Je to k nevíře, že zlo je ve víře

Jistě není mezi námi člověka, kterého by nezasáhl čin věřících v klubu v Paříží . Ovšem je dobré ke zkoumání  směr  zásahu každého, který byl zasažen.

Sdělovací prostředky chrlí neuvěřitelné množství pohledů, názorů, zpráv a kondolencí. Politici mají plné ruce práce vymyslet neotřelejší vyjádření, kterém by zastínilo vyjádření politického protivníka. Prostě politika dostala " nálož", kterou je potřeba zužitkovat , kdy se čtvercem vzdálenosti od výbuchu se dostává od praktických řešení místního pařížského prefekta , přes soustrasti a  nic neříkající hesla zaštiťovaná zachováním "evropského" vnímání (nevím čeho) třeba v naší kotlině až po jistě bezmeznou radost z podařené věci, někde mezi ideology , kteří celou tu ( z našeho pohledu) hrůzu zosnovali.

          Jistě již někteří z Vás čtenářů, si říkají, co je to ten Kaděrka za magora a co to píše? Jo některým to neosvětlím, to vím. Ale pro , třeba i pro pár, se někdy oplatí zůstat svůj.

          Za léta strávená na tomto světě, jsem doznal mnoha změn v názorech a poznáních. Osobně si myslím, že k největšímu daru osobního poznání, je přiznání si pravdy a s tím souvisí i její obhájení. Nejdříve před sebou samým a následně před ostatními. To jen pro vysvětlení, proč a jak jsem psal o "radosti" výše. Pravda jednoho může být vnímána jiným jako lež. Tak jako  smutek jednoho může být podnět k radosti druhého. Zde já vidím možnou podstatu problému a tedy je potřeba hledat řešení.

          My , kteří jsme vychováni ve víře v dobro a rozum  nepovažujeme za dobré víru v dogma, které nám někdo někde napsal, jsme "svobodni" ve víře. Ovšem je nás málo, protože jsem skálopevně přesvědčen, že ten kdo zosnoval tu hrůzu se topí v penězích tak jako se v nich topí hromada těch co recitují kondolence ideologických oddělení svých politických stran.

          Po lopatě a ne v jinotajích. Obě strany se topí v představě "ovládnutí" světa a k tomu je potřeba , když ničeho tak odvahy a jistě pak peněz. Zastavím se u těch peněz, kdy zosnovatelé útoku v Paříži peníze používá zejména k naplněni jeho představ světa - náboženské, kdy souvěrci jsou jejich vykonavateli. V euroatlantickém světě, kde se  peníze staly, dle mého tou hlavní vírou se divíme, že někdo může věřit něčemu jinému - nehmotnému, byť bez "hmoty" peněz to nejde.

          Již Vás nebudu dlouho unavovat a jsem vychovám k tomu, že je třeba dávat po analýze návrhy k řešení. Tedy, nám z jejich pohledu bezvěrcům, protože nectíme Korán, byla vyhlášena svatá válka již dávno, aby si snad někdo nemyslel, že za to vyhlášení války považuji páteční neštěstí. Tedy pokud jedna strana je vychována ve víře války , tak druhé straně ve víře v peníze myslím nezbude nic jiného než si tuto PRAVDU přiznat a svou vírou oponovat a tu válku přijmout jako fakt, protože jejich rozum je tomu našemu natolik vzdálen, že náš není schopen jim sdělit, že to dobré není.

          Takže očekávám, že v pondělí v Evropském parlamentu zazní návrh na usnesení, že všechny prostředky, které všichni do společného měšce dali se využijí na přesvědčení protivníka , že to myslí s námi špatně. Jen bych se snažil napovědět, že cesta frau Merkel, kdy je všechny chtěla pozvat, aby viděli jak my to myslíme dobře - nefunguje.

         Je i pro mně osobně hrozné, ale je třeba si přiznat pravdu, že je zde válka, jak jsem doufali, že ji již nepoznáme. A pokud ji nevyhrajeme ve zbrani co fyzicky zabíjejí, tak já osobně vím, že jsme ji prohráli. Čert to vzal pro mne osobně, ale jde o naše potomky. Tedy se omlouvám  pokud jsem vás  nepotěšil.

          Takto já vnímám pravdu dneška a rád bych se mýlil. Ale asi ne....

Autor: Oto Kaděrka | neděle 15.11.2015 9:49 | karma článku: 16,00 | přečteno: 452x