Můj názor

Tento názor si zaslouží okomentovat, tento názor si zaslouží shodit jej ze stolu, tento názor si zaslouží doplnit, tento názor si zaslouží odbagatelizovat, tento názor si zaslouží vaši krátkou pozornost. Tento názor si přeje, aby se v komentářích dozvěděl něco jiného než jen plivání na tváře provinilých. Tento názor potřebuje znát, co si myslí inteligentní lidé. Tento názor chce vykřičet, že z tohohle stavu se chce dostat vší silou ven.

O kvalitě toho, kdo má moc, rozhoduje, jak na takový trvalý vliv reaguje. Pokud je moc trvale generačně dědičná, bývá málokdy zkorumpovatelná. Úřad moci působí na ješitnost podřízených, kteří se nakazí touhou po přízni, a vládce takovému tlaku nesmí podlehnout, jinak se vláda stane pouze mocenskou skořápkou bez vnějšího efektu ku prospěchu celého systému vládnutí. Což v naší zemi nefunguje, jelikož se naši politici, s mocí jako takovou neumí vyrovnat a přerozdělovat ji efektivně. A tak to nakonec dopadlo, že politická moc se stala pouhou prodlouženou rukou servilních patolízalů napojených na neviditelnou ruku kriminálních organizací.

A tohle je výsledkem demokracie?

Jaroslav Prokůpek, Rožnov pod Radhoštěm


Názor starý více než 2300 let z doby Hellénské demokracie:

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."
Sokrates  (4. června 469 – 399 př. n. l. v Athénách)

Měl zřejmě křišťálovou kouli...

Jsem už tak silně znechucený, tím vším co se okolo nás děje, že ohledně naší země nedokáži sám napsat rozumnou analýzu, která by mi poskytla naději na lepší zítřek. Pomozte mi pozvednout náladu a dodat mi sílu cítit se nadále jako vlastenec. Děkuji Daniel (alias Constantin v komentářích). Budu vděčný za jakýkoliv názor.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Michael | úterý 2.10.2012 13:42 | karma článku: 9,99 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12

Daniel Michael

O kolektivních sportech

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39