A mám nakoupíno!

To bude pod stromečkem asi pěkné překvapení. Nějak jsem se rozjel. Mohl jsem si to dovolit a tak jsem si to dovolil.

Jak příjemně se mi nakupovalo. Doma, bez fronty. U malých prodejců. Známe se, s některými si i tykáme. Dostal jsem, co jsem chtěl. Byl to radostný nákup. Úsměvy, vtípky, radost moje i radost prodavaček. Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem. Tedy řekl jsem, co bych asi chtěl, bylo mi ukázáno, poraděno, dostal jsem požadované zboží, zaplatil požadovanou částku, rozloučil se a odešel.

Oboustranně prospěšné a milé. Takové nakupování si dokážu užít. Nestojím fronty, nevezu košík, nebloumám jako tělo bez duše po nákupní galerii, nehoním slevy.

Jsem sám se svým přáním v (skoro) prázdném krámku a prodavačka (úředně osoba samostatně výdělečně činná) se mi věnuje tak, aby mi to přání s úsměvem na rtech splnila. Třeba mi úsměv jen oplácí, neb já jsem s úsměvem vstoupil.

Když člověk vstoupí do klidného a laskavého prostoru, kde se nikdo nestrká, nemračí a nenadává, navíc s naditou peněženkou a rozhodnutý, že ty peníze chce zrovna tady utratit, už to samo o sobě automaticky vyloudí na tváři úsměv idiota hned při pozdravu.

U jednoho dárku jsem se ptal (sympatické prodavačky), zda by to nešlo zabalit, že jsem špatnej balič (dárků). Smích! Balit ženský už mnoho let nepotřebuju, ale pokud bych měl sbalené kufry i k tomuhle balení bych se vrátil. Bylo by to asi příjemnější než balit dárky, ale mnohem riskantnější, s daleko většími následky než špatně zabalenej dárek.

Tak jsem nakoupil dárky a nyní budu čekat na to, jestli jsem se trefil do vkusu, do velikosti (byť ji mám denně na očích a často v rukách) a zda obdarovaným vykouzlí na tváři radostný úsměv, možná i šok z překvapení.

Tu předvánoční atmosféru jsem si užil po svém. A nyní čekám na tu vánoční, tradiční a vždy nakonec pohodovou, protože nám k tomu obvykle zpívá Janek Ledecký, že „Sliby se maj plnit o Vánocích…“

… tak slibuji, že už budu hodný, Ježíšku! A ani na toho Silvestra si nenakoupím víc, než je zdrávo. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 9.12.2016 18:35 | karma článku: 14,74 | přečteno: 452x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12