Adventní challenge - 12. prosinec

Nastal čas Vánoc - čas vaječňáku ze sójového mléka, dechberoucích soubojů na život a na smrt mezi Ježíškem a Santou, Snowboarďáků po třiceti letech, kdy Lucinka Von Dráček byla roztomilý ďiblík. Ano, nastal čas adventní výzvy.

#Bílé Vánoce - o tom je dnešní žblebt

První věc, na kterou si v prosinci s láskou vzpomenu, je pochopitelně zimní počasí. Všudepřítomný sníh, led a krátké večery. V posledních deseti letech se pravda toho sněhu a ledu v prosinci neurodilo. I nadále bez ohledu na věk každý den očekávám první sněhovou přeháňku, která se nad Prahou přežene. S hrníčkem grogu nebo svařáku vyhlížím šedavý mrak směrem od Berounky, jak nad betonovou džunglí začne snášet jemný moučkový cukr sypajcí se na střechy jak nad čerstvě upečený štrůdl vytažený z rozpálené trouby.

S nadšením chodím okolo nejbližších vodních zdrojů jako jsou potoky a rybníky a čekám na první ledovou tříšť a krustu ohlašující čas rybníkářského hokeje.

Pamatuji si na každovánoční hokej pod taktovkou pana Zeleného, který dal dohromady partu rodičů a dětí a na pronajatém černošickém ledě se zrodila bitva zdobící mé věčné dětské vzpomínky na Vánoce. Tehdy byl černošický stadion bez střechy a tak se stalo, že nám tam trochu nasněžilo. Nebýt mantinelů, člověk by si pro samý zápal boje nevšiml, že nejsme na romantickém rybníku z obrázku pana Josefa Lady.

Pro dnešek zvonec, feministického Mrazíka konec.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Novotný | neděle 12.12.2021 8:00 | karma článku: 0 | přečteno: 71x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89