Koroňáček se opět dere na výsluní

Celkem nenápadně, ale poměrně vtíravě si koronáček zase vynucuje aspoň trochu té mediální pozornosti. Probíhá jakási letní vlnka, kterou má na svědomí jakási nová varianta.

Také se nám nedávno pochlubil novinář Kmenta, že chytil Covid v létě. Nezapomněl vyřknout mantru, že to probíhá dobře, protože je třikrát očkovaný. A poděkoval Pfizeru a vědě.

Nějak pozoruji, že proděláním Covidu „se chlubí“ zejména očkovaní. Tedy dozvídáme se o Covidu převážně u očkovaných.

A co ti neočkovaní? Proč se také nechlubí? Proč se o nich nepíše, jak to (ne)zvládají? Tak si, říkám, že

  • Nechtějí se o tom vůbec bavit
  • Stačili mezitím tiše zemřít
  • Žádný Covid nedostali

Svým způsobem jsou správně všechny odpovědi. Tak si je rozeberme.

Ad a) Proč se o tom bavit? Vždyť jsem si jen trochu zakýchal, zasmrkal, přišlo mi, že to bylo normální nachlazení, na testu jsem nebyl, tak co. Nebo něco ve smyslu: jo bylo to těžké, proležel jsem týden v posteli, ale přežil jsem to a aspoň na čas získal imunitu a protilátky, a to považuji za lepší než se nechat očkovat. A kromě toho, proč se tím vůbec chlubit?

Ad b) Je možné (spíše pravděpodobné), že část neočkovaných, převážně těch, kteří za svůj život a své zdraví nepřijali zodpovědnost a ani se o své zdraví přiměřeně nestarali, už mezi námi nemusí být.

Ad c) Tato odpověď mi přijde s velkou pravděpodobností nejčastější. Existuje část neočkovaných lidí, která za své životy, svá rozhodnutí a zdraví zodpovědnost přijala. Stará se o své zdraví, imunitu, kondici a psychickou odolnost. Ví něco o psychosomatice, vhodném životním stylu, snaží se předejít chronickému stresu. Preferuje radost ze života, pozitivitu, humor a životní optimismus. Covid nedostali a ani ho neřeší.

V podstatě pro tuto malou část obyvatelstva této země je poměrně obtížné stát se nemocným. Jen si představte lidi, kteří poslední léta nebyli vůbec nemocní. Jsou takoví, není jich moc, ale existují.

Tak se nám to v médiích zase rozjíždí. Nejlepší fór na tom je, že to řádí v příkladně proočkovaných zemích jako je např. Portugalsko, které nám bylo dáváno za vzor. A jak to vypadá ve Švédsku, které je známé svým jiným přístupem?

O tom se taktně mlčí. Tam asi Covid neřádí, a hlavně se z něj nepodělají. Tak se, prosím, tady u nás také nepodělejme. *)

Jak říkal Zdenek Troška u Honzy Dědka na Sychrově: vnitřní klid začíná třemi slovy: „seru na to“. **)

Covid jako nemoc nezlehčuji, rozhodnutí se očkovat či ne, je na každém z nás. Ale na ten manipulující, zastrašující a citově vydírající covidismus vám (milá média a politici) z vysoka …. však víte. Dělám to pro svůj vnitřní klid.

Pozn. *) vyjádřil bych to expresivněji, ale raději jsem zvolil jiné (v)hodné slovo,  **) Zde jde o přímou citaci řečeného, to jsem si nedovolil měnit.

 

Autor: Jan Tichý(Bnj) | úterý 19.7.2022 11:47 | karma článku: 24,33 | přečteno: 429x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12