Všechno už tu bylo a pořad se zde žilo a i na nás cosi zbylo

Pravda zažít jsem to nemohl, ale celkem jsem doma poslouchal a taky mám po otci hodinky, které koupil ještě za „ starý“ peníze jak mi následně vysvětlil – co byla měna.

Ale nepředbíhejme. Za poslední týden se toho neudálo málo. Ani popravdě nevím jestli ještě ve Sněmovně stále někdo mluví kdo má přednostní právo, což samo o sobě je protimluv demokracie. Ostatně právě ta naše demokracie se s námi dostává do křížku. Na jedné straně bezradní politikové jako vyslanci bank a korporací a na druhé straně my občané. A protože se nedá bojovat s jednotnou masou, tak nás ti politikové začínají pomalu dělit. Stejně jako Gottvald se svoji sebrankou v roce 1948. Co mám na mysli ?

Drahou papriku a pijavice živnostníky. Jo možná vás to některé napadlo taky, že Gottwald zrušil v roce 1948 živnostníky jako třídu a po vzoru bolševického Sovětského svazu začal kolektivizovat zemědělství. Správně, už tu byla doba, kdy největším nepřítelem byl živnostník a zemědělec.

Taky si říkáte co se kolem nás to všechno děje ? Co nám to ten život chystá ? Nejsem přítelem nějakých přílišných teorií o iluminátech, ale přece jen je zjevné, že nic se neděje samo sebou. Vše je v nějakém koloběhu a dnes, když se tváříme ,že poručíme díky době a informacím – větru dešti pak je potřeba se podívat krapet pod pokličku.

No a protože žijeme, tedy stále tomu věřím, v demokracii tak pak je potřeba se zabývat systémem.A ten systém je nemocný. Banky vydávají peníze vycházející z víry, že my věříme penězům. Položili jste si otázku čím jsou peníze kryty od doby kdy vznikly ? Jo zlatem bývávalo, ale to až někdo řekl, že to zlato má hodnotu. Nebudu vás napínat, jakákoliv hodnota je kryta DŮVĚROU. Věříme ve zlato, věříme v půdu, věříme v nemovitosti, věříme v auta. Věříme, že když jsme to koupili a nebo máme, že to má tu hodnotu. No a to je podstata dnešní politiky, že my jim dáváme volbou DŮVĚRU. No a protože dnes politické strany visí na státním rozpočtu stejně jak důchodci, jak děti a všichni obyvatelé, tak pak se netřeba divit, že se stane, že celé se to přehřeje a není kde brát, protože všichni vlastně chtějí jen jedno – mít peníze. No a mimo těch všech co chtějí peníze je i dost těch, kteří jich již mají dost ať už díky své píli či nějakému umu, kterým může být i to, že někoho o prostředky připravili. Tedy jsou to lidi, kteří mají nějaké předpoklady či um, ale politika je jim ukradená a nechce se jim do ní jít.

A to je problém dneška, že v politice jsou lidé, kteří sice pěkně mluví, pěkně slibují, ale profesně skutek – utek. Obyčejně za nimi nic moc vybudovaného není. Jo a prosím ušetřete mne argumenty Babiš. Ten tam je proto, že jeho majetek jen těžko pokrývají dluhy a proto využil té možnosti, že hodně lidi mu slepě věří.

No a vždy se může stát, že přijde nějaký malíř, který pěkně mluví a nebo truhlář, který dobře umí poslouchat.

Zatím nevím přesně jak ale pokud se nezmění systém závislosti politiků na bankách a jejich touze po inflaci tak se budeme stále točit v kruhu až nás ten vír pohltí… něco jako černá díra.

Historie se neopakuje ale můžeme se vlastním přičiněním přesvědčit jestli to byla taková hrůza jak nám rodiče a prarodiče povídali.

Rada- zajděte za svým poslancem – je jedno z jaké strany a poslechněte si to koktání jak neví. Já to zkusil a je to – poučné . Ale spěchejte , jak mi říkal táta, měna byla rychle :-)

Prima den a je pěkně jděte ven                                                               Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 2.3.2023 10:34 | karma článku: 17,94 | přečteno: 410x