Gabriela Pecková , poslankyně – TOP Dřevem

     Kdyby MUDr. Pecková nebyla ze strany, která se sama staví na pravou stranu politického spektra, tak bych se ani neobtěžoval zasednout za novodobou „šrajbmašinu“ jak říkal blahé paměti pan Hrabal.

     Ovšem její přestavení v poslanecké sněmovně stran postavení důchodců v optice šetření státního rozpočtu jistě vejde do dějin strany, za kterou byla zvolena a to venkoncem myslím negativně a když budu trochu po Cimrmanovsku koukat do té „trouby“ , tak jim paní doktorka pěkně zatopila pod kotlem na cestě do politického propadliště. Může se paní doktorka omlouvat, vymlouvat a kát jak ji to její svědomí a jistě rychle přiskočivší poradci radí, ale ukázala takto v nahotě celou její partaj, která vznikla podobně jako Karolíny Peak partaj LIDEM. Prostě parta, která někde ztratila prostor se spojila a s vidinou dnes již více jak stoleté imunity poslance v boji za lepší svoje (osobní) zítřky. Štěstím TOP 09 a neštěstím pro něj samotného je angažování knížete, který takto naletěl partě , která si v osobách svého vedení potřebuje ještě  trochu nahrabat, než to zhavaruje zcela.

 

          Jak jsem již psal v jiném blogu dříve ¨:“ Jsem vychován ve víře v to, že o to jak se staráme o své předky je obrazem toho jakými jsme lidmi“.Jak jsem denně medii ubezpečován, tak je to zřejmě špatně, když demokraticky zvolená (rádoby pravá) garnitura si to nemyslí.

          Já se jen ptám, jaké je východisko z této myšlenkové nouze. Nemohu vůbec považovat za názor na jakoukoliv problematiku pohled Bohuslava Sobotky, který se mimo jiné proslavil tím,  že za peníze, které měl užít k co nejlepšímu výkonu svého mandátu poslance si za ně postavil bydlení.

          Prostě jsme se dostali do bezvýchodné – demokraticky řešitelné situace, kdy v současné době lid musí přihlížet tomu, jak nově vzniklá „politická třída“ bloudí v kruhu svého chtíče.

          Zřejmě jen úplná , nejen česká, havárie a návrat k podstatě bytí, kdy vzájemný koloběh starosti rodičů o děti a následná výměna pozic může být řešením , ovšem i za předpokladu, že se vrátíme k daním v řádu desátků či kousek více, ale jistě ne sedumdesátků jak je běžné ve výsledku nyní.Prostě se bude člověk sám více starat zejména o sebe a ti co budou mít ve vínku se o sebe starat lépe jistě jako dřív se budou starat o potřebné i mimo svou rodinu.

          Pravda, nebudeme se holedbat tím, že máme přístup ke všemu, ale nefunguje pořádně stejně skoro nic. Budeme si muset zvyknout na to, že zanikne současná „beztřídní“ společnost s politickou nadtřídou, ale to „zvyknutí si“ bude asi nejmenší problém, když vidinou bude to, že budeme spokojeně žít.

          A paní doktorce bych nepřál jednu věc, aby jí její děti jednou až bude třeba nemohoucí nesdělili – mámo TOP Dřevem ….

Autor: Oto Kaděrka | sobota 5.5.2012 8:39 | karma článku: 23,75 | přečteno: 1179x