- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Subu mam rada taky, delam ji na Novy rok. U nas do ni davali jeste mrkev a vajicka. Ale nejdulezitejsi v Sube je dobra sled, zkuste tu z ruskeho obchodu, ma jinou chut, nez zavinace.
Krásná fotoreportáž, Kabire. Taková čisťoučká. Takovou bych čekal spíš od kočky.
A propos, ta úplně první fotka by se výborně hodila na přebal knížky "Vaříme pro kočku".
(tím ovšem rozhodně nechci říci, že by tvá kulinářská etuda byla pro kočku!)
Kočky mi nesmí přes práh! My máme doma Ajšu, fenku, kterou jsem loni vlastnopacně zachránil u popelnic, takže vařím spíš pro psa. A kuchařka s názvem Vaříme pod psa by asi nebyla zrovna tutovej marketingovej tah
Kabire, jako vždy od Tebe, pěkně a osobitě vtipně napsáno. Jen ten recept se mi tentokrát moc nezdá. Připomíná mi to naloženinu od Mistra Vladimíra Kroupy. Dvě otázky:
- Dalo se to jíst?
- Jak Ti bylo pár hodin po jídle?
Proletěl jsem diskusi. Ono to již pár lidí snědlo a ještě žijí, tak se to asi jíst dá. Mně se však ohřívaný zavináč s bramborami a červenou řepou jako chutná kombinace nezdá.
A je to na titulke :) Kabir si pašák, ale nazabúdaj, že triedny nepriateľ z Moravy nespí
Kabire, "šubu" miluju, akorát ji říkám počeštěle: "ryba v županu".
Mám recept od své ukrajinské kamarádky Natálije a přidávám tam navíc strouhanou mrkev a vajíčka.
Je to recept k užrání se ... naprosto chápu, že vydržet, až se "uleží" je nesnesitelné trápení.
Ještě dělá vynikající holubce, kterým říká ukrajinský sushi:-) Babička je dělala také, jako dítě jsem se ráda neměla, ale teď..mňam
Spasíbo, gaspadin Koroněr! Vyzkušál? Chutílo...?
Ryba je dobrá, ja som to už ochutnal a mňam mňam
Ryby jsou výborné. Pamatuji si, to bylo někdy v 1986, jsem byl u kamaráda na Broumově, jeho otec byl vášnivý rybář a udil tolstolobiky. Tak jsem poprvé v životě jedl uzenou pečenou rybu s knedlíkem a se zelím a mohu říci, že to bylo výborné.
Se mi zbíhají sliny. A ty blíny bych podávala jako přílohu, ať to není tak dietní!
Dnes jsem měl velice dietní jídlo. Vaječnou omeletu se šunkou, sýrem a pažitkou a k tomu bramborovou kaši.
Ty blinky, blinky , blinčeky. Posunujeme se dál na Východ. Jinak jedna výtka. Trochu mi tam vadí ta majoneza. V originál receptu se dělá totiž omáčka něco jako tatarka, která doplňuje chuť ryby.
Tatar? Tak to jsem barbar!
Díky za tip, příště to apgrejduju! Máte přesnej návod, nebo tam mám prostě vrznout tatarku z krámu? (Ne, patlat se s ní fakt nebudu, trvá mi to dobrou hodinu a víte, co se za tu dobu dá sežrat sejra...?)
Kabire, zkusím to.
Mám jednu radu, co se týká červené řepy. Když peču něco v troubě (maso, buchty, atd...) zabalím bulvu do alobalu a pohodím ji vedle pekáče (plechu, atd...). Řepa změkne a je připravená k použití. Třeba na takovouhle mňamku. A je mnohem levnější než ta uvařená a zabalená vakuově
Jinak mívají tuto vařenou řepu i v obyčejné prodejně zeleniny a ovoce
Pečená červená řepa je mňamka. :))) Kdysi jsem jí nesnášel, ale pak jsem objevil její možnosti a použití při vaření. Dokonce z ní jde udělat i vynikající marmeláda, která vznikla jako náhražka během války.