Porto očima spisovatele: Fotoreport

Sérii článků o Portugalsku začínám vlastními fotoreporty z míst, které mě nejvíce inspirovaly. Další fotografie najdete na mé oficiální facebookové stránce. Brzy čekejte podrobnější články k jednotlivým místům.

Porto

Hlavní město portugalského severu a starobylé centrum bývalého království udivuje zejména nádhernými kostely od románské doby až po současnost, bizarními domečky, šlechtickými paláci i kachlíky azulejos. Pro mě nejkrásnější město, jaké jsem v Evropě navštívil.

Pohled na románskou katedrálu v centru města a typické červené střechy Porta. Katedrála je však jen jednou z mnoha dominant této metropole připomínající Prahu před sto padesáti lety.

 

Portské domečky hýří všemi myslitelnými tvary i barvami.

Nábřeží Ribeira a starobylá sídla portských obchodníků (nejen) s vínem. Jedna z dalších tváří města. Všimněte si barevných zábradlí.

Rackové v Ribeiře lidské bytosti ostentativně ignorují.

Pohled na Porto z druhé strany řeky; loďky naložené portským vínem, nábřeží Ribeira i slavný most Eiffelova žáka.

 

Staňte se fanoušky na oficiální facebookové stránce pro více informací, fotografie a postřehy nejen z Portugalska. Pokud vás zajímají historické romány ze středověku a další tvorba, podívejte se také na můj autorský web.

Brzy se těšte na další články.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kalenda | neděle 3.3.2013 21:44 | karma článku: 10,47 | přečteno: 369x
  • Další články autora

František Kalenda

Smrtonosné cestování

17.3.2013 v 21:49 | Karma: 13,11

František Kalenda

(A)historičtí vikingové

10.3.2013 v 20:42 | Karma: 9,51