Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ranní analýza

Probouzím se při ranním rozbřesku a v hlavě se mi začínají honit myšlenky. Jedna přes druhou se plácají a mě nezbývá nic jiného než si pro vyčištění hlavy udělat takovou malou analýzu. Někdy je získávat mnoho informací čtením různých událostí před spaním na škodu, neboť se mi o tom potom zdá a ráno mám hlavou rozbitou od neustálého přemítání si událostí a to přímo ve snech. A tak tu vpaluji své ranní zamyšlení pěkně popořádku, jak mě napadlo hned po otevření očí.

Je úžasné sledovat v tomto státě, jak s jídlem roste chuť. A nabízí se otázka, zda bych taktéž nepodlehl těmto lákavým svodům, zda bych si taky nakonec neukradl něco pro sebe. Moje morální zábrany se snižují zároveň s tím, jak sleduji jiné lidi, kteří bezostyšně vydělávají statisíce, miliony ba stamiliony formou korupce, podvodů a jiných machinací. Do ranního ticha křičím „ já chci taky!!!“

Chtěl bych také sedět u expertíz EU, třeba u té povedené za „zrušení teploměrů se rtutí“. Dala by se o tom napsat nějaká švejkovina nestranného pozorovatele. Rovné okurky jsou zrušeny i křivé mrkve, zato teplotu si budeme potřebovat změřit vždy, až nám zrovna dojdou baterky v digitálním teploměru.

Jak neuvěřitelné vnímání světa pro člověka rozumu selského. Stačí si přečíst článek o navigacích a uvízlých kamiónech na lesních cestách, v poli nebo v úzkých městských uličkách. Svědčí to o jisté zmanipulovanosti světa a ve slepou důvěru v systémy jako např. GPS. Ty ale přece programují jiní lidé. Alespoň se mám čemu zasmát. Pokud je člověk soudný, ví, že i papírové mapy nebývají naprosto dokonalé a to se na nich dlouhá léta pracovalo.

A co teprve sociální sítě a falešný pocit z počtu přátel ve svém vlastním profilu, pocit že nejsi sám a že stojí všichni při tobě a dělají tvůj svět bohatší. Oh, jaká to iluze a jak snadné je jí podlehnout. Jsem z generace lidí, která své dětství a pubertální léta prožila v jiném státním režimu bez hračiček jako je mobil nebo internet. Kdy se budovala opravdová přátelství bez esemesek a facebooku. Zdegeneruje to a postihne mladé lidi? Dokážou se vypořádat se skrytými nástrahami dnešního světa?

Bulvár, jedno o čem píše, ale ukazuje úroveň intelektu v naší zemi množstvím prodaných výtisků. Zkreslováním informací formou drbu mě spíše vytáčí, než rozesměje. Viz nešťastná událost s Darou Rolincovou. Většina lidí si ani z poloviny neumí uvědomit, jak těžké to občas bývá být populární a číst o sobě výmysly nevzdělaných pisálků. Rozhoduje spíše jednoduchost úsudku, si slavný a bohatý, tak trp.

První zkušenost s kontrolou od finančního úřadu a hned 1000 korun pokuty za absurditu muselo z kapsy ven. Abyste to pochopili. Kontrola nic neodhalila. Ale úřednici jsem byl prý sympatický a tak mi naznačila, že když mám vše v pořádku, bude to pro jejího nadřízeného podezřelé a ten by nařídil brzy novou kontrolu. Takže zapátrala v předpisech a povinnostech a našla pochybnost, za kterou mi nasadila pokutu. Naštěstí měla možná pravdu, kontrola už nikdy nebyla.

Nebo naše úžasné řidičské schopnosti, o kterých se píše téměř denně. Jenomže potom kdo jsou ti špatní řidiči, kteří jezdí nepovolenou rychlostí, bezohledně a chybující. Když se zeptám kohokoliv koho znám, nebo se s ním vezu tak on to není, on nebo ona jezdí dobře i když třeba rychle. To ti ostatní jsou hovada, ale kdo tedy? A to už nemluvím o motorkářích.

A tak jsem si po ránu vylil myšlenky na papír. Dopil ranní čaj a s čistou hlavou vyrážím opět do ulic vstříc absurditám života.

Autor: Daniel Michael | úterý 3.5.2011 13:30 | karma článku: 8,90 | přečteno: 787x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

, co Čech to znalec, co Čech to expert! No není tu nádherné žít? Každý u nás všemu rozumí, všechno by uřídil, všechno zkonstruoval, všechno dokázal vyhrát, všechno opravil, daně by každý taky uměl vyřešit, mezinárodní vztahy a

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65 | Přečteno: 453x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

Rozděl a panuj!!! (divide et impera) Niccolo Machiavelli.. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 288x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

Nemá smysl se bránit, budete postiženým! Například: když v USA zastřelili policisté bezdomovce, který je ohrožoval nožem. Tak se po jeho smrti začala dožadovat, jeho jakože vzorná rodina odškodného. Přitom vůbec nikoho neštvalo,

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

V poslední době jsem slyšel tuto větu mnohokrát a mám pocit, že v dnešní sociálně síťové době, být single, je vlastně trendy. Mnoho lidí se věnuje milionu aktivit, z nich asi některým jen proto, aby zabil čas, když nabudou pocitu, že by je pevnější vztah okrádal o způsob života, který si vybrali.

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12 | Přečteno: 2507x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

O kolektivních sportech

Článek o hokeji a fotbalu u nás, o budoucnosti mladých, kde jde jen o peníze. A individuální sporty? Přístup k nim?, má smysl vychovávat bandu chovajících se jako dobytek, když je možnost řešit individuality?

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Pátrací složky našly vrtulník íránského prezidenta, píší agentury

19. května 2024,  aktualizováno  20:33

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

Policie jde po majetku „nemajetného“ Kaderky. Zaměřila se i na manželku

19. května 2024

Premium Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka je vyšetřován ohledně jeho příjmů. Detektivy zajímají také...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1367x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky