Ne vyššímu DPH – snad blýskání na lepší časy

Tak jsme se snad dočkali toho, že část poslanců ODS posune svou stranu kousek od středu doprava, kde by se strana sama ráda viděla, ale dělá dle mého spíše vše pro pohyb opačný. A jsou-li vedení dobrým úmyslem, tak by mohli pomoci i této zemi.

         Pokud opravdu nedojde ke zvýšení DPH a tedy se občanům sebere méně peněz,bude to dobrá zpráva pro všechny ty, kteří se o sebe dokážou postarat a ve výsledku to bude i dobrá zpráva pro tuto zemi. Pravda, když se sebere lidem míň a současně se neomezí výdaj státu tak se moc dál neposuneme. Věřím, že více zákonodárců tohoto státu pochopí krok svých pravicových kolegů a podpoří snad následné možné kroky ke snížení výdajů. Jen bláhoví by si mohli domýšlet, že levicová část Parlamentu by chtěla některé výdaje státu snižovat, jelikož všichni tak nějak mají ve vínku vše jen rozdávat.

          Je pro mne strašné zjištění, když mi známý úředník sdělí, že mám být jako obchodník rád, že má dobře zaplaceno, že alespoň může utrácet. Já jsem osobně přesvědčen, že je dlouhodobě neudržitelná situace, kdy na jednoho výkonného hasiče je 1,7 úředníka, kdy máme v našem státě 14 krajů a s tím spojených dalších x ředitelství policie,hasičů,hygieniků a dalších . Věřím, že všichni ti, kteří v těchto úřadech pracují jsou schopni obhájit svou nezbytnost, nicméně si myslím, že spíše se obejdeme bez úředníka, než-li se obejdeme bez namazaného rohlíka.

          Možná se někomu bude zdát poslední věta hloupou, ale já jsem přesvědčen, že  pokud si v problémech nepojmenuji problém co nejjednodušeji, nemohu se dobrat dobrého rozhodnutí, při jeho řešení. No a toto bych očekával od svých zákonodárců. Mám ovšem obavu, že bude opravdu dosti složité si přiznat ten základ, který já vidím v kolektivní výchově ať již té předlistopadové či té dnešní vedené Bruselem. Prostě jsem se jako země mimo krátkého období v roce 1968 a krátkého období na přelomu let devadesátých nechovali tak jak by jsme se vzhledem k našemu počtu obyvatel a poloze mohli a měli. Tedy zodpovědně vůči sobě navzájem a i této zemi, aby se nám zde žilo líp jak našim rodičům a nachystali jsme dobré žití pro děti naše.

          Vše je o osobní odvaze a přiznání si pravdy, což bych rád věřil, že se u části „neposlušných“ poslanců stalo.

Autor: Oto Kaděrka | středa 5.9.2012 13:21 | karma článku: 15,24 | přečteno: 1130x