Kapitola XXXVI. - Z Velehradu

Každý rok v tuto dobu marně čekám, kdy se dozvím nějakou omluvu v tom smyslu, že grilovat lidi se nemají, i když s jejich názory nešlo souhlasit. Nešlo souhlasit, protože hrozilo, že se odkloní ovečky od víry pravé.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.  

Onehdy jsem couval s košíkem v našem supermarketu. V té naší velké vesnici máme supermarkety dva, ovšem stejného jména a stejného majitele, takže tu nevládne neviditelná ruka trhu, aby vytvořila nějakou smysluplnou konkurenci, jak nám bylo slibováno. 

Takže je úplně jedno, ve kterém supermarketu jsem couval. 

Couvat se nemá ani v jednom, ani v druhém. Bohužel při couvání jsem přišlápl jedné dámě drůbeží oko na její nožce. Zavyla docela hlasitě a já se musel omluvit. Ještě jsem dodal, že už to vícekrát neudělám.

Každý rok v tuto dobu marně čekám, kdy se dozvím nějakou omluvu v tom smyslu, že grilovat lidi se nemají, i když s jejich názory nešlo souhlasit. Nešlo souhlasit, protože hrozilo, že se odkloní ovečky od víry pravé a tím dojde k úbytku (peněz, darů, desátků a levné práce), který se negativně projeví. Což se nakonec stalo a vznikla Jednota bratrská, která funguje dodnes.

Chápu, že se nemůže omluvit instituce jako taková, ostatně takových institucích je v naší kotlině víc, které se neomlouvají a neomluví za svá minulá počínání. Ale snad by v rámci hesla Pravda a láska zvítězí, by se mohl najít alespoň jeden jedinec v té které instituci, který by se omluvil a dodal, že víckrát se to už nestane. 

Chápu, že je to debilní názor, za který by se musel každý normální člověk stydět. Já nemusím, já debil jsem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 6.7.2020 13:53 | karma článku: 9,83 | přečteno: 269x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 21,01

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01