Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

...byl tam jenom biologický materiál...

celá hláška znějící nedávno v Čro byla... „Není tam žádný biologický otec, byl tam jenom biologický materiál.“ . Pregnantní vyjádření z úst lesbické matky. Jméno netřeba. Nedávno proběhnuvší Prag Pride otřásl veřejností. Mnou také. I pro to, že se pootevřela víc dvířka do divnozemě eurounijního myšlení. Sociální inženýrství zase vystrčilo růžky a naznačuje nám mimo jiné , že slova otec a matka nejsou z pohledu odborníků vhodná. Lepší termín je prý rodič. Mne to snad mine a vnuci mi budou moct říkat dědo. V nejhorším prarodiči. New speak ? Česky fujtajbl....

Co ví Ti svobodu milující účastníci a jejich obdivovatelé o historii?. Jak se na homosexualitu pohlíželo v Evropě dříve? V debatách s tématikou adopce dětí páry stejného pohlaví často zní odvolávky na výzkumy, statistiky z USA.

Možná se pletu, ale Prag Pride a Gay Pride? Že by něco společného?

Homosexualita je sice ve 20.století stále vnímána jako nemoc, ale spíše než trestní zákoník jí odsuzují předsudky. Brutální policejní razie z 28. 6.1969 v newyorském podniku Stonewall Inn vyhledávaném homosexuály vyvolává mohutnou vlnu protestů.Ta má za následek zakládání prvních organizací a novin na podporu práv sexuálních menšin. Léta pověstná volnou láskou a demonstracemi proti válce ve Vietnamu nesou ovoce. Paradoxně, byl to právě Vietnam, kde homosexualita nebyla nikdy, jako v jediném státě na světě zakázána. O rok později se ze vzpomínkové akce této události rodí první Gay Pride.

A jak v Evropě?

Velký rozkvět homosexuality však patří starému Řecku. Pohlavní styk osob stejného pohlaví běžnou záležitostí a souložit mladého chlapce (pro kterého to byla pocta a čest) patřilo k dobrému tónu, navíc je to znak mužnosti. Homosexualita zde měla jasně navrch před heterosexualitou. Mladíci jsou milováni pro svůj intelekt a krásného ducha. Věhlasná Sparta pak homosexualitu dotáhla k dokonalosti. Kodifikovala ji ve svém vzdělávacím a výcvikovém systému. A tak se třeba celá Thébská svatá družina skládala výlučně z homosexuálních válečníků, díky myšlence, že bojovníci spojení navzájem milostnými pouty budou bojovat srdnatěji.

Starověký Řím. Správné doupě neřesti kde p....l kámen cihlu. Julius Caesar nebyl výjimkou, císařeTiberius a hlavně Caligula vešli díky svým perverzitám do dějin. A jejich pokračovatel Nero tomu nakonec dal korunu s prvním homosexuálním sňatkem. Láska císaře Hadriána k řeckému mladíkovi Antinoosovi dokonce přerostla ve státní kult. Ovšem oproti Řecku zde bylo již zřejmé, že homosexualita je na ústupu, což dokazuje fakt, že styk se svobodným mladíkem byl trestný, povolen byl jen styk s vlastním otrokem.

Přichází křesťanství.

Církev z homosexuálů učiní hříšníky, špatně si vykládající boží přikázání „Miluj bližního svého“.

A tak z nich udělá původce všemožných katastrof a pohrom, kteří si zaslouží jediný trest. Smrt. Oblíbený verdikt je upálení. Dokonce i český otec vlasti Karel IV. zastával stejný názor. Promítá ho i do trestního zákoníku se stejným výrokem na konci. Teplo ohně očišťuje. Inkvizice zase došla k závěru, že homosexualita přichází od satana. Ovšem ani tyto kruté represe nedokázaly homosexualitu, jako takovou, vymýtit. Ona totiž přirozenost, byť značně odlišná vymýtit prostě nejde.

Nemají to lehké další léta. Až v 16. století, zlatém věku erotiky se vymahatelnost trestu (stále stejného, jen modifikovaného podle místa a doby) snižuje. Z nejednoho homosexuálního vztahu se stává veřejné tajemství a i zbraň při spřádání intrik na různé společenské úrovni.

Ryba smrdí od hlavy. Někteří už v té době jsou si rovnější.

Příkladem budiž papež Julius III., který sebral na ulici mladého negramotného hošíka, kterého vzápětí jmenoval do úřadu cardinalis nepos mezi nejmocnější muže tehdejšího světa. Dobové satiry nazývaly sedmnáctiletého kardinála Ganymédés, což bylo běžné renesanční označení pro homosexuála.

Přidejme pár let, za vodou jerodící se osvícená Amerika - Thomas Jefferson navrhovuje, aby sodomie byla místo smrtí trestána jen kastrací. .Osvícenecký krok.

 

Francouzská revoluce.

Zmatek nejen v kalendáři, ale i změny v myšlení společnosti. Napoleon homosexualitu veřejně dekriminalizoval. To v Rakousku-Uhersku jsou tvrdší. Za vlády císařovny Marie Terezie byl homosexuální akt trestán stětím mečem a zmírnění hrdelního trestu přinesl až její syn Josef II. Trestá jen pohlavní akt mužů, či žen stejného pohlaví žalářem či galejemi. Lesbická láska se u nás objevuje v tomto smyslu až koncem 19.stol.. 

20. století nám homosexuály posílá na marodku.

Kladným přínosem je zrušení trestnosti homosexuality v některých zemích. Tolerace homosexuality přichází překvapivě i v Rusku po VŘSR, kdy tehdejší bolševici zahájili tažení proti všem tehdejším sexuálním předsudkům. Tedy i homosexualite. O pár let později ji ovšem opět zakázují, Stalin se chtěl radikálně distancovat od image západní aristokracie, která byla v jisté míře s homosexuálními praktikami spojována. 

Homosexualita se tak stala sexuální deviací, nebo sociopatickou poruchou. Díky tomu si za Hitlera vysloužila označení růžovým trojúhelníkem a homosexuálové putovali společně se Židy, Cikány a dalšími podlidmi do koncentráku.

Na druhé straně v Německu roku 1897 vznikla z popudu Karla Heinricha Ulrichse (ten je vnímán jako první gay aktivista) první organizace bojující za práva homosexuálů, pod jejíž manifest se podepsal Albert Einstein, nebo Lev Tolstoj.

Dnes jsme svědky absurdního opaku - být gay se stává "módním trendem" v jehož rámci této vrozené sexuální orientaci podlehne i rozený heterák, volající pak halasně do světa: "Já jsem gay, kdo je víc?".

S tímto trendem se vezou politici cílící na lidská práva. Většinou přihlouplí, bez svého náhledu opakují co jim z Unie velí. Do toho křičí okolí své pravdy jak a kdo má vychovávat děti.

Pokud použiji úvodní hlášky je vnímaní počátku dětské existence velmi podivné. Přidám ještě citaci advokáta Hasenkopfa : „Jde o to, že lesba roztáhne nohy nějakému kamarádovi, zapomene mu říct, že vysadila antikoncepci, ten pak ani neví, že je otcem, nebo ho ta zrůda prostě zapře. ... Tohle už není spor mezi homosexuály a heterosexuály, ale mezi lidmi a zrůdami.“

Uvědomujete si, že podklad odbornému názoru na výchovu dětí jak jej obhajujeme dal Freud? Před 100 lety vyslovil svou teorii triangulace, podle níž je pro vývoj dítěte podstatné aby vyrůstalo s otcem a matkou. Dynamika vznikající v této triádě je důležitější než pouhý vztah otec-dítě, matka-dítě. Je nepostradatelná pro vybudování zdravé a pevné identity.............

 

 

A co s tím?

 

Autor: Jiří Vítek | pondělí 25.8.2014 23:20 | karma článku: 20,68 | přečteno: 949x
  • Další články autora

Jiří Vítek

Sliby jak bude líp

Před volbami se mnoho slibuje. Spousty geniálních nápadů. Držme se při zemi a věřte, že to není nechuť k novým věcem atd.. Jsem naivka a hlupák, co věcem nerozumí. Ale sliby o tom jak bude kde, kdo podporovat částečné úvazky, jak bude preferovat tu či onu skupinu jsou jen sliby a plácání. Řeči o zajištění prosperity a rozvoje, blahobytu....pohádky.

26.9.2014 v 10:10 | Karma: 8,86 | Přečteno: 322x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Odvěký, starobylý – saláf

...ti pak, kdož nesoudí podle toho, co Bůh seslal, jsou nevěřícími.“(5:44) .....nepijte tu alkohol, říkají příslušníci zvláštní, etnické policie v německém Wuppertalu Němcům po klubech. Jde vskutku o první pokusy vytvářet paralelní strukturu moci ve státě? Pokus kam to nechá demokracie dojít? Možná. Němci mají s muslimy veliké problémy. Od sílícího radikalismu muslimů, přes násilí uplatňované proti vlastním souvěrcům (rozuměj převázně ženám pokud náhodou chtějí začít vztah s bezvěrci atd..). Čechy to čeká. Pokusnou lokalitou se stává nesporně Teplicko. (září 2014)

11.9.2014 v 0:01 | Karma: 19,17 | Přečteno: 500x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Šabatové hidžáb

Na počátku něco málo z historie oblékání , jak ji zná i Korán....V době hidžry zahalené nechodily po většinu života ani manželky samotného proroka Mohameda – tento zvyk si osvojily až ke konci svého života. Pro Mohameda nebyly závoje velkou prioritou, ostatně zmíiuje se o nich v Koránu jen dvakrát: ....A řekni věřícím ženám, aby cudně klopily zrak a střežily svá pohlaví a nedávaly na odiv své ozdoby kromě těch, jež jsou viditelné. A nechť spustí závoje své na ňadra svá. A nechť ukazují své ozdoby jedině svým manželům nebo otcům nebo tchánům nebo synům nebo synům svých manželů nebo bratřím nebo synům svých bratří či sester anebo jejich ženám anebo těm, jimž vládne jejich pravice, nebo služebníkům, kteří nemají chtíče, anebo chlapcům, kteří nemají pojem o nahotě žen. A nechť nedupou nohama, aby lidé postřehli ozdoby, které skrývají.“ ....

26.8.2014 v 23:04 | Karma: 26,26 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Ordo ab chao

Koho volit je důležitá otázka. Otázka paměti lidí, protože rychle zapomínáme co bylo před pár týdny.

18.8.2014 v 19:49 | Karma: 6,68 | Přečteno: 335x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Archeologie ve Strakovce, aneb Dienstbier hledá historii

(ko na džanel, na achaĺol – kdo nezná nepochopí) Konečně se dočkal a statečný ministr vyráží v duchu své oblíbené postavy na expedici. Dienstbier nasadí klobouk, vezme bič, rýč a vyrazí po 10. červnu na svou první expedici. Tento český Indiana Jones se vydává pátrat po artefaktech cikánské historie. Pojede hledat základy dávných cikánských staveb. Vykopávky hodlá zahájit v Chanově, následně se vydá na nebezpečný východ kde někde kolem Betlanovců hodlá najít archu romale mající dosvědčit, že cikáni jsou naši předkové.

6.6.2014 v 23:49 | Karma: 17,36 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Chlap co si myslí že se pořád dá něco změnit. Hlavně nesedět a nenadávat, jak je zvykem u nás v Čechách.
Asi jsem se zbláznil, ale tiché mlčení je podle mně horší než účast. Pokus o účast, pokus o názor.

Seznam rubrik