Co se stane, až se rozvolníme

Nebudu strašit další vlnou epidemie po rozvolnění. Stačilo mi dneska dost ke covidovému vylekání, když jsem slyšel šéfa STAN, jak odborně a dlouze mluví o veškerých opatřeních v souvislosti s rozvolňováním. 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Ne nebojte se, nebudu strašit další vlnou epidemie po rozvolnění. Stačilo mi dneska dost ke covidovému vylekání, když jsem slyšel šéfa STAN, jak odborně a dlouze mluví o veškerých opatřeních v souvislosti s rozvolňováním. Mluvil tak vemlouvavě, že jsem si myslel, že současný ministr zdravotnictví je už u ledu a máme Víta Rakušana za volantem zdravotnických sanitek, usazeného přímo v ministerské sesli. Naštěstí to bylo jenom takový zkratový přelud mé mysli.

Až se rozvolníme, tak se určitě někdo začne zabývat nálezem našeho pilného, objektivního a skvělého NKÚ. Když nikdo, tak opozice určitě.

Vůbec nepoukazuji na dobu, kterou mám ještě v paměti:

Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal pokračuje v protiútoku proti svým kritikům. Podal trestní oznámení na pět poslanců, kteří potvrdili nebo jen mluvili o nehospodárnosti NKÚ a zneužívání státních bytů. Podle Dohnala se dopustili pomluvy. Šéf NKÚ podává trestní oznámení i na dva novináře.

Určitě.  Nálezy NKÚ jsou alarmující. Posledních dvacet let, třicet let bylo publikováno tolik nálezů NKÚ o všelijakých malých pochybeních i tolik nálezů velkých ekonomických prasáren v našem státě, že by to vydalo na hodně tlustou knihu. Těch prasáren bylo za hodně miliard, které by se nyní hodily. Abychom nemuseli donekonečna omílat ty poslané peníze důchodcům.

Problém je ovšem ten, a týká se všech dosavadních vlád za posledních třicet let, že nálezy NKÚ jsou k ničemu, zrovna tak jako šetření jakékoliv komise ustanovené Žvanírnou nebo Konírnou. Vždy se zavře voda nad skutečnostmi, které nejdřív byly prezentovány jako senzační zjištění, jako zjištění, u kterého se předpokládá, že se stane základem pro narovnání a zlepšení zjištěného neblahého stavu.

Takže hned po rozvolnění začneme řešit sporné výdaje v době covidové. Začneme, ale nic nevyřešíme, nic nevyvodíme, nic nepotrestáme.

Ostatně, tak jak je zvykem, obyvatelstvo to vlastně ani neočekává, obyvatelstvo v to ani nevěří.

Jenom debilové jako jsem já si myslí, že v tom případě, ten slavný NKÚ se služebními byty, platy a auty ani snad nepotřebujeme.

Autor: Otto Kamm | úterý 6.4.2021 23:30 | karma článku: 29,13 | přečteno: 1100x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01