Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kabirova ryba pod peřinkou

Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně se dá uvařit leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)

Potřebovat budeme půl kila ryby (já měl mražené filety z aljašské tresky), půl kila čerstvého špenátu, deset deka Gran Moravie (klidně dejte parmazán, to jen já jedu v GM, to víte, seřízlej rozpočet…), tři vajíčka, jednu limetku, jedno avokádo, pár jarních cibulek, dva stroužky česneku a nějakej ten šnytlik. Já měl ještě to oregáno od minule, ale jestli vám na okně roste rozmarýn nebo meduňka, tak ty se hodí klidně taky.

 

Špenát propereme a necháme okapat.

 

Mezitím si odpipláme tu piplavou práci: Nakrájíme cibulku, nasekáme bylinky…

 

…nastrouháme sýr a zpracujeme avokádo. Buď ho nakrájejte na plátky, nebo, jesti jste taky šáhli po takový potvoře přezrálý jako já, ho rozšmidlejte vidličkou na pastu.

 

Na olivový olej hodíme cibulku, chvíli restujeme a pak tam přidáme ten špenát.

 

Když nám špenát zvadne, osolíme, vmáčkneme dva stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.

 

Pak vezmeme pekáček a na dno rozprostřeme ve vrstvě špenát. Na něj dáme nasolenou rybu, pomatláme to avokádem a posypeme bylinkou. Nakonec to pokapeme šťávou z limetky a dáme péct na 15-20 minut na 180 stupňů.

 

Mezitím vezmeme mísu, klepneme do ní tři vajíčka, přilejeme tak dvě lžíce mléka nebo smetany a rozšleháme. Pak do toho přidáme sýr a pořádně smícháme.

 

Tím nám vznikne peřinka na rybu – takový těstíčko. Sýrový, takže solit ho už nemusíte.

 

Vezmeme tu rybu, co se nám už asi čtvrt hodinky peče, nalijeme na ni peřinku, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na dalších 10-15 minut. A klidně můžeme v troubě přidat grády!

 

Peřinka se nám nejdřív hrozně nafoukne a pak udělá takovouhle zlatou krustu. A v tý chvíli máte hotovo!

 

Nakrájíte, naložíte na talíř a podáváte s tím, co máte nejradši – nejvíc se k tomu asi hodí vařené brambory nebo krokety, ale já teď zrovna trpím dietetickým sebezpytem, tak jsem si k tomu na pánvi opražil plátky cukety.

 

Gratuluju, právě jste upekli nejlepší rybu pod sluncem!
Dobrou chuť :)

Autor: Myšák Kabir | pondělí 23.6.2014 11:15 | karma článku: 23,26 | přečteno: 1787x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir vaří Šubu!

Odmítám polemizovat o tom, jestli je šuba pokrm ruský nebo ukrajinský – ještě by z toho byl nějakej ozbrojenej konflikt! Mně na něj poslala recept Češka Šárka Medková, které tímto srdečně spasíbuju! Totiž, blagadarjů! Tyjo, co to melu - DĚKUJU!!

2.6.2014 v 13:30 | Karma: 25,07 | Přečteno: 2421x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir vaří Chilli con carne

Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?

24.5.2014 v 7:30 | Karma: 30,39 | Přečteno: 3766x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Kabir-knihomol

V sobotu lilo jako z konve. To prý je nejlepší počasí pro dobrou knihu, tak jsem si zašel na pražské výstaviště, abych se inspiroval, co frčí.

19.5.2014 v 9:15 | Karma: 19,68 | Přečteno: 860x | Diskuse| Ostatní

Myšák Kabir

Fotomatiné: Kabirův máj

Kabir Hynek Mácha - Maj (ho tam dost)

13.5.2014 v 9:20 | Karma: 26,93 | Přečteno: 987x | Diskuse| Fotoblogy

Myšák Kabir

Jak jsem vařil podle Víta Kovandy

Vařím rád, a je to na mně, doufám, znát. Jak se otevře nějaká škola vaření nebo špajzka, jsem tam první. Do nového kursu vaření pana Kovandy tady na blogu jsem se tedy logicky okamžitě zapojil!

2.5.2014 v 12:00 | Karma: 24,13 | Přečteno: 1581x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím.
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!

Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz