Na Primě u TT bylo „veselo“

První hodinu výřečný a rétoricky nadaný ministr dopravy obhajoval těžko stravitelnou koupi trubek na plyn. Ty prý nutně potřebujeme. I když se ukázalo, že to zas až tak výhodný kauf nebyl.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

První hodinu výřečný a rétoricky nadaný ministr dopravy obhajoval těžko stravitelnou koupi trubek na plyn. Ty prý nutně potřebujeme. I když se ukázalo, že to zas až tak výhodný kauf nebyl. Hodně zadlužené firmy by se měly kupovat za symbolickou korunu, ne za několik miliard. Navíc, když je téměř evidentní, že to bohužel zaplatí odběratelé plynu. Veselo bylo i při konstatování faktu, že to, co se slíbilo se nedodrží a bude to, co se neslíbilo. A tak se poplatky za obnovitelné energetické zdroje zahrnou domácnostem od 1. ledna 2024 do jejich faktur. Navíc již k nelevným cenám elektřiny. A tak k dalším útokům na peněženky v rámci konsolidačního (daňového) balíčku se přidruží ještě tyto platby.

Jestli první hodinu bylo „veselo“, druhá hodina díky paní Kovářové (ostatně její účast v besedách je zárukou třeskutého veselí a mílovými kroky dohání veselost dvojčat Pekarová-Adamová), tak ta druhá hodina byla veselím přímo prošpikována. Miluji, když paní Kovářová se rozčílí a rozohní, začne zběsilé mávat horní končetinou, zvýší hlas a nasadí naléhavě varovné zabarvení hlasu. Situace kolem telefonu ministra vnitra, opatřeného kódováním používaným aktéry Dozimetru jí značně vytočila a vedla k značné ztrátě její tělesné zásoby adrenalinu. Přitom se údajně jednalo o telefon, který dle vyjádření jejího majitele byl pořízen jako „hračka“ pro jeho děti.

Dvě hodiny uplynuly a mimo nelehkého budoucího finančního očekávání, kdy peněženky občanů dostanou dost zabrat – mě osobně pobavily. Skotačení výmluv a tvrzení zástupců Pětikolky přispělo k mému úsměvnému nazírání na současné pinožení vládní garnitury.

Autor: Otto Kamm | neděle 1.10.2023 13:06 | karma článku: 35,39 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Otto Kamm

A je po žížalkách

12.6.2024 v 11:59 | Karma: 32,82

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,95

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16