Kanadou na kole - Směle prohlašuji..

.. že John Cabot – objevitel Newfounlandu a posléze zbytku Kanady, byl opravdový frajer.. a pomyslně smekám čepicí, či klobouček. Naše loď se totiž právě dostala do zdejšího počasí, neboli do naprosté mlhy a větru.. vlny mají asi sto metrů.. (to jsem přehnal).. a představa, že bych se do toho hnal někdy roku 15xx na dřevěné plachetnici, je přímo šílená.

Pavel Kadlíček

Mám prdelku zaťatou teď – jak jim bylo asi tenkráte? Naše loď Atlantic Vision dlouhá 203 metrů, 27 uzlů, 1400 lidí, 296 kabin, 61 700 horsepoweru… jo a píšou tu na nástěnce Boiler fuel 7ton.. tak nevím, jestli je to sedmi tunový bojler v koupelně.. No, prostě se snažím nastínit, co všechno nás žene kupředu a že světla svítí, toaleta splachuje, kapela hraje… café za 1.50, satelitní navigace a helikoptéra na střeše… A chudák John Cabot požíral střelené tuleně a nalovené ryby… aby pak u mysu Buonavista zvolal „bonna vista“… a šel se opít do podpalubí, neboť měl splněno a královna ho povýšila… Takže díky Johne! Jsi můj hrdina…

P.S. – a ještě informace pro ty, kdož z nějakého důvodu sledují moji cestu a mají rádi přesnost – Newfounland má svůj speciální čas – o půl hodiny dopředu oproti atlantickému… Takže tak… a pak se v tom vyznejte!

 

více info o cestě www.canadabike.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kadlíček | pondělí 23.8.2010 5:57 | karma článku: 8,23 | přečteno: 868x