Dlouhý dlouhý čas Vladimíra Dlouhého pocitů....

Nečetl jsem ten rozhovor , kterým Vladimír Dlouhý napadl všechny ty, kteří pracují z domova – moderně se tomu říká home office, ale z reakcí mi došlo, že se mne to týká též.

Vladimír Dlouhý má za skoro za sebou dlouhý profesní život. Od nomenklaturního komunisty, kdy vstupoval do strany ve 25ti letech až k dnešnímu postu presidenta Hospodářské komory. Z jeho pracovního života je zjevné, že nikdy nevydělal reálně žádnou korunu a vždy jen žil z daní , které spotřebovávali instituce v kterých působil. Pro mne jediná smysluplná část jeho života byla v pozici ministra průmyslu po revoluci, kdy se podílel na znovuobnovení demokratického systému v hospodářství, které v podstatě bylo ukončeno jeho odchodem z politiky v době podepsání opoziční smlouvy mezi Zemanem a Klausem.

Ostatně tím podpisem fakticky byla ukončena demokracie v naší zemi a nastoupila technokracie, která se postarala i o Vladimíra Dlouhého. Vladimír Dlouhý je nyní, rádoby představitelem, všech co vydělávají peníze pro všechny ostatní – představitelem Hospodářské komory. Člověk co vždy spotřebovával a nikdy nevydělával. Tedy se není čemu divit, když napadne všechny lidi co pracují z domova. Víte já se živím sám a dávám práci lidem od roku 1992, pravidelně platím daně a to vždy v čas a požadované výši. Donedávna jsem měl dvě firmy a nikdy jsem neřešil jestli jsem doma v kanceláři nebo v terénu. Prostě jsem byl a jsem v práci – pořád. A jelikož největší čas dne (počítám do toho i spánek) jsem doma, tak jsem vlastně od roku 1992 na home office.

Víte celé je to tak, že pokud máte odpovědnost , tak je jedno kde jste a kde ji naplňujete. Je škoda, že Vladimír Dlouhý po celoživotní dráze vlastně takového provozního vědce, která započala v komunistickém Prognostickém ústavu je schopen vyřknout soud bez řešení. Dnes je nabíledni, že stávající Vláda je v nesnázích nikoliv z COVIDU ale z vlastní neschopnosti najít řešení.V pozici premiéra se snaží vládnout systémem cukru a biče podle toho jaká je nálada na sociálních sítích. Všechna opatření jsou ve své podstatě následně nedopatření. Tady bych z pozice presidenta Hospodářské komory spíše očekával předložení praktického fundovaného řešeni, než-li přilévání oleje do ohně všem těm, kteří doma neví co bude zítra, kteří žijí v nejistotě a permanentním stresu ze ztráty jakýchkoliv jistot.

Vladimír Dlouhý v celé nahotě ukázal zbytečnost své a svého úřadu – komory komor. On si zde užívá svého důchodu a snaží se udržet na prknech co znamenají svět, kdyby snad se kolem něj zase našla parta, která by ho třeba chtěla vynést na Hrad.

Víte mi je o deset let méně jak jemu, ale z toho kolem sebe vidím zejména v politice, tak všichni my co jsme se narodili a byli vychování v komunismu by jsme neměli už mít žádné politické funkce a neměli by jsme mít přístup k jakékoliv moci. Důvodem je to, že jsme všichni naočkováni tím co bylo a tím hlavním byla neschopnost pochopit potřeby společnosti jako takové. Sobectví, pokrytectví, papalášství a neúcta k jakékoliv činnosti druhého.

Všechny podobné instituce jako je Hospodářská komora či i třeba i odbory by patřily zrušit a nechat mladé lidí, aby si je vytvořili znovu a po svém bez rad a úletu lidí jako je Vladimír Dlouhý a jemu podobní.

Tož tak....   :-)                                  Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | neděle 7.2.2021 11:36 | karma článku: 28,08 | přečteno: 770x