Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Spíš naopak. Živnostník, kterého se to týká, když pracuje, skoro všechno, co vydělá, si projí, protože platí jen minimální sociální. I když třeba vydělává tak málo, že mnohem víc by vydělal jako dělník u pásu.

A potom kvičí nad pár tisícovkamu důchodu, ze kterého nemá dnes šanci ani splatit slušný nájem, natož ještě mít na jídlo a další životní potřeby. A natahuje ruku k státu pro sociální dávky nebo rovnou pro lepší důchod.

Živnostníci by se měli naučit, že minimální sociální a zdravotní pro živnostníka je maximálně na několik prvních let podnikání, kdy živnostník začíná, moc dobře to neumí a učí se a ještě nemá svůj trh a svůj okruh klientů.

Jestrli živnostník už pár let podniká a pořád púlatí minimální sociální a zdravotní a pořád to nevypadá, že by mohol vydělávat víc a platit taky dost víc, tak by se měl živnostník pořádně zamyslet. A místo podnikání se raději jnechat zaměstnat.

Přirozeně pokud se nejedná o člověka, který například kvůli vyššímu věku nemá šanci se přes personalisty ve firmách k práci dostat. Tam je každá rada drahá.

1 1
možnosti
JH

J97i30ř63í 64H16o61l70ý

2. 3. 2023 11:41

Bohužel jediný kdo tu kvičí jste vy.

Víte nejhorší na podnikání nejsou ty peníze, ale ta státní buzerace, kdy se kdejaký úředník s maturitou ze zvláštní školy domnívá že má moc a bohužel tenhle stát jim to povoluje.

1 3
možnosti

"Víte celé důchody řešení mají. Je to v tom, že důchod se musí stát sociální dávkou, která nebude mít žádnou vazbu na to kolik jste do systému odvedli."

Zdroj: https://kaderka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798791

Ale jděte, to snad nemyslíte vážně. :-)

0 0
možnosti
RP

Jedině toto přinutí lidi šetřit na důchod už od mládí. Důchod i pro ty víc vydělávající tak malý, že jim bude tak na pár lepších obědů v restauraci. S tím, že ti chudí, co ušetřit nemohou, budou muset ve stáří být na chlebě s levnou uzeninou pod mostem nebo někde v sociálním ústavu.

1 1
možnosti
JJ

J45a57n 97J29a40h41n

2. 3. 2023 9:34

To, že soudruh Vladimír Dlouhý je prezidentem Hospodářské komory je urážkou všech poctivě podnikajících osob. Pořád si kladu otázku, kdo tuto charakterovou zrůdu do těch vysokých funkcí protežuje, KDO to asi je!

2 0
možnosti
OD

Pane Kaderko, tohle je země důchodců a soudruhů zaměstnanců, zde nečekejte pochopení.

Jste OSVČ? Pak jste v jejich očích inštalatér, který cosi spraví a nevypíše účtenku. Ta jednoduchost myšlení je drtivá. Jsme společností "chudáků penzistů a chudáků zaměstnanců", které pořád jen někdo vykořisťuje a nic se na tom nezmění, dokud tu budou "chovanci" reálného socialismu

1 0
možnosti
TP

Nemám nic proti živnostníkům, jen si dovolím nesouhlasit hned s první větou. Nejlépe se peníze dostanou ze zaměstnance, ten nemá žádnou možnost snížit daně svými náklady. Co na tom, že např. do práce jezdím 40 km, náklady platím z čisté mzdy.

2 0
možnosti
Foto

A jak to vidite z pohledu zamestnance živnostníka... odkud se tahaji ty penize? Vite co je na tom nejsmutnejši, ze se pravicove Vlade podarilo to co Gottwaldovi b 1948 hodit vidle mezi pracujici lid a zivnostniky

0 0
možnosti
Foto

To koukám, protože za Babiše se pořád vykládalo, jak chce živnostníky ničit, z EET se dělala předvolební kampaň i před krajskými a senátními volbami a nedokážu si představit ten řev, kdyby s návrhem na zvýšení odvodů a daní přišel on a ona s tím přijde pravicová vláda, i když úplná novinka to není.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1125163-kalousek-zivnostnici-meli-odvadet-stejne-dane-jako-zamestnanci

2 0
možnosti
JD

Maláčová již ve své chystané důchodové reformě plánovala zvednout živnostníkům odvody o 50%.:-)

0 0
možnosti
FN

Víte co je nejhorší? Není to vláda ANO, není to vláda ČSSD, u těch by to člověk očekával. Je to “pravicová” ODS.

7 1
možnosti
VZ

A ona má pravice podporovat, že se nám tu jistá skupina obyvatel veze skoro zadarmo? Sice se stále bouchají v prsa, že oni tvoří hodnoty, ale v reálu se vezou na platbách těch, co jsou normálně zaměstnaní a nemohou uplatňovat tučné paušály a všelijak "optimalizovat".

2 5
možnosti
Foto

Živnostníci jak je známo, odvádějí nejnižší částku na sociální a na důchod si nespoří. Pak se diví, že mají nízký důchod. Zajdou si na sociálku a tam ji důchod dorovná do průměru. Takže ve finále jsou vysmátí. Důchod jim dorovnávají ti, co pracují a odvádí daně.

6 4
možnosti
PV

P81a57v59e33l 63V80é45b27r

1. 3. 2023 17:19

Víte, kolik odvedou na sociální a zdravotní pojištění zaměstnanci?

Ani korunu! Všechno to za ně platí zaměstnavatelé, kteří jsou přitom za zaplacení této částky zodpovědní. Nebo jste viděl nějakého zaměstnance, jdoucího se složenkou v ruce zaplatit svoje sociální pojištění? Zaměstnanec by to platil jenom v případě, kdyby dostal od zaměstnavatele, dejme tomu, 50 000 na ruku, čímž by pro něho náklady na zaměstnance končily a bylo by na zaměstnanci zaplatit sociální a zdravotní.

Tak to, pane, je!

8 3
možnosti
Foto

J51a46n 91Š76i40k

1. 3. 2023 16:17

Problém není v tom, že živnostníci odvádí málo státu. Daleko větší problém je, že se řada z nich na důchod nezajišťuje vůbec nijak. Je otázka, kolik je těch, kteří opravdu na odvody nemají a kolik těch, kteří prostě na to kašlou se slovy: on se někdo postará. Stát by měl vytvářet podmínky pro to, aby se každý zajistil maximálně jak může sám. To je naprosto zásadní věc. Hezký den

4 2
možnosti
Foto

Ja jsem se zajistoval do chvile nez mi doslo ze z cilove castky 1 mil u svetove pojistovny bude horko tezko polovina, tak jsem vlastne zajistil tu pojistovnu ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik