Blízká setkání

Setkání sice blízká, ale především letmá. Tak jsem třikrát během týdne letmo zaznamenal tyrkysovou modř v kombinaci s oranžovou, před očima mi prosvištěl ledňáček.

Díky těm nápadným barvám ho identifikujete celkem snadno. Jednou jsem zaznamenal přelet černého čápa a pár minut jsme za oknem sledovali srnku, jak ochutnává cosi na skalce.

Nad jezírkem přelétávali malé vrtulníky, tedy vážky, také včely se létaly napít, a dokonce jsem večer zahlédl konipase horského, jak také z jezírka pije. Nutno podotknout, že jezírka jsme si užili i my, nejen osvěžením ve vodě, ale i čištěním, resp. vybíráním (lovením řas).

Tak jsem si řekl, že nalíčím fotopast, třeba se nějaký ptáček, co bude pít z jezírka chytne, ale hlavně vážky tam poletují pořád, tak snad se nějaká dostane do záběru.

Nakonec jen svou částí se jedna do záběru dostala. A to jsem to nechal běžet od večera přes noc, a ještě pár hodin dopoledne.

kousek vážky vpravo dole

Pak jsem si řekl, že bych mohl zase lapit srnky. Jenže tu noc a ráno zrovna byly zrovna jinde. U nás úřadovaly až druhý den, což jsme poznali na okousané túji.

Fotopast tak zachytila jen naši fenku při večerním venčení s paničkou.

večerní venčení

Tak jsem si vyfotil aspoň šneka a naši fenku.

šnek leze vzhůru
před okamžikem ještě spala

Ovšem největší překvapení na mě čekalo na záchodě. Ještě, že muži čůrají vstoje, viděl jsem něco úžasného na stromě za oknem. A ono to na mě počkalo až se vrátím s mobilem.

překvapení za okýnkem koupelny resp. záchodu

 

Nakonec se strakapoud povedl i zvětšit

 

Autor: Jan Tichý(Bnj) | čtvrtek 7.7.2022 20:12 | karma článku: 10,73 | přečteno: 141x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12