Diskuse

Můj názor

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

strycek-Joe LLC

2. 10. 2012 16:45
Nikdy není tak špatně

aby nemohlo být ještě hůř

0 0
možnosti
MK

taras

2. 10. 2012 15:04
Dobrá zpráva je,

že se desítky mladých blogerů (a někteří středního) začínají zamýšlet nad tím, proč náš stát a mnohdy i svět zapáchají po zkažených vejcích. Špatná zpráva je pak to, že nacházejí odpovědi, které nevystihují skutečné příčiny neutěšeného stavu, zkaženi dvaceti léty aktivistické jednostranné propagandy rozhodujících médií.

Dobrá zpráva pak je, že ve světě na západ od nás - přes všechny současné potíže - demokratické principy fungují a prosazují se.

Špatná zpráva pak je, že u nás jsme to dotáhli do stádia, ve kterém se ztratila schopnost společnosti očistit se od zla, jako když řeka při určitém stupni znečištění ztratí samočistící schopnost.

Odpovím vám blogem a až ho napíšu, dám vědět tady v diskuzi.

2 0
možnosti
DMJ

Constantin

2. 10. 2012 15:23
Re: Dobrá zpráva je,

Děkuji, budu velmi rád za ten blog :)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 10. 2012 14:36
Nemáme skutečnou demokracii,

to co se za demokracii vydává je pouze zneužitím pěkného hesla.

-

Kdyby někdo jednou za čtyři roky vyrazil do nevěstince a vybral by si tam děvu, která by se mu nejvíc líbila, dalo by se to nazvat sexuálním životem? Demokracie je o způsobu rozhodování a zatímco politici rozhodují o věcech veřejných několikrát denně, občané rozhodují o politicích jednou za uherský rok. Podle mě to demokracie není, jen hra na demokracii, aby si lidi mysleli, že mají na něco vliv. :-/

1 0
možnosti
DMJ

Constantin

2. 10. 2012 14:45
Re: Nemáme skutečnou demokracii,

Myslím si, že oproti předchozím režímům se tohle co máme, přiblížilo trochu pojmu demokracie, akorát že obyčejní lidé svěřili své životy do rukou jen těm, co se drží hesla "Nikdo Vám nikdy nemůže dát to, co já Vám mohu slíbit" a to je začátek konce reálných řešení současného stavu :(

0 0
možnosti
DS

semeda

2. 10. 2012 14:23
Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř :-D

Jako názor nadpis zřejmě stačit nebude, že? Nicméně si myslím, že to přesně vystihuje současnou dobu. S tím, jak se stáváme více a více humanističtí, vytrácí se nám lidskost. Čím více je všude vyžadována pravda, tím více je utajených či přímo tajných věcí. Čím bohatší jsme, tím chudšími se stáváme. A čím se má člověk lépe, vede se lidstvu hůře.

Takže pokud to dobře chápu, musí se nám začít dařit méně, abychom se měli lépe. Proč jsme zrovna my tou generací, která to "schytá", to netuším - skutečně jsme si tak špatně vybrali??? Je nám potřeba pořádné lekce, tohle je podle mého jen začátek. Společnost je vždy taková, jací jsou lidé v ní. A když bude víc lidí vnímat potřebu změny, když se byť i třetina z nich pokusí změnit sama, pak se konečně začne něco dít. Dokud nadáváme jen u piva a jen na ostatní, je nám vlastně fajn....

Jestli chcete vlít trochu optimismu do žil, pročtěte si zdejší blogy a diskuze pod nimi. Je spousta lidí, co zůstali v jádru dobrými, problémy vidí a začínají řešit.

1 0
možnosti
DMJ

Constantin

2. 10. 2012 14:33
Re: Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř :-D

Děkuji, čtu hodně, jenomže komentáře samotné bývají mnohdy zcestné a stojí docela času najít ty, které jsou věcné. A nadpis je tak schválně koncipovaný, jelikož mě zajímá, jestli vůbec můj názor někoho zajímá. Nemám rád nadpisy, které vzbudí senzaci a jsou potom o ničem. Tohle je moje vnuknutí mysli a tak sem si jej vyprezentoval z hlavy, hlavně kvůli sám sobě :)

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1367x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky