Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svědek, křtiny co to má ta žena za zlosyny

Už se ani nebavím, spíše pláči nad naší hloupostí a naivitou, že ještě chodíme k volbám, když ta nová politická aristrokracie si dělala, dělá a bude dělat co jen se jí zachce.

Místopředsedkyně našeho neomezeného zákonodárného sboru  má svatbu, kde svědek manžela ji lidsky nesedí a proto svolí k tomu aby ten samý člověk byl kmotrem jejího dítěte. Už tato věta je dostatečným dokladem toho aby takový člověk neprošel jakýmkoliv psychologickým testem na jakýkoliv post, který tento test vyžaduje.

 Pravda na pozici dlouholeté starostky,hejtmanky , šéfku Svazu měst a obcí , náměstkyni ministra a místopředsedkyni Parlamentu čím vším Jana Mráčková Vildumetzová byla nikdy žádní psychotesty jistě nedělala. Otázka je – proč ? Odpověď je nejlépe najít v knize Petra Hampla – Prolomení hradeb.  Pokud nemáte či nechcete číst 580 stran této knihy, tak v kostce vám sdělím proč. Protože tato paní , možná ani neví jak, či možná ví - se stala součástí něčeho pro co se vžívá označení „nová aristokracie“. Je to pojmenování pro nejvyšší příčky politického a korporátního světa. Tam se dostanete nejlépe dvěma až třemi cestami. Ta nejpřirozenější je, že se tam narodíte. Druhá je ta, že když jste žena (dnes často i muž) tak se tam provdáte nebo vženíte. Třetí cesta, která je nejobsazenější a nejvíce zablácenou je ta, že se do ní svým přístupem k životu , své pravdě a víře vlichotíte, tato třetí cesta je často cestou politiků. Podle mne paní co dnes odstoupila tak nějak zkombinovala ty dvě a nebylo to jistě náhodou. Byl to projekt se vším všudy, protože došlo k „ideální“ kombinaci celého politického spektra v kulisách korporátně – mafiánského spektra.

Nová aristokracie by si toto mohla dát do wikipedie jako model.Stejně tak jako by se tam slušelo mít vyhnanství syna Andreje Babiše na Krym a postupy Václava Klause se svými syny, kdy ten známější prošel ředitelským postem na soukromém gymnáziu Petra Kellnera a následně, když chtěl přestrojit ODS se dostal na scestí politiky Trikolóry,kterou záhy opustil, když rodina opakovaně zjistila, že by tak opustil zřejmě novou aristokracii. Proč opakovaně, no protože mladší syn Václava Klause poznal neúspěch v politice ve straně Svobodných, aby pokračoval v korporátním životě v energetickém sektoru, což se až tak obecně moc neví.

Kdyby dnešní odstoupení Jany Mráčkové Vildumutzové bylo startem očištění politiky bych se radoval. Ale ono se tak nestane, protože systém je nastaven velice pevně a ti co jsou v novinách jsou jen vrškem ledovce, který je prolezlý celou naší euroatlantickou společností a je tvořen na úrovní politiky pevnými vazbami zainteresovaných úředníků a na straně korporátu pak systémem postupů a odměn v podobě postů. Bývalý německý premier Schroder bude jistě nadále úspěšně po válce pletichařit pro „nový“ Gazprom jako , že i Putinovy děti jistě nebudou nikdy dřít bídu s nouzí. Ostatně i „vplutí“ pana Křetinského do korporace Kellnerů nebylo jistě jen vzplanutím lásky vůči jezdkyni na koni.

Prostě tak to je a je třeba si na to zvyknout a nedivit se tomu. I mám za to, že i od 30.9. bývalá místopředsedkyně sněmovny ty zbylé dny nevyužije k ničemu jinému, než-li ke zobchodování té skutečnosti k ještě možná většímu vlivu, protože již nebude vidět, ale tím čím si prošla se nestane nepotřebnou, pro systém.

Takže jak se v aristokracii hledali vhodní bratranci a sestřenice, aby se nic moc nedělilo a je jedno jestli majetek nebo moc tak v nové aristokracii je to podobně, kdy ta moc jde u té nové s vlivem. Ten vliv u té staré byl daleko menší, protože nebyl internet, aby se hned všechno vědělo hned a dění se nemohlo měnit ze dne na den, jak je tomu nyní a muselo se přemýšlet s větší vizí, než-li jen většího monožství peněz - což je doménou té nové.

Začal jsem to psát, když nejznámější představitelka té staré – královna Alžběta ještě žila. Ať je toto psaní holdem jejímu životu a vlivu, který ona dokázala snad jako poslední používat s tím odkazem, který si zasluhoval úctu.

                                                                                                                 Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 8.9.2022 21:21 | karma článku: 12,80 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

Arabské státy potírají propalestinské demonstrace. Obávají se revoluce

4. května 2024  14:02

Vůdci řady arabských států tvrdě zasahují proti propalestinským demonstrantům, z nichž některé...

Prokremelští motorkáři přijeli na hřbitov do Brna, chtějí až do Berlína

4. května 2024  8:57,  aktualizováno 

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hoří kovošrot

4. května 2024  13:06

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek hasičů. Vyhlášen byl třetí...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik