bych si myslel, že je to trochu (trochu hodně) alibistické počínání.

A líbilo se mi, že jako předseda ÚS je zásadně disciplinovaný a že dodržuje veškerá nařízení vlády, i když s nimi vnitřně nesouhlasí. Takže nosí roušku na prázdné ulici, neodvažuje se zpívat a koupený nápoj v restauračním okénku konzumuje až v domácím prostředí. Je hezké, že je tak disciplinovaný. Na rozdíl od těch, co si byli i přes zákaz letos na horách zalyžovat nebo na rozdíl od těch, co tento čtvrtek před Velikonocemi ucpali dálnici D1.

(Jen tak mě mimochodem při sledování toho pořadu z konzervy napadlo, jak by to moderátorce slušelo, kdyby měla na hlavě tmavomodré dredy - náhodou mám barevnou telku…)

A protože se nekonaly OVM, tak jsem čekal na plánovanou besedu TT na Prima News. ale TT tam nebyla, asi šla ke kadeřníkovi.

Debilně si myslím, že si stejně ty dredy nenechá udělat. Blonďatý vlasy jsou blonďatý vlasy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 5.4.2021 7:42 | karma článku: 31,86 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,85

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01