Piráti a STAN už vidí… budoucnost

Náhodou vidět budoucnost je fajn. Naposledy viděla budoucnost bájná Libuše a viděla jí dobře. Dnes ovšem ani Piráti, ani STAN nedisponují takto obdařenou osobou.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Náhodou vidět budoucnost je fajn. Naposledy viděla budoucnost bájná Libuše a viděla jí dobře. Dnes ovšem ani Piráti, ani STAN nedisponují takto obdařenou osobou, a tak najali 14 expertních skupin, aby po dobu šesti měsíců zkoumaly a v konečném výsledku tu budoucnost viděly. Pokud tvoří aspoň 3 lidé expertní skupinu, tak minimálně 42 lidí (spíše víc) šest měsíců bádalo a zvažovalo pro a proti a zda ta světlá budoucnost je vepsaná do plachet Pirátů. Samozřejmě, že vyzkoumali, že ano, že je vepsaná (ostatně jinak by si ty nemalé prostředky vynaložené na zkoumání nezasloužili, že).

V dnešní době, kdy ve státní pokladně chybí dno a kdy by mělo být prvotní snahou snižovat vládní úřednictvo jako významný zdroj příjmu, se řeší volební program najímáním expertů. Nic proti tomu, ale budou-li tímto způsobem rádoby budoucí vladaři řešit zeštíhlení vládních úředníků, tak ať při nás stojí sv. Antoníček. Ubude sice vládních úřednických seslí, ale narostou sesle expertní.

Navíc, pokud - jak říkají - že jsou jejich prioritou veřejné služby, tak dodávám, že veřejné služby stojí hodně peněz a skoro žádné negenerují. Nechci ukazovat krumpáčem, ale musím. Veřejná služba veřejnoprávní televize stojí obyvatele, potažmo i stát miliardy. Navíc o její kvalitě se vedou více než oprávněné diskuze.

Líbí se mi prohlášení uskupení Pirátů a STAN, že když to nepůjde (snižování státního dluhu), tak že dojde k růstu odvodů (daní). No, k tomu dojde určitě, nad tím ti experti bádat nemuseli.

Ještě stojí za zmínku, že v Praze bude jejich volební jednička Olga Richterová. Už se těším, až se dvojčata Pekarová s Adamovou do Richterové pustí. Určitě to bude nejlepší zábava ve veřejnoprávním prostoru.

Debilně si myslím, že když se dva perou, třetí se směje. To jsem zvědavý, která z těch třech bude ta druhá.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pátek 21.5.2021 11:02 | karma článku: 33,38 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,38

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01