Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kapitol(a) sama pro sebe aneb Rohatý v americkém parlamentu

V USA byl zatčen Bob Dylan za výzvy k útoku na Kapitol. Veřejně totiž podpořil Donalda Trumpa a útok na sídlo amerického parlamentu. Když se ho vyšetřovatel ptal, proč, řekl jen: The answer, my friend, is blowing in the wind.  

Což vyšetřovatele namíchlo. Že jim tyká a říká kamaráde a že odpověď prý poletuje ve vzduchu. Téměř osmdesátiletý Bob Dylan, vedený ve svazku CIA pod krycím jménem „Písničkář“, až po použití waterboardingu přiznal, že je autorem prohlášení na youtube, v němž se jednoznačně praví: Pojďte, senátoři a kongresmani/A slyšte tuhle výzvu/Nestůjte ve dveřích/Nepřekážejte na chodbě/Protože ten, komu se dnes ubližuje/Bude tím, kdo se zasekne/Venku zuří bitva/Brzo se vám budou třást okna a chvět zdi/Protože časy se mění. Marné byly jeho protesty, že jde jen o píseň The Times They Are A-changin´ z roku 1964. Oni už mu vyšetřovatelé ukážou, jak to myslel, protože kongresmani a senátoři 6. ledna v Kapitolu, jemuž se skutečně „okna třásla a zdi chvěly“, do puntíku přesně, jak to Dylan předpověděl, „nestáli ve dveřích, nepřekáželi na chodbách“, ale prchali do podzemních bunkrů. Nahnali je do malé místnosti, takže Republikáni bez roušek okamžitě začali šířit mezi Demokraty koronavirus, i když ti si nasadili plynové masky, které měli každý pod sedadlem spolu s polní lopatkou na vyhloubení okopu pro ležícího zastupitele, lahví Coca Coly a trvanlivým hamburgerem, zataveným ve fólii pro případ delšího obléhání. Teď už víme, že jejich parlamentní masky chrání sice proti tabunu a sarinu, ale ne proti covidu. Zase šlendrián. Jen tak mě napadá otázka, co mají pod lavicemi čeští poslanci? Láhev becherovky, řízek a karnevalovou masku?

Jak vůbec tahle Kapitol(a) sama o sobě vznikla? Jak vlastně nejlepší a nejdemokratičtější systém voleb světa v USA funguje? To jen my, blbci, se nepohnem dopředu, i důchodci se musí belhat do volebních místností, předkládat občanky, mazat povinně za plentu a hlasovat tajně. Jak za krále Klacka. A ještě nadáváme, že po uzavření volebních místností máme výsledky až za několik hodin. Kdežto Američani mají báječný systém plný skvělých bezchybných počítačů a softwarů, a stejně je pro jistotu na několik hodin zastaví, aby růčo nesprávné pečlivě opravili. Mají korespondenční volby, kde si sice kdejaký jouda přečte, jak jste hlasovali, ale zase nemají žádné ponižující občanky a nějaké velké ověřovačky, jestli vůbec ještě žijete nebo už jste léta v urnovém háju nebo v Oháju. Za koresponďáky (my už je dávno zrušili) ručí pošťáci, a to, jak i od naší pošty víme, je naprostá záruka bezpečnosti, bezchybnosti a kvality služeb. A všechno se počítá tak pečlivě a svědomitě, že to trvá měsíc, než se ví, kdo vyhrál. Transparantnost a pečlivost především, to Amíkům můžem jen tiše závidět.

A Trump byl samozřejmě vysoce kvalitní kandidát, Republikáni nabídli to nejlepší ze svých řad, a ani Demokraté se nenechali zahanbit. Tak proti sobě na podzim stáli dva nejlepší z nejlepších, bylo z čeho vybírat. Jen notoričtí pomlouvači mluvili o oranžovém sebestředném klaunovi a na druhé straně o exponátu z muzea voskových figurín. Bohužel, tahle hnusná cizácká propaganda tuhle volební high-tech pýchu moderní doby sprostě napadla, a podlehl jí i prezident Trump, jindy naprosto altruistický, přejícný, předvídatelný, moudrý a skvělý člověk. Začal tvrdit, že mu volby ukradli. A byl oheň na střeše a Trumpovi nejtvrdší příznivci v Kapitolu na chodbách.

A zfanatizovaní tak, že vypadali rozjařeně, a ještě před útokem televizním reportérům rozšlapali hračky, takže CNN musela záběry pro své reportáže potupně stahovat z nekvalitních mobilových záznamů na Facebooku a Twitteru. Televizní šéfové se už ovšem nechali slyšet, že pro inauguraci Joe Bidena povolávají své válečné zpravodaje z celého světa, kteří si umí nasadit neprůstřelnou vestu, blembák a orientují se perfektně ve válečné vřavě. Ostatně sama Bidenova inaugurace 20.ledna bude prý oproti původním zprávám doplněna vojenskou přehlídkou a manévry policie na úrovni cvičení vojsk Varšavské smlouvy Štít. A to včetně bidel, kterými budou vybraní specialisté srážet ze stěn Trumpovy horolezce (další důkaz, že šlo o skalní přívržence), kteří, jak ukázaly záběry, šplhali bez jištění po kolmých stěnách Kapitolu jak mravenci.

Ukázalo se také, že Trumpovy bojůvky lstivě nepoužívají žádné zbraně, dokonce ani kladívko, které jsme mívali i v autobusech pro rozbití okna při nehodě, takže policisté nebudou mít na inauguraci ochranné štíty, aby jim je demonstranti zase nesebrali a neproráželi s nimi okna, jak jsme viděli v Kapitolu. Preventivně budou všem, kteří dorazí na inauguraci, odebrány také rohy a kožešiny, oblíbený to poznávací znak šamanů hnutí QAnon jako je Jacob Chansley, zvaný Jake Angeli. Ten dorazil s dalšími až z Arizony a stal se mediální pomalovanou tváří protestů. To mohlo překvapit jen americkou ochranku, my v Česku už od Limonádového Joea a Olinky Bérové víme, že Arizona, Arizona/to je pravých mužů zóna/karty šustí, kulky bzučí/krávy cituplně bučí. A že jim bizoní muž Jake zabučel, až se to po chodbách parlamentu rozléhalo. A v mrazech svůj pomalovaný nahý hrudník ukázal. Jen na okraj: bude to asi nová otužilecká móda, na pražské demonstraci Otevřeme Česko zase ukázala pomalovaný nahý hrudník jistá Anička. Musím vlastenecky pyšně říct, že to byl mnohem lepší pohled než na ten Jakeův, ale dámy to možná budou vidět jinak.

Inauguraci si nevychutná ani zatčený Richard Barnett, který v kanceláři šéfdemokratky Nancy Pelosiové zapózoval s nohama na jejím pracovním stole. Přesně podle svého vzoru – amerického vojáka, který po dobytí Iráku v jednom z Hussajnových paláců udělal totéž. Ale je mi hlavně líto Nancy, ten pocit, že váš dům navštívil zloděj a vy nevíte, jestli neonanoval nad šuplíkem s dámským spodním prádlem. Vždycky když usedne do svého křesílka, vzpomene si Nancy, že ho svým ultrapravicovým zadkem Barnett zahříval. Ta pohana. A ještě jí ukradl dopis, snad prý nešlo o milostnou korespondenci. A když ho nastrkoval do kamer, ani nějaké razítko TOP SECRET jsem nezahlédl, tak snad šlo jen o vyúčtování za úklid Sněmovny. Které bude za leden asi pěkná pálka. Ale vůbec se Nancy nedivím, že se od návštěvy Barnetta v jejím kanclu začala bát, že Trump zavelí otevřít jaderná sila a vypustit rakety, protože je podle ní nepříčetný. To víte, dnes dáte špinavé nohy na její stůl a zítra spustíte špinavou jadernou válku. Američtí generálové ji museli uklidňovat, že atomová válka nebude, že odpalovací kódy má trochu víc lidí. To i my, sjížděči akčňáků jako Pád Bílého domu, víme. Asi se šéfka Sněmovny dívá jen na mýdlové opery.

Co mě hluboce urazilo, že bustě Václava Havla v Kapitolu nasadili demonstranti červenou bejsbolku Donalda Trumpa Make America Great Again.  Přitom premiér Babiš trumpovskou čapku po událostech v Kapitolu hned znechuceně odhodil v dál a prezident Zeman Trumpovi vzkázal, aby to vzdal a nebyl trapný. Proč se musej Amíci do nás furt montovat? Zpívali jsme jim ústy Honzy Vyčítala: Dobrý den, prapore hvězd a pruhů, tak už ses rozvinul nad náma - a oni na oplátku nad naším sametovým prezidentem rozvinou čepici MAGA. Hnus fialovej, teda červenej. Aby se to neopakovalo, jihočeská Madeta prý věnovala zdarma správcům Kapitolu skleněný poklop na sýry, který nyní bustu chrání. Bohužel na něm zůstal i reklamní nápis Pravou lásku musíš cítit, což ale narychlo naše velvyslanectví opravilo výměnou „o“ na „d“ – a nápis Pravdu lásku musíš cítit už nikomu nevadil. Škody, vzniklé na dlouhými léty poctivě vydřené image nejlepší demokracie světa, už však byly napáchány. Futrál světové demokracie utrpěl šrámy na srdci i duši. Konečně, vidět představitele světového četníka dobra, jak prchá po schodech před zdivočelým davem, není opravdu nic pěkného. Ruský prezident Putin, který se ještě na podzim před jedním reportérem upřímně těšil na obnovení starých časů:

Vzpomínáte - ano, vy jste ještě mladý - ale lidé mé generace si pamatují na velké portréty Angely Davisové, členky Komunistické strany USA a bojovnice za práva Afroameričanů, které visely po celém Sovětském svazu.“ A teď, po dobytí Kapitolu, kdo ví, jestli vůbec nějaké nové plakáty s Kamalou Harrisovou po Rusku vylepí, i když mu lásku k Afroameričanům od mládí tak pečlivě vštěpovali. A to ani nemluvím o tom, jak se washingtonskými událostmi zcela zastíněný Boris Jelcin v hrobě obrací. A přitom on na svůj ruský parlament musel zaútočit armádními tanky, na jeden si dokonce sám vyskočil jak na koníčka.  Tehdy parádní divadlo. Kdo si teď na to vzpomene, zesměšnilo ho pár Trumpových vyznavačů, co americký parlament dobyli, vyzbrojeni jen jedním pepřovým sprejem. Vše zapomenuto, sbohem, Borisi. Marně mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová říká, že „Moskva pokládá dění ve Washingtonu za vnitřní věc Spojených států a že Rusko přeje americkému lidu, aby dramatický okamžik vlastních dějin prožil důstojně“. Tak lehké to nebude, a důstojné už vůbec ne.

A musely se Spojené státy dožít chvíle, kdy je Čína kráká za vlasy, že u nich při útoku na Kapitol zemřelo 5 lidí, kdežto v Hongkongu v roce 2019, kde také Číňani zaútočili na zákonodárce města, nezemřel ani jediný demonstrant? To aby člověka hanba fackovala, že mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chunyingová Spojené státy vyučuje demokracii. To jste to dopracovaly, milé Spojené státy.

Totálně otrávení musí být i členové Antify, hnutí BLM a dalších. Ti musí kopat do svých Molotovových koktejlů, s jejichž výrobou se tak pinožili, do zbraní a baseballových pálek, s nimiž pracně dobývali a zapalovali policejní stanice, auta a obchody. A teď jim někdo ukáže, jak s holýma rukama obsadí jednu z klíčových budov amerického státu. Ta potupa! A navíc samí náckové a hnusní ultrapravičáci, co je jinak Antifa bije na potkání. Tohle si opravdu nezasloužili. O muslimských teroristech ani nemluvě. Ti se mlátí svými kalašnikovy do hlavy, že je nenapadlo s pár dalšími džihádisty ten Kapitol s prstem v nose obsadit a uvnitř si uspořádat nějaký ten Bataclan 2.

Kalich hořkosti pijí nyní Američané i v Africe, kde vzpomněli na Donalda Trumpa a jeho (údajný, sám ho popřel) výrok o migrantech z p*delí světa. Kdo je teď p*del světa, Donalde, kdo je ta banánová republika? ptají se škodolibě, až se jim banánové sukýnky smíchy třesou. Ach jo.

Lítý politický boj se mezitím rozšířil i pod mořskou hladinu, kde objevili kapustňáka s vyrytým jménem TRUMP na hřbetě. Co to má znamenat? Příznivci Republikánů hned začali tvrdit, že si to kapustňák vyryl na tělo sám, protože je Donaldovi podobný a podporuje ho od chvíle, kdy se v moři zamotal do vyhozených volebních lístků, hlasujících pro Trumpa. Demokraté to však cynicky komentovali: Jména hloupých na všech sloupích.

A přitom by ohledně demonstrace v Kapitolu stačilo tak málo. Podle mého názoru měli před dav, shromážděný před Kapitolem, nastoupit aktivisté z neziskových organizací, vystřídat frustrované policisty, myslící jen na požadavky typu Defund the Police (Seberte policajtům prachy) a mírumilovnými komunitními domluvami, nabídkou bezplatného sociálního bydlení, zdravotnictví, vzdělávání a léčení duševních poruch demonstranty od násilností odradit, a to navždy. To by v tom byl rohatý, aby se nepodařilo dav v klidu rozpustit. Neposlechli dobré rady, tak do Kapitolu pronikl jiný rohatý. A „bizoní muž“ Jake Angeli si to náležitě užil. I za pultíkem šéfa Republikánů McConnella si zařádil. Poté ho podle jeho slov policie zdvořile požádala, aby odešel. A tak šel. Vždyť i Donald Trump demonstranty později vyzval, aby už šli domů. Jako když vás máma po soumraku zavolá od dětské drnové bitvy k večeři. U které se pomodlíte a po vzoru pastora a kongresmana Cleavera modlitbu zakončíte: Amen, A-woman.

Autor: Josef Prouza | středa 13.1.2021 9:26 | karma článku: 35,92 | přečteno: 1153x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma: 44,11 | Přečteno: 9757x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma: 45,58 | Přečteno: 8559x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma: 35,93 | Přečteno: 1767x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma: 19,59 | Přečteno: 526x | Diskuse| Videoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik