Nevím co kdy řídil, ale řidičák na to co dělá nemá…

Pravda už to dění okolo sleduji spíš „po očku“, protože svých starostí se zmatky kolem korony mám až dost, ale přece jen ten blonďáček co má na starost naše zdraví mi prsty po klávesnici rozeběhl.

Já mám doma dceru 12 let a k tomu i několik vnoučat mezi 8-11 lety. Pro čtenářky, které se pohorší nad tím, že jsem jeden z těch co starou vyměnil za mladou, mohu uklidnit, já to měl naopak a ona už děti měla i s jiným tak ty vnoučata jsou „vyženěna“. Nicméně nejde až tak o mou rodinnou situaci, jde o to jak jsou vyřčeny , přijmuty a vykonány pokyny spojené s nějakou odpovědností.

Já to mám tak, že pokud mám něco na starost, v mém případě pro příklad děti tak pokud jsem zodpovědný  současně chci aby mne děti respektovaly, tak jim sdělím co bude, kdy to bude a jak to bude celé do sebe zapadat. Třeba když s nimi jdu lyžovat, tak ony vědí, kdy půjdeme, jestli jsou namazaný lyže, jak dlouho tam budeme a jelikož jsou zvídavé, tak kladou i dotazy jak ten trenink bude vypadat a kdo tam s námi bude. Prostě o budoucí činnosti přemýšlím dost dopředu abych děti připravil a sebe nepřipravil – zejména o pozornost a děti motivoval uceleným způsobem k další činnosti. Pravda je ta, že mám za sebou jistou zkušenost a zcela normální matky dětí o které se starám, které se do jednotlivostí nepletou a nechávají tuto část na mně.

V tom jak věci tedy chápu a vnímám já si dovolím pochybovat o jakékoliv zkušenosti ministra zdravotnictví. Z mého pohledu zvládá jen to jak chce vizuálně vypadat-bez dalšího hodnocení :-) Vše další spojené s jeho funkcí je jeden velký mišmaš, který nás stojí mimo nejistoty pramenící z jeho vystupování i nemalé peníze.

Ostatně myslím, že i budoucnost ukáže, že o ty peníze šlo až v první řadě, kdy ta nemoc je vlastně nyní již jejich produktem. Pokud by měl Vojtěch „koule“ tak se musí přece vymezit k jednání a postupům Andreje Babiše, který má jen jediné zadání a cíl – být ten dobrý a spravedlivý. A jedno jestli je to scéna , kdy z ministra „vytahuje“ jméno ženské, "která mu to řekla", nebo opravuje způsob a dobu platnosti již avizovaných opatření. Být takto šaškem musí mít nějaký hlubší podtext. Musí to být asi hodně peněz nebo velký strach z vyzrazení něčeho jiného, když to kdokoliv snáší.

Možná to bude i tím, že „kádrové“ rezervy došly. Že už Andrej Babiš nemá kde brát loutky do své hry o záchranu podnikání jeho blízkých, když sám vlastně už má jen tu práci.

Nakonec nelze nevzpomenout jedno z hesel, které jsme mohli před lety číst na bilboardech.

„ Jsem schopný národ. Jen nás řídí nemehla“ Za mne je to heslo aktuálnější než kdy dřív.

Teď jde o to, jak to vnímá volební většina, O normální vetšině nepochybuji, ale mohu mít špatné okolí :-)

Prima dny a prázdniny

Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | pátek 24.7.2020 12:10 | karma článku: 19,53 | přečteno: 659x