Opancéřovat - zevnitř

          Dnes jsem se „pobavil“ nad tím, že zase po letech se střílelo ve vládním letadle. Tak jsem trochu gůglil a řeknu vám, jsme zřejmě v této disciplíně na špičce ve světě

        Ne asi všichni se shodneme, ale já považuji naši současnou společnost za ne úplně zdravou. Dnešní incident ve vládním speciálu, kdy vystřelila zbraň ochrance premiéra je jen dokladem obecného stavu. Já patřím ještě ke generaci, která absolvovala povinnou vojenskou službu a tak nějak si pamatuji, jak se má zacházet se zbraní. Mezi základy nám vštěpované patřilo i to, že si nositel zbraně by měl pamatovat i to, jestli má zbraň zajištěnu či odjištěnu a tedy jistě by si měl být vědom toho, jestli je zbraň nabita a připravena k použití. Dnešní incident, který je v mediích omlouván „ránou jistoty“ mne opravdu roztáhl koutky úst.

          S potěšením jsem si přečetl, že incident vyšetřuje GIBS, což svědčí o tom, že službu ochranky premiera ještě plní některá z bezpečnostních složek. Jeden by mohl nabýt dojmu, že v rámci šetření financí to dělá někdo na IČo. I mne napadla věta doktora Chocholouška : „….. to se nám stává jednou za ??? „ . V našem případě za 30 let, protože posledně se střílelo ve vládním letadle za ministra Baudyše na začátku devadesátých let. A jak jsem uvedl v této statistice zaručeně vedeme.

          Mám za to, že by bylo dobré v rámci ochrany vnější obsluhy vládní letky letadla opancéřovat zevnitř, protože jako je staticky dokázáno, že největším nebezpečím v lese je myslivec, tak jistě pro střelbu ve vládním letadle je největším nebezpečím jeho legální osazenstvo.

          Třeba se o incidentu dozvíme i pravdu. Mi by stačilo, kdyby odstoupil příslušný velitel bezpečnostní služby, která cestu zajišťovala. To by mi ještě dalo jakous takous naději, že naše společnost je ještě vyléčitelná.

                                                                     Pěkný zbytek dne

                                                                       Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | středa 29.5.2019 18:46 | karma článku: 16,21 | přečteno: 450x