Je třeba vyhodit z médií Dagmar Honsovou

A proč vlastně? Milá dáma, hezká, s příjemným obličejem. Ale už je jí moc, a navíc to škaredé počasí, které nám pořád předpovídá.

Když už to vypadá, že bude hezky, paní Dagmar nás zpraží. Dobrá, televize mají různé rosničky (vč. mužů samozřejmě), ale internetu vládne Dagmar Honsová.

Tedy já, když na mne juknou titulky typu „Léto nečekejte“, „Zítra přijde ranní mrazík“, „Na víkend počítejte s deštěm“ a tyto rozkliknu, abych si je přečetl, tak téměř vždy to danému serveru (možná, že sleduju špatný server) prozradila Dagmar Honsová. A článek je doprovázen fotkou její hezké tváře. To, aby čtenáři těch pochmurných a zamračených zpráv získali na oplátku trochu toho jasu z obličeje, když už ho nenajdou na obloze.

Dagmar Honsová se stala takovým Václavem Moravcem ve zprávách a komentářích o počasí. Ovšem zatímco Václav Moravec je spolutvůrcem politiky a ta, jak známo, většinu lidí nezajímá a pravděpodobně daleko větší většinu nezajímá ani Václav Moravec sám, počasí zajímá všechny. Navíc pana Moravce lze v televizi vypnout, nebo lépe vůbec nezapínat a nechat ho jen těm, kteří se o něj a politiku zajímají.

Tak v analogii na Václava Moravce jako tváře politiky, se Dagmar Honsová stala tváří počasí a zároveň jeho spolutvůrcem. Její tváři lidé důvěřují a připravují se na to, co řekne. Sice platí, že špatné zboží se lépe prodává s hezkou tváří, ale v tomto případě by lidem nevadila ani škaredá tvář, kdyby předpovídala hezké počasí.

Lidé by pak byli naladěni na hezké počasí a že to zrovna nevyšlo by si možná ani nevšimli, a ještě by se díky chladu a dešti zocelili. Takhle jsou naladěni na chlad a déšť, a když je místo toho zrovna slunečno a teplo, chvíli trvá, než si toho všimnou.

Nevím, zda po tomto mém blogu zmizí paní Honsová z internetu, ale možná to budu muset udělat jako kdysi právě s Václavem Moravcem, kterého jsem přestal sledovat a vůbec mi nechybí. Budu muset přestat sledovat Dagmar Honsovou a její počasí.

A pak se počasí přizpůsobit. Změnit plán. Je sluníčko, jde se ven, dokud svítí a hřeje, to ostatní počká a udělá se třeba v době, kdy hezky nebude. Jen nevím, jak to udělat v pracovní době.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 21.5.2021 7:34 | karma článku: 14,73 | přečteno: 680x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12