Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Probíhá zombifikace lidstva?

Stávají se lidé zombíky? Ztrácejí lidskost? Co je příčinou? Proč z některých vyprchává radostný život? Proč jsou někteří více mrtví, než živí?

Kdo za to může? Může za to spousta věcí, ale vždy to rozhodnutí činí člověk sám a pak nese jeho důsledky. A je velice těžké jít proti proudu. Bledí zombíci jsou napříč generacemi. Mladé lidi (zejména chlapce) pohltil natolik virtuální svět v mobilu (či počítači), že už ani jiný život neznají. Jsou bledí a vypadají spíše jako chodící mrtvoly.

Ale podobně jsou na tom někteří z té nejstarší generace, polykající kila prášků, vystrašení z Covidu, z televize. A ve střední generaci jsou ti udření, vystresovaní, nemající čas na sebe, v depresi ze svých rodičů, dětí, partnerů, kolegů.

V tomto se přece žít nedá. Přesto to ti lidé dokážou přežít. Ale jaká je kvalita takového „mrtvolného“ (zběsilého) života? Kde je radost ze života, kde je smích, humor, láska, zdraví a štěstí?

Přesto se najdou lidé spokojení, prožívající radostný život z drobných maličkostí, čerpající sílu a energii z pohybu, z pobytu v přírodě, radostných činností. Lidé lidští, ne oddělení od přírody a od jiných lidí.

Zdá se, že těchto lidí je hodně málo, oni totiž nejsou moc vidět. Oni se potkávají osobně a také své životy spoluprožívají a spolupracují spolu. O nich konzumní mainstream, zaměřený na boj s kdekým a kdečím, neinformuje.

Viděli jste v televizi podporu sportovních aktivit, dýchání, otužování (to je díky celebritám výjimka), zdravé stravy, humoru, příběhy laskavosti a lidskosti? Já to moc nesleduji, ale vsadil bych se, že ne, že je to stále strašení, příkazy a zákazy. Čili omezování všeho lidského, vč. svobody, důstojnosti a sociálních vazeb.

Copak nošení respirátorů (vyjma míst, kde to má svůj logický význam) posiluje zdraví a odolnost? Podporuje a posiluje očkování přirozenou imunitu? U lidí s oslabenou imunitou ji podporuje či dokonce nahrazuje, ale u lidí zdravých, odolných, s přirozenou imunitou, může dobře fungující organismus rozhodit a poškodit. Všechny léky jsou umělé (synteticky chemické), a kromě nějaké účinné látky, která pomáhá, se tělo obvykle musí vypořádat s vedlejšími účinky dalších přítomných látek, které škodí.

Paracelsus řekl, že každá látka je jed, záleží toliko na množství. Takže ikdyby vakcína proti Covidu byla naprosto oproštěna od vedlejších nežádoucích účinků (které lze omezit lékařským a diagnostickým vyšetřením), pak jak je bezpečný její třicátý vpich během 10 let? Předávkovat se lze nejen narkotiky, ale i léky, proč ne vakcínou?

Kromě toho je zde velký vliv placeba, tj. v zásadě víry a přesvědčení. Věřím-li ve vakcínu, tedy v to, že mi pomůže a ochrání mne, pak mne ta víra pomůže, ikdybych místo ní dostal jen nějaký vitamín. Platí i nocebo, věřím-li, že je vakcína pro mne škodlivá, tak škodlivá bude a já budu prožívat její vedlejší účinky negativně. Rozdíl bude také, pokud si půjdete pro vakcínu s nadšením a pokud tam půjdete z donucení, tedy s odporem.

Je velmi zajímavé, jak si člověk jen potvrzuje své přesvědčení. Kdo je přesvědčený o prospěšnosti vakcín, nepřipustí si, že by jeho náhlé problémy mohla způsobit vakcinace a ikdyž prodělal Covid s těžkým průběhem a přežil to, je přesvědčený, že to přežil díky očkování. Převážně se k němu dostávají informace o problémech a úmrtích neočkovaných.

Z druhé strany se zase „odpůrcům“ vakcinace převážně dostávají informace o zdravotních problémech lidí očkovaných. Není to jen o tom, jaké člověk sám vyhledává informace na internetu a jaký má na to názor. Jsou to i informace z tzv. „reálného života“. Neočkovaní znají příběhy lidí ze svého okolí, které vakcína vážně poškodila, nebo dokonce s největší pravděpodobností může i za smrt, očkovaní zase znají kamarády, kteří jako neočkovaní na Covid zemřeli (nebo málem zemřeli). A pak se máme mezi sebou domluvit. Rozumem to nejde, protože si stojí za svým úhlem pohledu.

Jedině srdcem se můžeme shodnout, protože to se nad to dokáže povznést a tím spojit protiklady. Srdce je centrem lidskosti a neřeší, že se v něčem neshodneme, ale jestli se k sobě dokážeme chovat lidsky, přestože máme jiné názory.

Zdá se, že je jako moderní a pokroková preferována technologická cesta. Není to však cesta k „nelidským“ bio-robotům a neživým zombíkům? Jedinou obranou je zpomalovat zrychlený tep moderní doby, vypínat „vysavače“ energie, digitálně detoxikovat, a hlavně zachovat si lidskost a tu lidskost probouzet a šířit. Třeba se ještě pár lidem rozbřeskne a když se to nepovede, tak jsem aspoň udělal, co jsem mohl a měl.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | úterý 4.1.2022 10:22 | karma článku: 19,66 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma: 15,19 | Přečteno: 411x | Diskuse| Hyde park

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11 | Přečteno: 621x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39 | Přečteno: 336x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1684x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

Níže uvádím důvody. Má žena se stávky účastní aktivně v Praze. Ani jeden z nás nejsme v odborech. Já na svém malém pracovišti (ve čtyřech lidech celkem) žádné odbory nemám ani je nepotřebujeme.

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12 | Přečteno: 294x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

Karban a Karban, s.r.o.
Řidič/ka dodávky/skladník

Karban a Karban, s.r.o.
Praha
nabízený plat: 36 500 - 40 000 Kč

  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik