- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jiri Babica chce varit lidove, jednodusse a rychle (pro zeny, co prijdou unavene z prace), ale potrebuje k tomu tedy ono "nejslavnejsi sefkucharske portfolio"? Z hlediska PR ano, z hlediska masovych "gastronomickych dopadu", nikoliv.archiv TV NOVA
- Říkanka "máma má mísu, máma mele maso", se mi nevybaví náhodou. Málokdy se stane, že film je mnohem horší, nežli jeho kritická recenze, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Rádoby jednoduchost a lacinost ingrediencí a receptů rovná se formě i náplni této telerelace. Ó svatá "dobroto"!
Když jsem totiž četl "ohlasy" této kůkingšou z pera renomovaných šéfkuchařů a gourmet-kritiků, řekl jsem si - přehánějí. Taková "zabijačka" to být nemůže. Ale spletl jsem se. Nemá v tuto chvíli se po lidově-exkluzivním "šefkuchaři" vozit. Udělá to ochotně sám: od té chvíle, co se chopí vařečky a slova.
Beztak se však těžko věří, že všechny ty "Bretoňské fazole", "Aboričinelové" či karboše "Španěláci" s pálivym čili, čili španělští bejci...nejsou součástí scénáře jako "filmové hlášky". Mně osobně se zdá, jako by NOVA v tomto formátu spojila dva pořady. -Koření , to jest letem barevným světem a výběrovou "cooking-caruso show", ve které se vybrané ženy s pěknou vizáží a kuchyní cítí poctěny, že si je "nejslavnější šéfkuchař Česka" pozval do studia.
A výsledek? Ať již vaří cokoliv a odkudkoliv, z dílů, které jsem experimentálně spatřil, vzejde cosi esenciálně českého. Levného, spatlaného, zhňahňaného, natalířnakydnutého, tvarově či barevně nestrukturovaného: ale to snad všichni znají a/nebo ne?
Jako zábavný pořad vynikající - i bez přílohy. "Zlo" Babicových "dobro"t je však v tom, že "nejslavnější český šéfkuchař zcestovaný světem" má profesní životopis nafouknutý jak kynuté těsto kypřícím práškem, a takto skutečně degraduje ty, kteří se v ČR snaží o skutečné kuchařské umění a evropskou gastronomii.
- Z hlediska masových médií jsou "Dobroty" velkou a využitou možností, jak zgruntu kazit vkus - protože ten je původně odvozen právě od "chuti, kousání a zakoušení".
MJ
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!