Kabir vaří Chilli con carne

Chilli, čili takovej mexickej einopf, je další recept z mé oblíbené kategorie „Nedá mi to moc práce a přitom budu za hvězdu“ Jdeme na to, amigos?

Potřebovat budeme:
Půl kila mletýho masa. Já kupuju hovězí, není to pak tak tučný, ale vražte tam klidně pašíka.
Pak zajdeme do oddělení piksel a vezmeme tam jedny červený fazole v nálevu, jedna loupaná rajčata a dva rajský protlaky.
V zelenině pořídíme šest cibulí, česnek a takovej ten trio mix paprik (ale když dáte tři zelený, nic se nestane, jen to nebude tak hezký na pohled).
Taky budeme potřebovat kysanou smetanu, strouhaný eidam, chleba no a samozřejmě... CHILLI!

 

Nejdřív jdeme sekýrovat. Nemusíme se s tím párat kdovíjak na jemno, cibuli i papriku nakrájíme na takový celkem velký kousky.

 

Na rozpálený olej hodíme cibuli a mleté maso a orestujeme. Přitom intenzivně vařečkou popichujeme maso, aby se rozšmidlalo a nebyl z toho karbanátek.

 

Pak tam přihodíme papriky a taky si otevřeme všechny plechovky a vrazíme tam obsah i s nálevem. A zamícháme!

 

Pak tam vyždímáme ten česnek...

 

...a nakonec to osolíme, osladíme moučkovým cukrem, hvízdneme tam kapku citronové šťávy a zaprášíme chilli kořením.
Prosím vás, s těmihle surovinami opatrně. Nechceme si to hned z kraje přesolit nebo si založit na chrlení plamenů. Přidat se tam dá později, tak začněme opatrně.

 

No a teď už to jen zalijeme trochou vařící vody tak, aby se nám to dobře míchalo, protože kromě míchání se s tím už nemusí dělat nic. Zato se na to nesmí zapomenout. Takže si v klidu uděláme pohodlí v kuchyni, nalijeme si sklenku dobrého vína a každých pět až deset minut tím zakvedláme od dna, aby se to nepřižahlo. Případně ochutnáváme, protože to božsky voní, a podle potřeby průběžně dochucujeme, ju? No a když jsou papriky měkké, je to hotovo – tak za tři čtvrtě hodinky.

 

Nakonec to naložíme na talíře, zasypeme strouhaným sýrem, ozdobíme bobkem kysané smetany, podáme to strávníkům s chlebem a koukáme, jak to do nich padá!

Tak si nechte chutnat a buen sabádo!

 

 

Dovětek mimo gastronomické téma:
Rád bych tímto poděkoval panu Jaromíru Petříkovi, že na svých webovkách poutá mé stránky.
Už chápu, že ty jeho divné příspěvky v diskusích pod mými články jsou jen takové přátelské kočkování ;)

Autor: Myšák Kabir | sobota 24.5.2014 7:30 | karma článku: 30,39 | přečteno: 3768x

Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

Jo jo, i nás hlodavce občas stihne krutej osud. Naštěstí, jak jsem se tuhle dozvěděl, existuje zařízení Potkaní Klokánek. Pomáhá týraným, zanedbaným, opuštěným nebo jinak ohroženým potkanům. No tak tam se musím pozvat, žejo!

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72 | Přečteno: 715x | Diskuse | Ostatní

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

Johohó, jsem námořník! Tuhle mi totiž přišel mail: „Milý Kabire, mám pro tebe na mé plachetnici Kitmar volné místo na plavbě podél západního pobřeží Skotska.Vyplouvá a končí se v marině Largs, 40 km od Glasgow. Jel bys? Jarda"

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39 | Přečteno: 544x | Diskuse | Ostatní

Myšák Kabir

Kabirovo léto

Zdravím, přátelé myšího zpravodajství! Dneska jsem pro vás připravil takovej souhrn svejch letních zážitků. ... no prostě se chci vytahovat, no!

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23 | Přečteno: 674x | Diskuse | Ostatní

Myšák Kabir

Což takhle dát si špe... káčky?

Řekli jsme si jednou a shodli se, že to není špatnej nápad. ... Dobrá, bylo to trochu jinak, přiznávám.

13.8.2015 v 8:19 | Karma: 17,58 | Přečteno: 587x | Diskuse | Ostatní

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

Vzzzznn... Filmovej festival se prohnal Varama! Já tu byl letos už potřetí, ale bylo to pro mě nový. Jednak jsem z týmu hostů přešel do mančaftu domácích, navíc jsem byl hostitel. Frodo byl na všechno zvědavej jakó... jakó... myš!

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80 | Přečteno: 1120x | Diskuse | Ostatní

Nejčtenější

Herci, sportovci i politici. Podívejte se na VIP, které dorazily na rozlučku s Bartoškou

21. května 2025  10:54

Nejen známé tváře z uměleckého světa se přišly v úterý večer rozloučit se zesnulým prezidentem MFF...

Křišťálové glóby a nezapálená cigareta. Bartoškovi vzdávali lidé hold sedm hodin

20. května 2025  6:30,  aktualizováno  17:01

Široká veřejnost se v úterý naposledy rozloučila s Jiřím Bartoškou. Pražské Rudolfinum bylo pro...

Šok a ticho. Evropští lídři po telefonátu Trumpa s Putinem nevěřili svým uším

20. května 2025  20:37

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a evropští lídři oněměli poté, co se s nimi americký...

Tragicky zahynul moderátor počasí v České televizi Jan Šrámek

19. května 2025  12:44,  aktualizováno  13:37

V sobotu odpoledne při nehodě v italských Alpách zemřel dlouholetý meteorolog a moderátor počasí...

Válečná loď se při spuštění na vodu rozbila. Kim Čong-un přihlížel a zuřil

22. května 2025  7:24,  aktualizováno  9:23

Kolaps sebeúcty, nedbalost, trestný čin! Tak zuřil severokorejský vůdce Kim Čong-un, který...

Maďarsko zvyšuje import ropy z Ázerbájdžánu, loni dovezlo pět milionů barelů

23. května 2025  15:27

Skupiny MOL a maďarská energetická společnost MVM uzavřely dohodu o nových dodávkách ropy z...

Harvard se staví proti Trumpovi. Podal žalobu kvůli zákazu zahraničních studentů

23. května 2025  15:25

Prestižní americká Harvardova univerzita zažalovala administrativu prezidenta Donalda Trumpa kvůli...

Rusko a Ukrajina si předávají zajatce. Může jít o největší výměnu od začátku války

23. května 2025  15:17

Rusko a Ukrajina právě uskutečňují výměnu válečných zajatců. Informují o tom zahraniční média s...

Řidičce ujelo auto a srazilo těhotnou s dítětem v kočárku. Vyvázla s pokutou

23. května 2025  15:12

Pokutu 1 500 korun nakonec zaplatila řidička, které v dubnu v Horní Bříze na Plzeňsku ujelo špatně...

Palačinky, popcorn nebo zmrzka? Otestujte si parádní retro pomocníky
Palačinky, popcorn nebo zmrzka? Otestujte si parádní retro pomocníky

Chystáte narozeninovou oslavu, dětskou party nebo si třeba jen chcete ozvláštnit víkend? Ve spolupráci se značkou Ariete jsme si pro vás připravili...

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1156x
Jsem slušňák. Je slušné se na začátek představit a říct o sobě pár věcí, abych zamezil nejrůznějším mediálním spekulacím.
Jsem myš. Myš domácí, pro zástupy milovníků latiny „mus musculus“, žádná krysa, žádnej potkan nebo nedej bože „myš vulkánská – mus vulcani“
Jsem někdo, kdo se rozhodl vyjít se svým kožichem na trh a kdo chce kousek dál od něj zapálit novou pochodeň.
Jsem někdo, kdo nikdy nechtěl psát myší. Jsem Kabir!

Více o mně najdete na mém webu www.kabir.cz
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.