Nechte toho!

Tohle totiž není okresní liga v čutání ani utkání Sparta vs. Slávie. Potřebujete-li se přiřadit k té správné straně, skákejte při olympiádě - kdo neskáče, není ten správnej týpek - znáte to. Při tom se můžete ztotožnit a zahojit ego. Nebo to nechte k předvolební kampani. Teď ne!

Připadá mi, že se většina mých přátel a známých zbláznila. Nebo ještě neví, že žijí v post-informační době. Že pro jakoukoli pravdu existují důkazy. Minus a Plus si podávají ruce - máme video! Vaše neexistující žena spí s vaším neexistujícím přítelem! Real video! Muslimský panovník hodující u pečeného selátka - máme foto! Navíc o tom psalo minimálně deset informátorů na stovce serverů. Sdílejme to!

A tak se sdílí. A komentuje. Každý dle svého zaměření. No ano, mluvím o tom, co se děje na Ukrajině. Tedy spíš o tom, jak je to vnímáno a prezentováno tady u nás, hlavně na sociálních sítích - mezi mými přáteli. Putin je hvězda. Putin je padouch. Kličko je hvězda a padouch. Julie je na tom zrovna tak. A nandejte jim to. Putinovi, Kličkovi i Julii. Nedejte se!

Připomíná mi to školní dav těch nevýrazných typů, které se seběhnou k rvačce dvou dominantních spolužáků. Samy nemají na to se projevit, tak fandí, provokují a ponoukají...

Příklad za všechny, který mne přivedl k tomuto psaní: Prý muži na Ukrajině nad 40 let požádali (nevím koho!), aby šli v první linii, aby z boje byli vynechaní ti mladší a založili novou Ukrajinu. To je obstojný blábol. Kde jsou ti muži 40+, kteří řekli: Neblázněte a neblázněme, tohle nikdy k ničemu nevedlo. Okamžitě nechme toho šílenství a začněme jednat. V klidu. O uspořádání našich věcí. Kde jsou??

Závěr na sebe nechá čekat. Přál bych si, aby se podařilo najít klidné řešení a než k tomu dojde, aby vaše slova a komentáře naváděly znesvářené strany k dohodě a smíru - ne k nenávisti a boji! Díky.

Autor: Josef Pekárek | neděle 9.3.2014 19:33 | karma článku: 8,43 | přečteno: 399x
  • Další články autora

Josef Pekárek

Město nad Kdesi no.1

21.12.2013 v 23:38 | Karma: 5,74

Josef Pekárek

Víme, že jste vlastně spokojení

3.12.2013 v 20:23 | Karma: 14,13

Josef Pekárek

Dva šátky tu chybí!

16.11.2013 v 22:46 | Karma: 28,30

Josef Pekárek

Nemáš drobný, kámo?

8.11.2013 v 23:03 | Karma: 24,86