Nevydržel on a nebo jeho řídící důstojník

           Ve škole platí mlč a mluv ,když jsi tázán. V politice by mělo platit, mluv když víš a mlč , když nevíš.

            Podmiňovací způsob je volen zcela záměrně, protože o politice v české kotlině hovořit nelze, jelikož zde byla tato služba občanům zcela potlačena potřebou volených "kdákat" ke všemu, kdykoliv a kdekoliv a zejména pak pokud jsou tam novináři a násobně, pokud jsou tam ještě obrazové záznamové zařízení. To je totiž hlavní měřítko - mluvit a být vidět, co - je pak již jedno.

          Osobně Andreje Babiše za to , za co jej pokládá značná část národa, která ho dovedla k lízu - nepovažuji. Není politikem, jako není obchodníkem a jediným, čím skutečně byl - byl prominentním synkem, prominentní rodiny s vazbou na názor své matky ( v dostupných článcích se opakovaně nechal slyšet, že komunistou byl z důvodu splnění přání matky), který když pochopil, že na Slovensku mu z jeho minulostí "pšenka nepokvete" se vydal za Moravu realizovat to co jeho řídící důstojníci jej doma dělat nenechali a je neštěstím národa, který mám zapsán v občance, že mu jeho touhy plní a mnohde i hltá.

          Dnešní jeho vystoupení v televizi k neštěstí ve Vrběticích, jen ukázalo jeho dokonaný přechod od "hnutí" mysli k politiku naší země, tedy volenému člověku, který má nutkavou  potřebu mluvit ke všemu. Dostal se do stádia pro které já mám pojmenování "děd vševěd". To je volený člověk, chcete-li český politik, který podle hesla "když je možnost tak, je potřeba" sdělí národu cokoliv co jej dostane na pomyslný vrchol sledovanosti. Akorát netuším, jestli jej ponoukl k tomu kroku jeho řídící důstojník ( nebo PR pracovník) nebo mu to padlo na mysl samo.

          Pokud se týče Vrbětic, tak je to jen obrazem stavu naší společnosti a schopnosti a umu volených představitelů řešit vzniklé problémy. Každá společnost je tak silná, jak se schopna řešit velké věci a tak slabá jak silně a okázale dokáže řešit věci malé. V případě Vrbětic je smutné, že stát není schopen ošetřit prostor několika hektarů, který ještě na víc je v jeho vlastnictví, kdy musí granáty "bouchat týdny" aby se s tím začal zabývat. Naproti tomu, když někdo má u baráku pár rostlin bylin konopí, tak je tam stát v celé parádě hned, jak mu to někdo "donese".

          A to se myslím Andreji nepodařilo trumfnout trojkorunu premiér,ministr vnitra a policejní president, kteří včera zejména vyslyšeli nářek nějakého občana, že v lesích , kde jsou  muniční sklady v létě jezdili závodní auta a policejní ředitel dostal úkol to prošetřit. Snad je chudáky neodhalí, protože " kdo chce psa být, ten si hůl vždycky  najde".

Autor: Oto Kaděrka | neděle 7.12.2014 17:51 | karma článku: 17,19 | přečteno: 1062x