Lev bojuje s molochem

aneb čtu si v předvolebních materiálech v době před volbami do EP...... ......pikantní je povídání o hrdinném reku Paroubkovi, který podporuje se svými věrnými boj s molochem organizovaného zločinu. Jsou tam i jiné pikantnosti jiných subjektů, jiných reků.

Jen si nedávají práci pochopit co je to ten organizovaný zločin.Jakou má strukturu, historii. Matou pojmy.

Viděli jste někde "špan" ? Máte kolem sebe "vorovskoj mir"? Potkali jste "bukanýra"? Není Váš soused večer u "Tosqueho"?

V souvislosti s děním na Ukrajině a nárůstem vojenské aktivity Ruska lze v tamních společenstvech organizovaného zločinu vysledovat zvýšenou aktivitu. Ta se dotýká i našeho území. Jak to u nich funguje -

- po ČR putují a monitorují situaci skupinky profesionálních zločinců z území Společenství nezávislých států (SNS) a Ukrajiny. Zejména na Ukrajině se výrazně aktivizují radikální až ultraradikální pravicové formace , které nasávají profesionály z rozpouštěných bezpečnostních složek. Vzhledem k tomu, že jsou ovládány etnickými a profesionálními zločineckými syndikáty spojenými s politiky a podnikateli jsou velkým rizikem. Často na našem území využívají původem etnických spoluobčanů z migračních vln od 70-let výše. Tito dnes postarší a usedlí občané (často s národností a pasem Izraele, Kanady) využívají svých kontaktů z dob obsazení našeho území sovětskými vojsky, naší liberální vízové politiky a měkkosti imigračních zákonů. Mají nepředstavitelné kapitálové zdroje. Znalosti. Uhlazenost. Dravost. Lze předpokládat, že některé takovéto skupiny (vedené bossy jako Mike Saša, Tajvančik) daly u nás v ČR vzniknout základům naší ropné mafie. Tzv. nelegální obchody s LTO byly velmi pravděpodobně zřetězeny do série vedoucí až ke skupině dříve vedené v rámci Arbat International com. bossem Mogilevičem.

Mimo jiné parta kluků, veteránů z Afgánistánu z Rostova na Donu se nám u nás před pár lety spojila pod vedením Gruzínce zvaného "M.D." s jistým občanem romské národnosti původem z českého příhraničí a založili společnost HGR s.r.o.. Napojení na romské podstvětí byl dobrý krok. Firma se rozjela a ještě nedávno její působení sahalo od obchodu s kradenými vozidly, přes drogy, falešné kolky, falešné jízdenky na MHD a další komodity. V tu dobu se tam učií podnikat i některé dnešní české špičky z Prahy. Jen na okraj - "M.D." byl zadržen v Maďarsku, souzen v ČR a zde osvobozen pro nedostatek důkazů . Pravděpodobně po vyhoštění je dnes zpět na severu Čech.

Lezou nám sem i skupinky taganské, podolské odnože moskevské mafie. Z Ukrajiny pak Solotuchovci a další.

Proč jsou úspěšní? Oni dokázali přežít pogromy po roce 1917 na území SSSR. Přizpůsobili se a tehdy vznikly zdroje z nichž čerpají dodnes - je to" vorovskoj mir" – podsvětí zločinců se svou kulturou, hierarchií a "vory v zakonu". Dále "špana" – strukturálně přestavěná uskupení např. tradičních sibiřských zločineckých skupin vznikajících v době perestrojky. Dále jsou to "čornyje" -

kavkazské gangy organizované na etnickém a klanovém principu. Dnes je výběr kvalitních a kvalifikovaných sil potencován nepovedenou nedávnou válkou v Ingušsku, Čečně, Abcházii. ( jo, tam taky EU měla snahy pomáhat. A výsledky jsem viděl v přímém přenosu....).

A mají historii, spjatou s hrdostí. Tato současná uskupení se vyvíjela snad 70 let. Od roku 1917 přes "žigany" kteří hlavně likvidovali bolševiky, po "juriki" tito ve skryté válce gangů na konci 30-tých let v SSSR zvítězili a přeskupili se do malých družin působích v Rudé armádě. To byli "suki" (děvky). Porušovali jedno z hlavních mafiánských přikázání – spolupracovali se státem – při obraně vlasti. Suki jsou vítězové a vstupují do poválečné éry. Spolupracují a jsou tolerování jako "otkoloti" státní mocí. V 60-tých letech Sovětským svazem proběhla "sučnaja vojna". Nomenklaturní kádry se chopili šance a likvidují klasické zločinecké struktury. Již tehdy se objevujií na území našeho vzoru ilegální továrny – např. výroba džínsů Levis. A světe div se, řízením osudu se dovážely ze země sovětů k nám jako důkaz vyspělosti této země.

Historie je dlouhá.

Jejich heslem je nyní " méně násilí, více investic". Proto také tyto skupiny například v Německu vstoupily do legálního byznysu – stavebnictví. Předpokládaný obrat cca 265 mld. dolarů (údaj za 2011). Zasahují bankovní sektor, v Polsku, Německu je to velmi vážný problém.Jejich síť pro obchod se strategickými surovinami realizuje obchody na nejvyšším stupni, často jako partneři státu – Francie, Belgie.

Držím palce při boji s moloochem.......hrdinní reci kol Paroubka a dalších.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Vítek | pátek 4.4.2014 23:32 | karma článku: 7,75 | přečteno: 273x
  • Další články autora

Jiří Vítek

Sliby jak bude líp

26.9.2014 v 10:10 | Karma: 8,86

Jiří Vítek

Odvěký, starobylý – saláf

11.9.2014 v 0:01 | Karma: 19,17

Jiří Vítek

Šabatové hidžáb

26.8.2014 v 23:04 | Karma: 26,26

Jiří Vítek

Ordo ab chao

18.8.2014 v 19:49 | Karma: 6,68