Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Červenec nás měl překvapit

V loňském roce jsem naprosto propadla kouzlu knih Paula Coelho. Miluju každý ze svých diářů a ten letošní je pro mne velkou inspirací právě proto, že myšlenky tohoto brazilského spisovatele ho celý provází. Každý měsíc je ve znamení jedné z 12ti emocí, nálad nebo lidských vlastností. A já se rozhodla se pro každou z nich nadchnout, nechat se jí inspirovat a ovlivnit, minimálně na jeden měsíc. Potkalo Vás v červenci nějaké překvapení nebo jste snad měli skvělou příležitost překvapit někoho Vy? Obě varianty jsou překvapivě skvělé a pro červenec jako stvořené.

Na téma překvapení mám velké nutkání podělit se o historku, jak mě můj muž, jako překvapení samozřejmě, pozval do Paříže, kde měl v plánu mě požádat o ruku, jako překvapení samozřejmě. Velké překvapení se konalo ale pouze pro ty, které se svým plánem spiklenecky seznámil před naším odjezdem, a to když jsem po návratu na jejich otázku: „Tak co?“ stroze odpovídala: „Tak nic.“ Tohle vyprávění si ale nechám na nějakou oslavu výročí naší svatby. K jeho překvapení jsme se ale později opravdu vzali (a šlo to i bez pařížských námluv).

Do mého slovníku tedy určitě nepatří to, co často slýchávám od jiných: „Mě už asi nic nepřekvapí“. Mě překvapuje něco neustále a nejvíc takové ty naprosto běžné, obyčejné věci. Naposledy třeba to, když jsem v „Jizvě na rtu“, kterou jsem slyšela už tolikrát, objevila opět a opět něco nového, něco moudrého a něco krásného. Slova, která mě vždy donutí se na moment zastavit a poklonit se genialitě slov pana Nohavici a hlavně si zkusit to moudro aplikovat na svůj život. K mému překvapení se mi to, myslím, někdy i podaří.

Velké překvapení jsem ale třeba způsobila i já, a to své finanční poradkyni, když mi na modelovém příkladu domečku, který je zřejmě používán při zaškolování nových uchazečů o zaměstnání snů (inzerátu ve znění výdělek až 50 000,- Kč se skutečně nedá odolat) předváděla mou finanční (ne)gramotnost. Po jednotlivých patrech jsme postupně finančně pokrývaly mé potřeby od těch existenčně nejnutnějších až po ty požitkářské (dle školícího modelu bych mohla bydlet na Bora Bora v těch rozkošných domečkách, co jsou postaveny přímo v oceánu každé léto). Po pomyslných schodech jsme konečně vystoupaly až pod střechu, kde se mělo skrývat těch víc než samozřejmých (a to minimálně) 200 000,- Kč pro případ „kdyby něco“. Podle mé finanční poradkyně je (pod tou střechou) má každý normální člověk. Těšit mě na tom může snad to, že mě tedy nejspíš považovala za normální. Překvapení jsem jí způsobila celkem 3x, protože tolikrát se mě zcela nevěřícně zeptala, jestli myslím vážně to, co už potřetí opakuji. Také Vás překvapím tím, že takovou sumu pro případ „kdyby něco“ u sebe pod střechou nenajdu?

Čert vem (ne)ušetřených x tisíc korun, protože to největší překvapení zažívám teď už několik měsíců každé ráno, když zjistím, že to nebyl jen sen a že z dětské postýlky mě tím nejupřímnějším a nejkrásnějším úsměvem opravdu vítá naše holčička. A každý večer, když mohu s čistým svědomím ukončit další den, kdy jsem zase (jak si myslím) byla dobrou mámou a všechno zvládla.

Překvapení jsou hrozně fajn a hlavně ta, která můžeme vymyslet, připravit a zrealizovat pro ty druhé. Já prostě miluju někoho překvapovat a příležitost pro překvapení, která mě brzy čeká… hmm, tak tu chci mít rozhodně jen jednou za život.       

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Jirkovská | pondělí 4.8.2014 20:54 | karma článku: 0 | přečteno: 34x
  • Další články autora

Petra Jirkovská

Věřit, čekat a doufat...

Moje letošní přání do nového roku dlouho začínalo tak, jak jich začíná velká většina. „Tak už zase, zase je tu konec roku a začíná rok nový, zase jsme na začátku, co nás asi čeká...“ Ale dál nic.

6.1.2017 v 22:46 | Karma: 8,12 | Přečteno: 213x | Diskuse| Osobní

Petra Jirkovská

Když si holčička zkouší čubčí pantoflíčky a další podobná „když“…

Tak už zase? Už zase je tu konec roku? A já se počtvrté loučím s končícím rokem takhle. V roce 12 jsem bilancovala, v roce 13 jsem byla smutná, v roce 14 šťastná a v roce 15? V roce 15 jsem se nestačila divit, smát a dojímat.

1.1.2016 v 12:21 | Karma: 16,99 | Přečteno: 690x | Diskuse| Ostatní

Petra Jirkovská

Pájo…. Čabásek

nikomu z nás se nechce věřit, že se to stalo. Slov se nedostává, slzy kanou, ale mezi nimi je i ten nejupřímnější úsměv při vzpomínce na Tebe, Pájo...

31.10.2015 v 7:59 | Karma: 10,22 | Přečteno: 689x | Diskuse| Ostatní

Petra Jirkovská

To je pro Tebe – místo kytky a večeře

Ona dostane kytku nebo pozvání na večeři, ale co on? Co si zaslouží muž k výročí svatby? Ten den se každý rok opakuje, stejně jako narozeniny, Štědrý den, 1. máj nebo Den matek a každý rok by se neměl nechat bez povšimnutí.

17.6.2015 v 23:51 | Karma: 6,38 | Přečteno: 219x | Diskuse| Ostatní

Petra Jirkovská

To si z nás děláte p.…, pane Mc´Donalde???

Tak jsme si nedávno fňukli nad tím, že se náš přeshraniční soused urazil a vynutil si stažení spotu ze série reklamní kampaně jednoho z mobilních operátorů. Pár dní se o tom hodně mluvilo - někdo souhlasně, někdo nechápavě. Každopádně mnozí z nás se u reklamy dost pobavili a po jejím stažení si jí ještě o to víc začali vyhledávat na internetu. A protože jsem jen prostý uživatel médií, marně hledám smysl - z televize staženo, z internetu ne?

7.2.2015 v 20:51 | Karma: 6,44 | Přečteno: 168x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Co teď dělají Zemanovi muži. Mynář má novou firmu, Kruliš si v ČNB polepšil

25. května 2024

Premium Někdejší hradní kancléř Vratislav Mynář rozšířil své podnikatelské portfolio o novou firmu. Bývalý...

Po práci na vojnu. Poláci trénují střelbu i první pomoc, vojenský výcvik lidi láká

25. května 2024

Premium Dobrovolnický vojenský výcvik byl v Polsku zaveden v roce 2016. Od té doby jeho popularita strmě...

Útok ze severu už máme pod kontrolou, řekl Zelenskyj. Navštívil Charkov

24. května 2024  21:19,  aktualizováno  21:41

Ukrajinské síly získaly „bojovou kontrolu“ nad oblastmi, kterými ruské jednotky tento měsíc...

Víme, kde má Putin bunkry, tvrdí Kyjev. Šéfa Kremlu přirovnal k upírovi

24. května 2024  20:40

Známe polohu bunkrů ruského vůdce Vladimira Putina, prohlásila ve čtvrtek ukrajinská vojenská...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 74x
...jsem Petra a mám ráda anděly, všechno barevné, baletky, černobílé fotografie, Někdo to rád horké, naše štěně, ranní kávu, dětskou fantazii, babiččiny halušky, vůni moře, ježíška, sobotní rána, letní výlety, plastové doplňky do bytu, pivoňky, zázvorovou limonádu, pusu na čelo, kytky ve váze, usínání ve dvou, červenou rtěnku, šály, dobrou náladu, puntíkaté holinky, zrzavé vlasy, poskakování, vůni deště, čtvrteční magazím Mladé fronty, kostely, překvapení, bosé nohy, dávání dárků, dobrý vkus...

Seznam rubrik