Jaký saky paky - odbory jsou hlavně tlaky

      Nevím, taky jste možná zaznamenali poslední tlaky odborářů " ve státní službě" na zvýšení platů. Oni chtějí procent pět a Babiš jim chce dát je dvě až tři.Ale dostanou jistě.

              Pokud se budete zajímat odborovým hnutím v české kotlině, tak dojdete ke zjištění, že "otcem" není nikdo jiný než Jan Antonín Baťa, který myšlenku společné prosperity majitele a zaměstnanců přivezl ze své pracovní cesty v USA. Pravdou je, že  záhy zjistil, že čeští odboráři si spolupráci na prosperitě představují zcela jinak, než si představoval on. Jsem toho názoru, že do smrti měl ze zavedení odborů neklidné spaní.

               Postupem času se přes kvartýrmachry rekreačních pobytů ROH ( Revoluční odborové hnutí) z odborů stala parta novodobých finančních vyděračů, kdy prosperita celku byla zcela potlačena stavem finančního konta jejich členů. Vždy zaznamenávám jen požadavky a zvýšení platů, bez toho aby někdo ve spojení s tím řešil výkonnost zdroje jako takovou. Zažil jsem to osobně před patnácti lety, kde jsem jako člen představenstva městského dopravního podniku každoročně slyšel "ticho" na otázku, proč by měla být navýšena mzda o třeba v požadavku i 8%, když se víc lidí nepřevezlo a víc se neutržilo. Vždy se jen hovořilo o inflaci a nákupním koši.

               Jelikož už se dostávám do let, kdy mne mohou napadat "voloviny" , tak mne tak napadlo, že bych   mohl zřídit "živnostenské odborové hnutí" jako nátlakovou skupinu na ministerstvo financí ve spojení se zvýšením profitu podnikajících osob, kdy bych nechtěl aby nám někdo něco dával, ale aby nám míň bral. Pro začátek vyjednávání by to mohlo být třeba nižší DPH o 5% a třeba o 3% nižší daň ze zisku. Procentuelně by to bylo v mezích zvyklostí v české kotlině a ještě bych to podpořil tím, že nás zase není oproti státním zaměstnancům tolik a tak by to nemuselo tolik bolet. Když si vezmu, že na hasiče co hasí je 2,5 úředníka a v městech velikosti mého rodiště ( Olomouc) je městský úřad jistě v top pět zaměstnavatelů v městě, musí to přece na "financích" projít.

               Že je to zcestné, ale jděte :-) Všichni přece chtějí víc. Zákazníci slevu a živnostníci zisk...

Autor: Oto Kaděrka | úterý 23.6.2015 18:51 | karma článku: 17,69 | přečteno: 370x