Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kruciální moment – lékař léčí …. příroda uzdravuje

Kruciální je zajímavé slovo, které zde možná někteří čtete prvně. Ono se moc nepoužívá a jeho význam je spojován se slovy rozhodný, ústřední,průsečikový, křížový. Prostě okamžik, kdy se něco podle něčeho láme. Pojďmě na to….

Testuje se málo, testuje se moc, o víkendu se netestuje, testy nejsou zcela průkazné, testy jsou drahé , testy nejsou dostupné. Tak nějak je jsme jako česká kotlina přijali skutečnost, že rozhodující ukazatel problému COVID je test. Co je test, test je zkouška jestli něco nebo někdo něco podle něčeho je v nějaké mezi či skupině. Tak jak už to s testy je, tak positivita jakéhokoliv testu v daný okamžik jistě neznačí, že něco máme či vlastníme a neznamená, že další test neprokáže opak. To vše platí i naopak.

Tedy abychom vyloučili jakýkoliv omyl a nepřesnost je potřeba, z logiky věci jedno. Provést test na přítomnost čehokoliv v nějaké skupině v jeden okamžik a u všech. Pokud si připustíme tuto možnost a dostaneme v daný okamžik výsledek, tak ten bude mít dvě možnosti. Positivní a negativní.

Positivní výsledek je dobrý v tom, že máme jistotu, že máme předpoklad, ale jen předpoklad, že onemocníme. Současně však pro nositele positivity se nemusí z pohledu jeho nic stát.

Negativní výsledek znamená jen tolik, že můžeme být příště positivní. Současně nejde přesně určit, kolik lidí s negativních již bylo před daným testováním dříve positivní, pokud ovšem nezavademe povinné testování na cokoliv co umíme testovat ať již pandemie je či není, protože jistě nelze vyloučit , že nás nenapadne nějaká jiná nemoc, kterou už a nebo ještě neznáme.

Zde je potřeba i říci, že na COVID není žádný lék a každý jedinec , který prodělává jakoukoliv chorobu ve spojení s positivitou v lékařské péči nachází jen oporu a průvodce tou chorobou, ostatně jako u kterékoliv jiné choroby. Ve spojení s jakoukoliv chorobou platí „ lékař léčí – příroda uzdravuje“.

Jistě nejsem fatalista, protože přístup, vůle a s tím spojený rozum je jistě dobré vybavení k tomu, aby člověk dobře žil a nejen čekal – co bude.

Pokud si kladu nějaké otázky spojené s řešením současného problému COVID, tak je to zejména otázka předestřená výše. Co by se stalo v momentě, kdy někdo bude vědět, že množina je rozdělena na positivní a negativní. Protože neexistuje lék, tak by se nestalo nic, protože izolovat obě skupiny zcela nelze, protože neexistuje jistě možnost rozdělit společnost, školní třídu,pracovní kolektiv, rodinu na věky věků, aby se jedna od druhé nenakazila, přičemž u negativní skupiny by i bylo třeba počkat do doby než mi zbyde z logiky poslední negativní, kterého bych pak uprosil aby se nechal vyšetřit, proč tomu tak je ….

Vrátím se k tomu „lékař léčí – příroda uzdravuje“. To je samo o sobě ten kruciální moment , ta křižovatka, kterou je potřeba si uvědomit, pracovat s ní a přijmout ji. Pokud se týče COVID, také je to vir a nejsem lékař, ale i z vlastní zkušenosti vím, že i vakcína na jeden vir neřeší jeho bratra. V roce 1988 jako voják jsem se vyhnul očkování proti chřipce a tím jsem se vy výsledku jí i vyhnul. Mnoho mých spolubydlících , byť očkovaných, na cimře ne a to jsem s nimi byl 24 hodin denně .

Myslím si, že hlavní problém dneška je v tom, že civilizace nám přinesla souběh dvou věcí, obě jsou v úrovní myšlení a vnímání. Přestali jsme smrt vnímat jako hrozbu ve smyslu toho, že někdo nebo něco se má postarat, aby nebyla.Takže jsme se jí přestali bát až z ní máme hrůzu. Hrůzu, kterou nyní se snaží řešit všechny Vlády civilizovaného světa. A venkoncem všechny neví jak z toho ven. Ona ani žádná cesta z toho ven nevede, mimo tu, že někdo se bude muset se smrtí potkat osobně dříve, než kdyby někde „nechytil“ ten „lístek na věčnost“, který se jmenuje dnes COVID a dříve se jmenoval SARS a ještě dříve Španělská chřipka a ještě dříve třeba cholera a mor.

Jistě civilizace, společnost , demokracie nám přinesla mnohé, ale také mnohé odnesla a zastřela.

Víte, mi umřel otec v náruči a tehdy jsem si uvědomil jedno. Smrt je součást života a čím dřív si to uvědomíte, tím se vám žije lépe.

Závěrem jen tolik, test, rouška, karanténa a vše pokud děláte v nějaké lidské skupině a nejste sám uprostřed přírody bez kontaktu z dalšími živými tvory je jen namlouvání si řešení. Je to zcela stejné jako předpoklad, že když si budete čistit zuby, že nebudete mít kaz.

A politici jen z neschopnosti či neznalosti podstaty nám všem nechtějí říci pravdu, protože pro tu je ještě nikdo nikdy nezvolil.

Pokud jste to pochopili, máte velký předpoklad, že se vypořádáte nejen se stávající situací , ale z jakoukoliv….

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 28.9.2020 21:25 | karma článku: 16,69 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Lež je nejlepší politický kuchař

Nevím jestli sledujete jak to neslyšel (Juračka) a přesto k tomu tiskovku svolal. Nebo jak je potřeba zastropovat a mimořádně zdanit aby se zisku pomohlo s energetickou krizí.

25.3.2023 v 12:13 | Karma: 33,88 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Pane učiteli už je čas

Jistě pamatujete na scénku z filmu Marečku podejte mi pero, když Viktor Hujer upozorňuje pana učitele Čeňka Jandu ztvárněného Josefem Abrhámem, na začátek vyučovací hodiny....

11.3.2023 v 19:21 | Karma: 22,53 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Všechno už tu bylo a pořad se zde žilo a i na nás cosi zbylo

Pravda zažít jsem to nemohl, ale celkem jsem doma poslouchal a taky mám po otci hodinky, které koupil ještě za „ starý“ peníze jak mi následně vysvětlil – co byla měna.

2.3.2023 v 10:34 | Karma: 17,94 | Přečteno: 409x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Živnost hodnocena státem jako záškodnická činnost

Po Covidu a drahých energiích teď máme hlavní problém důchody a protože je potřeba najít konkrétní viník tak jsou na mušce živnostníci – skupina obyvatel z které se tahají peníze nejlíp.

1.3.2023 v 14:30 | Karma: 40,80 | Přečteno: 3871x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Křápli jste důchodce - to jste machři

Všechno už tu bylo, tento článek jsem zde psal v roce 2012. Jiní lidé metody stejné. Naložíme těm, kteří se nemají jak bránit.

23.2.2023 v 14:25 | Karma: 37,47 | Přečteno: 1409x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik