Zabíjačka a Bruselské ne....a já se vracím do ilegality

       Tak je to tady, zapomeňte na jitrnice , jelita a tlačenky. Domácí zabíjačky, jak je známe dostaly rozhodnutím Bruselu utrum. Je to tak, že pokud si chcete doma prase zabít , tak si jej musíte i vykrmit a pokud už tak učiníte, tak chraň Vás pánbůh, vlastně Brusel, pozvat souseda na jitrničku. Vystavujete se pokutě až do výše 300.000,- Kč.

      Další úžasný rozhodnutí, který nerespektuje naše zvyky a tradice, je to stejný, jako by Brusel zakázal obyvatelům Italie jíst ryby z moře,prodávané na trhu těsně po vylovení. Nebo Francouzům jíst sýr s plísní na povrchu – vždyť je tam plíseň.

         S napětím sleduji a fandím všem, kteří vedou Evropskou unii do záhuby. Jelikož jen tak se můžeme dočkat toho, že nás Brusel nezahubí zcela. A to doslovně. Zkuste si jít dnes koupit jitrnici nebo jelito, musíte to nakupovat v úterý či středu. Tam to dovedla úžasná politika Bruselu, kdy se k nám vozí vepřové maso z Holandska, kde je na kilogram živé váhy větší dotace, jak u nás. Málokdo však už ví, že holanďan kuchá prase jak rybu, tedy, že vše mimo masa vyhazuje. Tam by měla Brusel zasáhnout, že se plýtvá vším co se na druhém konci Evropy vždy jedlo a jí. Podívejte se na to kolik stojí škvarky -jako panenka, kde to žijeme? Protože to frantík se španělem nejí, tak  za to musím dávat peníze jak za lososa?

         Mně to se zabíjačkou podle Bruselu připomíná to, jak mi babička vykládala o válce, jak vařili doma mýdlo z kostí, aby to sousedi nevěděli, aby se to snad nedomáklo gestapo, protože doma se vařit mýdlo nesmělo, protože se nesmělo porážet, vše bylo na lístky. Nebo si vzpomenu na film „Smrt krásných srnců“, kde se taky předávalo jídlo pod rukou, protože němec řekl, že se to nesmí, aby nakrmil svoje vojáky na frontě.

         Je to tak,že horda dobře placených úředníků si uměle vymýšlí problémy, které je schopna řešit, namísto toho, aby řešila problémy, které řešení potřebují. Jsem rád, že jsem při referendu do EU řekl stejné ne, jako jsem v roce 1976 napsal do „anonymního“ dotazníků v šesté třídě, co si myslím o idejích komismu. Pak jsem se musel spokojit s dojížděním na gymnasium mimo mé rodné město. Ale ve výsledku to bylo přínosné, jelikož tam byli vyhnanci všichni včetně profesorů a tak jsem se učil v češtině o Mňačkovi a u maturity museli zavřít pusu předsedkyni maturitní komise, když jsem na otázku literatura za okupace se jal líčit Ortenovu smrt a nesděloval jsem jí, co ona chtěla slyšet o Fučíkovi. To je jen odbočka, která chce sdělit, že „normální“ lidi si budou dělat co chtějí a věci co se nesmí, se budou dělat tak jako dřív a ilegálně a na to jsem osobně z komunistů přichystán dobře.

         Na závěr snad jen víra v to, že se snad ozve nějaký osvícený politik a sdělí nám , že se zasadí o to, aby český parlament podobnou pitomost neratifikoval, či nepřevzal a tím dal jasně najevo Bruselu, že se český národ nechystá budovat u svých obydlí chlívky, aby se vyhnul postihu z potěšení si udělat domácí zabíjačku, jelikož  pochutiny na ní vyrobené se nedají s těmi z obchodu,pokud je vúbec dnes ještš mají, srovnat.

         A všem , kteří neví jak taková vesnická zabíjačka vypadá, doporučuji můj dnes již vlastně ilegální fotoblog http://kaderka.blog.idnes.cz/c/232010/Vesnicka-zabijacka-fotoblog.html. Dopadla dobře, nikdo se nepo… :-).

Autor: Oto Kaděrka | středa 18.1.2012 8:37 | karma článku: 29,34 | přečteno: 1578x