A mohlo by nám to být jedno

Asi nikoho zas až tak tolik nezajímá, jak velkou měrou budou zdaněny firmy a banky, které vykazují nepřiměřené zisky. Obyčejné lidi zajímají zálohy na elektřinu a plyn a například kolik stojí strouhanka.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Asi nikoho zas až tak tolik nezajímá, jak velkou měrou budou zdaněny firmy a banky, které vykazují nepřiměřené zisky. Obyčejné lidi zajímají zálohy na elektřinu a plyn a například kolik stojí strouhanka na obalování vánočního zdraženého kapra. (52,-/kg za strouhanku ze starých neprodaných rohlíků). Navíc všem těm dotčeným letošní enormní zisky necháme, příští rok (pokud nějaké zisky vykážou) jim necháme nějaké procenta navíc nad dosažený průměr zisku v posledních letech a to navíc nad navícem jim zdaníme 60 %, takže jim ještě něco (dost) zbude. A některých chudších miliardářů se to nebude vůbec týkat. A nebude se to týkat ani těch, co svojí výnosnou banku zaparkují operativně pro jistotu v nějakém daňovém ráji. Ostatně jak jinak v prostředí raného kapitalismu a enormního řádění vlivných lobistů.

Glanc ztrácí i hadrkování o to, kdo bude vládnout na Magistrátě hl. města Prahy. Je evidentní, že víc než o ideje se jedná o peníze a hlavně o vliv na zadávání lukrativních zakázek této instituce. Není divu, že se Hřib nechce vzdát bez boje o křeslo primátora a není divu, že ti ostatní ho chtějí o to křeslo připravit.

Taky se už nedivíme, kolik individuí se hlásí (sbírá pracně podpisy) aby se mohli účastnit boje o prezidentský post majíce při tom nulovou šanci na úspěch. Je to asi jejich vášeň, taková osobnostní úchylka - vyhodit peníze oknem za marné snažení a mizivou naději.

A už vůbec se nedivíme, že donedávna jediný a nejvyšší vypasený zástupce katolického boha v našich končinách se před svým odchodem z funkce postaral o to, aby neodcházel s prázdnou. Šikovnou předispozicí církevního majetku ve svůj prospěch prokázal velmi dobrou orientaci v chodu světských záležitostí v našich končinách. Pokud mu při tom pomáhal ten nahoře nevím, ale asi ano, jinak by se to nepovedlo. Toto jeho světské počínání utvrdilo nevěřící v tom, že Bůh nekoná vždy spravedlivě, takže je dobře, že v boha nevěří.

Ale v konečném důsledku, je nám to jedno, nedivíme se už ničemu.

Autor: Otto Kamm | pátek 4.11.2022 18:52 | karma článku: 28,24 | přečteno: 581x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,91

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01