Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Žádný Přemluv bábu, Nakaž bábu!

Konečně něco pořádnýho hejtuje ty starý kůry, dakoty vylítaný a pažby vodřený. Konec hadrychiády, servěte roušky, svoboda pro huby! Tahle země není pro starý, covid v důchoďákách jen rozjel akci Vyklízíme sklady.

Ani jeden staroch nenatáh bačkory kvůli covidu. Nikdo, jasný? Všichni to zaklapli na revma a hemoroidy, covid jen šel vokolo. Jinak by eště na hadičkách a větrákách volili Babiše, Zemany a Okamordory a tetelili se na rouškovný. V týdle pošahaný zemičce se vůbec lže jak na třídícím páse v Amazonu. Prej hrozí zhroucení zdravotnickýho systému, když tu virovou rýmičku nezastavíme. Si nevšimli, že zdravotnictví je zhroucený už dávno? My se promoříme na mejdanech tělo na tělo, bez buzerace, bezpřízrakově, bez chytrácký karantény. Kdo z nás dřív kdy slyšel o nějaký hygienický stanici? Teda kromě hospodskejch s myšíma ratatujema v kuchyni? A teď je Rážová v ráži a Jágrová má tah na bránu jak její jmenovec, blikaj na nás semaforama, kropěj vodníma dělama s dezinfekcí a strašej děti, že kdo si neumeje ruce, dostane ve školce nálepku Prasátko týdne. A epidemioblogeři, po kerejch nikdo leta nevzdech, šťastný jak blechy rozdávaj denně pokecy na kamery a zveřejňujou rozklikávací mapy, jak v Horní Dolní pařil v místní tančírně discovid.

Ze svobody udělala vláda trhací kalendář, ale my jí brzy vydloubnem ze Strakovky okupovanym uhelnym velkorypadlem. Bráněj uhlí, protože sou sami uhlí. Obojí je starý a má zůstat v zemi. Nejrači by nás zabalili do roušek jak vomelety a ládovali hnusama z prdlavejch krav a řepky, aby nám zacpali tlamy. Konec vlády diktátora Respirátora, konec vlády jedné stravy. Protože né covid, ale kapitalistický korporáti, supremacisti, fašisti, xenofouňové, ratlíci-rasíci a binární nestvůry tu řáděj jak mor. Už nikdy žádný anachronisti, ale anarchisti kupředu, zpátky ni cvok. Kdo je mladej, tak stand up, jdem do ulic, zatím to tam vodmakávaj jen statečný menšiny a Extinction Rebellion. Ale s obsazováním elektráren a lepenim k silnici je konec. Už nebudem svolávat po netu akce jako sraz Fantomasů nebo Den bez kalhot, kdy holky půl dne vybíraly ty správný kalhotky, než si ty džíny v metru svlíkly. A Spongebob stejně přišel v kalhotách. Revoluce všude zuří na plný necky a tady to bude taky. V Americe a západní Evropě už policajti klečej a prosej za vodpuštění, a ty, který né, tak těma s prstem v nose prorazíme, protože teď nemůžou dělat kordóny, musej držet rozestupy, aby se nenakazili.

A Praha pude jako první do svobody. Ne jedno, ale všechny nábřeží a ulice zasekáme kavárnama, protože důchodci už jezděj jen autama s klimoškou, jak se covidu bojej. V Praze budou mít smolíka. A v těch kavárnách budem diskutovat, dělat hepenyngy a naspeedovaný koncerty, a radit se, jak na ty ovce, co vodezíraj vládě ze rtů a žerou ministerskejm šaškům ty kecy. A sojový latte a veganský burgry budou zadara, a všichni budou svobodný a sjetý jak ty ve Sjettlu, co už to tam zavedli a bylo to úžasný a komu se to z místních nelíbilo, dostal přes frňák a poliši Molotovovym koktejlem.

Jeden kámoš vymyslel, jak tu vládu staroby a naftalínu kopnout do jejího nejcitlivějšího místa u nás, protože kulháme za světem jak Peyrac za Angelikou. A to sou podle něj vobchoďáky a suprmarkety. Srazíme se před těma jejich kaplema konzumu, bez hadrů na ksichtě, a hurá dovnitř. Vochranka bude čumět jak pokladní na plexisklo, ani necekne, když nás bude hafo jak na kýblpárty. Seřvem všechny staroby, co tam shrabujou z regálů bezmasý párky najebaný éčkama, že na hadr na ciferníku neni žádnej zákon, nastříkáme jim na roušky FREEDOM, ať se tím sprejovym smradem dusej eště víc než jindy. A do nosů jim zastrkáme slaný tyčky, aby si zvykli na ty covidový odběry. A rozkašlem to tam jak na srazu těžkejch kuřáků. Samo, že při takovejch oprávněnejch protestech dojde vobčas k rabováníčku, ale když se kácí kapitalistickej les, lítaj anarchistický třísky.

A tyhle přepadovky suprmarketů, to bude jen startovačka, u voleb to rozjedem naplno. Prej už ty seniorský socky zase šijou a singrovky jim jedou na tři směny. Aby se nenakazili, tak si prej spíchnou né jen roušky, ale rovnou vlastní volební plenty, v tý plentě přídou, vyplněj ty volební lístky a v rukavicích je hoděj do savem postříkaný urny.  Možná v tom začnou chodit i po ulicích, protože to prej zajistí správnej dištanc vod jinejch malomocnejch. Je todlecto vůbec možný?

A proto už žádný Přemluv bábu, aby volila mladý progresivní lídry místo zombíků a fašounů, nakazit a hotovo. Nikdo nám nebude nic nařizovat a strkat lokajský roušky pod nos. Svoboda nezná žádný vlády a policajtský pokuty. Už nikdy nám nebude nikdo poroučet, v tom budem důsledný. Jak už prej kdysi řek ňákej herec Horníček – a hercům věřim, protože jdou všichni s náma: „Může anarchista sám sobě poručit? Může, ale nesmí se poslechnout.“

Autor: Josef Prouza | středa 16.9.2020 9:17 | karma článku: 38,66 | přečteno: 1681x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma: 44,11 | Přečteno: 9757x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma: 45,58 | Přečteno: 8559x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma: 35,93 | Přečteno: 1767x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma: 19,59 | Přečteno: 526x | Diskuse| Videoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik