Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Očkovaní…neočkovaní…spočitatelní… nespočitatelní... chytří…hloupí...

… kdo to další koupí ? Ta otázka bude již zřejmě brzdy na stole byť politika k tomu dovede i jeho nevole. Logika totiž jednu výsost má , že pravda je jej jedna a logika může říci - je má :-)

Už delší čas myslím na to až ten náš euroatlantický svět, kde se musí lítat letadly , kde se musí nakupovat, kde se musí člověk bavit , kde musí člověk být ohleduplný k druhému a z principu tak bezohledný k sobě a hlavně nad tím vším musí však poslouchat sebou volené , donutí nás všechny se naočkovat, co bude pak ?

Co se stane zejména se statistikou , která je fenoménem nejen dnešních dní ve spojení s COVIDem. Všichni sledují nějaké křivky, které vyjadřují oblíbenost či neoblíbenost. Servery pod každým druhým článkem nabízejí ANO – NE včetně lidoveckého nevím, aby si ověřili náladu. Dokonce nejbohatší elektrikář na světe Musk na základě statistického vyhodnocení dotazu jestli má či nemá prodat část jmění ho prodal, protože to statisticky vyšlo.

Stane se to, že jeden parametr strašení bude vyčerpán. Již nebude možné neočkované strašit očkovanýma. Zde se nabízí jistě otázka : zmizne COVID ? No nezmizne. Bude zde dál a dál se bude s ním a v některých případech i na něj umírat. Říkám si, čím nás budou lékařské i nelékařské kapacity na světové síti držet v poslušnosti politiků. On si ten systém zase něco najde. Byl bych rád, kdyby objektivní vědy jako je matematika , logika získaly převahu nad subjektivními obory, kterými jistě je i veškerá současně praktikovaná medicína a uvedla ji takto do reality společně s politiky, kteří by se neměli snažit lidem všem slibovat nemožné a přijmout jedinou skutečnou pravdu, že smrt nás čeká všechny.

Naše české řešení spočívá jen a jen ve strašení a statistika je zneužívána ve prospěch strachu. Naštěstí nejsme pupkem světa a našich 10 mil duší neovlivní svět asi nikdy a v ničem. Tedy bych doporučoval se podívat za humna a to zejména západním a severním směrem. Všem škarohlídům vzhlížejícím k českým  televizním kanálům doporučuji si přepnout třeba na anglický fotbal aby viděli jak se žije třeba v Londýně, kde na 1600 km čtverečních žije 9 mil obyvatel. COVID tam je dostupný tak jako na celé planetě a právě kvůli objektivnosti přístupu k celé věci i možná díky politickému „odpárání se „ od Evropy tam pandemii a paniku s tím spojenou přestali mít a jistě tam mají i COVID.

Věřím, že nastupující Vláda bude více osvícenou a bude naslouchat rádcům z objektivních a opustí sledování popularity jako jeden z parametrů řešení. Taky opustí smyšlenku, že smrti se dá vyhnout a tím zajistí správný směr k vyvedení ze stávající krize.

Tím jistě nemyslím, že by se mělo přestat očkovat, jelikož očkování je jistě vhodným nástrojem u ohrožených. Tedy je potřeba pojmenovat pravdivě ohrožené skupiny a nesnažit se ve statistikách hledat jedince na kterých se staví teorie strachu celých skupin, kterých je postižený jedinec členem. Tak jak je jediným skutečným posláním jakéhokoliv živého tvora , tedy i člověka , se rozmnožit a tedy zachovat rod. Tak je největší přirozeností rodičů se postarat o své potomky a ochránit je od veškerých možných nebezpečí , pokud jim síly stačí. Tedy zapomeňme na děti v tom smyslu, že oni jsou jakýmkoliv nebezpečím sobě a svému okolí a nevystavujme je očkování pokud nemáme doloženou jistotu, že je před něčím skutečně chráníme.

Ono i postupně se dere na povrch stále více informací , že smrt si šahá povětšinou na i jinak nemocné. Víte jak se říká „ Ve zdravém těle zdravý duch“ . Čím dříve a více si to nás uvědomí tím více od sebe odeženeme všechny pandemie  a tedy i tu dnešní COVIDovou.

Pro diskutéry, kteří jsou z mé zkušenosti zejména nositeli špatných zpráv, mám asi špatnou informaci.

Já sám jsem onkologický pacient, jelikož zahrnutí do statistiky se nezbavím, byť podle lékařských vysvědčení jsem se jí (rakoviny) zbavil. Tak jako jsem i prodělal mozkovou mrtvici a také bez následků, pokud za ně neberu to, že po dvou operacích srdce se na kole nedostanu na 170 tepů jako dříve, ale i bez „turba“ lze ujet letošních 5000 km na kole a s COVIDEM, jak se nesmělo chodit do práce, jsem už nachodil se psem k 2000 km. Tam doporučuji všem hledat odpověď – kam s ním …:-)

Prima sváteční den a i nějaký pěkný sen                                Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | středa 17.11.2021 11:45 | karma článku: 20,24 | přečteno: 466x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik