Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hitler by nebyl dobrý bloger

Historii tohoto muže znají všichni. Najít nepřítele, nabídnout jednoduchá řešení a srozumitelně, pokud možno zkratkou zamířit k cíli. Nešlo o fakta. To většina blogerů je úplně jiných. Žádné zkratky nebo kontroverze za každou cenu

Dočasně se mi zhoršil zdravotní stav a tak jsem měl možnost přečíst více blogů a komentářů než jsem zvyklý. A zjistil jsem, že se náš český národ nemá čeho bát. Máme elity, světové odborníky a specialisty snad na každou oblast našeho života. Svět nám bude ležet u nohou. Jen ve zkratce uvedu čtyři konkrétní příklady. Autory není tak těžké dohledat na blogu. 

Teologie - člověk by mohl nabýt dojmu, že Česko jako jedna z nejvíce ateistických zemí, bude mít v této oblasti jen pár vyvolených. Naštěstí opak je pravdou. Stačí otevřít blog a hned vyskočí mnoho článků, které zasvěceně hovoří o náboženství. V dnešní době hlavně o Islámu. Nechybí odkaz na křesťanské hodnoty. Ale nesmíte si udělat výlet třeba k zámku Lednice. Není výjimkou, že se dozvíte, jak Islám proniká skrz naše křesťanství také na jihu Moravy. Nejednou jsem slyšel o mešitě v zámecké zahradě. Samozřejmě se nejedná o mešitu, nýbrž minaret postavený v 18. století a přežil na rozdíl od mnoha křesťanských svatostánků i období komunismu. Když jsem pročítal některé zasvěcené blogy a diskuse, nějak jsem nenarazil na to, kdo ve svém okolí zná kolik muslimů, ale to autorům nebrání v barvách popsat situaci v Německu či Francii. Máme tedy kontroverzní téma, cílovou skupinu a mediální zkratku. Obávám se, že pokud bych se zeptal některých samozvaných znalců na Starý zákon nebo Nový zákon, možná bych se dozvěděl, že ten starý již sněmovna přehlasovala novým. Zkrátka co Čech to křesťan. 

Medicína - velké téma posledních dnů. Zda může matka být na pokoji JIP se svým dítětem či nikoli, k tomu se vyjádřilo mnoho a mnoho znalců z oboru medicíny. Zlý lékař má za všech okolností být vstřícný vůči pacientům, natož když tito znají svá práva a ví nejlépe jak léčit. Naštěstí se mediálně propíraná historka odehrála na oddělení JIP. Při představě, že by se něco podobného stalo na ORL, tipuji, že 50% skorolékařů z blogu by nebylo schopno vyslovit název oddělení v nezkrácené verzi a to nemluvě, že by se například podobná příhoda stala na ARO. To už by podle mého názoru 80% internetových odborníků nedalo dohromady ani to, o jaké se jedná oddělení. Ale to nemění nic na tom, že se dokázali vyjádřit k léčbě a chování lékaře na základě krátkého videa z mobilního telefonu. Takže opět máme cílovou skupinu, jednoduchou zkratku a samozřejmě řešení. 5 minut stačí na vyřešení problému zdravotnictví. 

Nadnárodní bezpečnost - určitě se shodneme, že bezpečnost obyvatel patří mezi priority každého státu. Pokud došlo k otravě ruského agenta na území Velké Británie, premiérka této země jen tak střelila do éteru, že za útokem stojí Rusko. Jak pošetilé. Přitom by stačilo otevřít blog a hned by veděla, odkud vítr fouká. V nejednom blogu a komentáři jsem se dočetl, že Rusko za útokem nestojí, jelikož řeklo, že za to nemůže. Jaký silnější argument by si kdokoli mohl přát? A to nemluvě o tom, kolik komentujících se vyjádřilo, že neznají žádný důkaz. Pro mě úplně nepochopitelné, jak se mohlo stát, že premiérka světové velmoci nezvedla telefon a nevyužila služeb blogerů či komentátorů v Česku. Kdyby se poradila, sdělila jaké indicie shromáždily tajné služby a jaké mají důkazy, mnoho našich specialistů by ji řeklo, Terezko, Rusko to neudělalo a mohla si ušetřit obrovskou blamáž. 

Zahraniční politika - vydání ruského hackera do USA nebo do Ruska? Dnes a denně čtu, jak podléháme diktátu z Bruselu, nejsme svéprávní a řídíme se podle toho, co určí hlavní ekonomiky EU. Babiš jede na vlně se Zemanem a je nakloněn Rusku. V případě vydání hackera do USA se nelze vymlouvat na Brusel a tudíž jsme vazaly Spojených států. Babiš / Pelikán - rozhodli o vydání dle zákonů ČR a najednou je z toho jenom Babišův kalkul. Vydání hackera do USA nemusí znamenat truc Rusku. Spojené státy nejsou země třetího světa, kde by dotyčného čekal třeba trest smrti ukamenováním. Pokud USA vydaly jejich občana do Česka, poté co Česko doložilo, že zde spáchal několikanásobnou vraždu, tak jsem nic o nadbíhání USA nečetl. Chyběl nepřítel a mediální zkratka. 

Věřím, že se můj zdravotní stav zlepší a budu mít méně času číst většinu blogů a komentářů. Na 10-ti miliónovou zemi máme až nadprůměrně vysoký počet odborníků na všechny obory. A to jsem vynechal ekonomiku, letectví, výzkum, potravinářství, IT .....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | úterý 3.4.2018 23:54 | karma článku: 11,73 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

Citát v úvodu je můj oblíbený, jelikož splňuje to co většina citátů. V jedné větě popisuje realitu života. A tak jsem se svou prokrastinací strávil kus života a ještě mě jistě nějaká čeká. Přesto se snažím s ní bojovat. Jak?

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11 | Přečteno: 593x | Diskuse| Osobní

Pavel Kamas

Moje zbytečné pojištění domu - chování pojišťovny

Když jsme začali stavět dům a brali jsme si hypotéku, podmínkou bylo pojištění domu. Rozumím tomu, když si chce banka "ochránit" svoji investici. Stejně tak si chci svoji investici, dům, chránit já. A pojišťovna se mnou vydrbala.

11.5.2020 v 21:47 | Karma: 36,12 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Společnost

Pavel Kamas

Tarantino vs. Greta - je vždy zlato co se třpytí?

Dvě osobnosti, které jedna věc spojuje. Quentin Tarantino je mnoha lidem znám bez ohledu na to, jestli viděli některý jeho film. Greta Thunberg je mnoha lidem známa, i když ji možná neslyšeli nikdy mluvit. A co je rozděluje?

9.8.2019 v 21:20 | Karma: 35,04 | Přečteno: 1686x | Diskuse| Společnost

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

Ano, prezident republiky si užívá svého druhého a posledního volebního období. Stejně tak jako Václav Klaus je i Miloš Zeman homo politicus. Oba mají rádi politiku, kontroverze, místo na výsluní a SILNÉ soupeře.

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Pavel Kamas

Tak nám ukradli sekačku, paní Müllerová

Není to katastrofa, ale nepotěší to. Naštěstí se vždy snažím vzít si ponaučení pro příště z každé zkušenosti. Možná byste na to šli jinou cestou, ale tahle je moje a věřím, že mi v budoucnu přinese užitek. Jaká je? Pojďme na to.

19.4.2019 v 7:51 | Karma: 12,49 | Přečteno: 442x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Hokej pohlídá 1200 policistů. V sobotu je zaměstná pražské derby a Rammstein

7. května 2024  13:04,  aktualizováno  13:34

Praha a Ostrava se skoro na tři týdny promění na hlavní města světového hokeje. Od pátku 10. května...

Železniční koridor na Moravu stojí, vlak v Pardubicích usmrtil člověka

7. května 2024  13:23

V Pardubicích po poledni vlak srazil a usmrtil člověka. Provoz na železničním koridoru na Moravu je...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, předloží jméno příštího premiéra

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  13:19

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  13:18

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik