- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Obvykle zachytíme začátek sezony a postupně sbíráme a žena postupně zavařuje. Ze začátku se daří sbírat takové ty malé nakládačky, akorát na zavaření. Pak do toho vstoupí dovolená a odjetí na delší dobu někam pryč. A po návratu nás čekají nakládačky velikosti salátovek a to už nám zavařené moc nejede.
Každá okurková sezona má několik fází: zasadit semínka a zalévat, pak se objeví rostlinky a je třeba plít. Rostlinky rostou a sílí, začíná to kvést a zrát. Potom se to sebere, nastrká do sklenic, zavaří, uloží a postupně jí.
A jak to letos vypadalo, jsem se pokusil trochu zdokumentovat. Některé fáze jsem přitom vynechal. Fotit pracovní okurkové nasazení své ženy, by mohlo být bráno jako provokace. „Já tady dřu jako kůň a ty se tu promenáduješ s foťákem a ještě to dáš na blog“, tak to jsem radši neriskoval. A jako každoročně v naší „okurkové sezoně“ přijmu roli hlavního umývače okurek, občas doplněnou rolemi sběrače a nosiče.
Další články autora |