Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koblih v igelitu tavený aneb

co by měl poslanec dělat a poznat v Bruselu. Není toho moc. Není to složité co od něj lidé čekají. Ale bude to vyčerpávající.  

Měl by si být jen denně vědom, že tam přijel ze země s úchvatnou kulturou. Od barokní muziky, Smetany, Alše, Muchy, krojů na jižní Moravě a jinde.atd..... Měl by si být vědom, že dluží lidem za to, že je v Bruselu.

Měl by tedy bránit naši kulturu. Naši hrdost na kulturu.

Hrdost na Českou republiku totiž vládní špička a stávající europoslanci neznají a nemají. Taky nebrání naši zem.

Koukněte na Sobotku který hned přitaká, pokud mu eurokomisař sdělí, že v naší zemi je rasismus. A hned, že založíme komisi, prošetříme, dáme další peníze na pozitivní diskriminaci.

Ale že naši dosavadní europoslanci a vláda drží ústa při snaze Bruselu dotvořit do legislativního návrhu distribuční systém imigrantů tak, aby někam zmizeli z očí těm zemím, které se brání (Francie, Německo, Anglie...) to bude ok....to bude tím, že si nevšimli.... možná nerozuměli...

Europoslanec musí jen málo.

Třeba občas přijet (může i autem, nemusí hromadnou dopravou – přece není socka) na severní Moravu, do severních Čech, nebo do Brna a podívat se, jak dobře se u nás pozitivně diskriminuje. Musí si jen umět spočítat kolik peněz v systému máme, dáváme a kolik problémových lidí si vydržujeme stávájícím systémem sociálních dávek. Ale to je určitě přehnaná obava. Kolik lidí tak ještě uživíme? Ale hlavně když budeme integrovat, multikulturálně se přizpůsobovat dorazíme kam? No....do ..... .

Ti co tu celý život dělali a všechno si platili se budou muset přizpůsobit. Čemu? Jak bych to slušně napsal........... .

Eroposlanec by taky měl občas číst a mluvit s lidmi (těžká práce, i já bych s ní měl co dělat...) . To aby si uvědomil jaká ekonomická, kulturní poušť u nás může vzniknout pokud se bude jen vznášet v Bruselu a nebude tlačit i na domácí exekutivu. Není totiž poslancem sám o sobě. To co prosadí v Bruselu musí prodat doma.

Ale to se přece děje, ne? V Bruselu chtějí přísnější normu na pečivo a ten stávající europoslanec hned doma přitvrdí. Chce koblih do igelitu tavený. Musí přece ukázat, že tam neseděl nadarmo.

Europoslanec by taky měl být numismatik. Protože česká koruna je graficky a provedením měna pěkná. A přejít na Euro podle vládních špiček v termínech , které nám nutí znamená že si vezmeme graficky a provedením měnu méně pěknou. Ale jen to?

Europoslanec by měl být taky gurmán. Což venku bude. Belgie a její kuchyně je skvělá. Ale musí mu to vydržet i doma. To proto, aby nám ubránil české potraviny. Ty naše kvalitní (tím zrovna nemyslím Vodňanské kuře s rodokmenem....).

Europoslanec musí být i sedlák. Musí poznat, co že to pěstují na tom políčku v Bretani, co že to roste v Irsku. A doma si musí pak uvědomit, že toho žlutého "babišího květu" na poli se opravdu, ale opravdu nenajíme. A volná ruka trhu nám hladové bříško nepohladí.

Musí si umět spočítat kolik potravin potřebujeme. Kolik jich budeme za dva-tři roky dovážet. Jde však jen o selský rozum.

Kdyby byl hodně dobrý všimne si i toho zvláštního jevu, že na farmách v Dánsku žijí podivná zvířata. Říká se jim prasata (Sus scrofa domestica). U nás jsou před vyhubením. Krávu po něm nemůžřeme chtít.To se hůř poznává.

Europoslanec by se asi v Bruselu měl chovat ekologicky, šetrně k prostředí. Asi bude třídit odpad. Má to háček. Nedej bože aby pak svůj vytříděný odpad z Bruselu našel na skládce za svou vilkou v Čechách. Kam by totiž interpeloval........?

 

 

Autor: Jiří Vítek | středa 23.4.2014 23:55 | karma článku: 14,62 | přečteno: 553x
  • Další články autora

Jiří Vítek

Sliby jak bude líp

Před volbami se mnoho slibuje. Spousty geniálních nápadů. Držme se při zemi a věřte, že to není nechuť k novým věcem atd.. Jsem naivka a hlupák, co věcem nerozumí. Ale sliby o tom jak bude kde, kdo podporovat částečné úvazky, jak bude preferovat tu či onu skupinu jsou jen sliby a plácání. Řeči o zajištění prosperity a rozvoje, blahobytu....pohádky.

26.9.2014 v 10:10 | Karma: 8,86 | Přečteno: 322x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Odvěký, starobylý – saláf

...ti pak, kdož nesoudí podle toho, co Bůh seslal, jsou nevěřícími.“(5:44) .....nepijte tu alkohol, říkají příslušníci zvláštní, etnické policie v německém Wuppertalu Němcům po klubech. Jde vskutku o první pokusy vytvářet paralelní strukturu moci ve státě? Pokus kam to nechá demokracie dojít? Možná. Němci mají s muslimy veliké problémy. Od sílícího radikalismu muslimů, přes násilí uplatňované proti vlastním souvěrcům (rozuměj převázně ženám pokud náhodou chtějí začít vztah s bezvěrci atd..). Čechy to čeká. Pokusnou lokalitou se stává nesporně Teplicko. (září 2014)

11.9.2014 v 0:01 | Karma: 19,17 | Přečteno: 500x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Šabatové hidžáb

Na počátku něco málo z historie oblékání , jak ji zná i Korán....V době hidžry zahalené nechodily po většinu života ani manželky samotného proroka Mohameda – tento zvyk si osvojily až ke konci svého života. Pro Mohameda nebyly závoje velkou prioritou, ostatně zmíiuje se o nich v Koránu jen dvakrát: ....A řekni věřícím ženám, aby cudně klopily zrak a střežily svá pohlaví a nedávaly na odiv své ozdoby kromě těch, jež jsou viditelné. A nechť spustí závoje své na ňadra svá. A nechť ukazují své ozdoby jedině svým manželům nebo otcům nebo tchánům nebo synům nebo synům svých manželů nebo bratřím nebo synům svých bratří či sester anebo jejich ženám anebo těm, jimž vládne jejich pravice, nebo služebníkům, kteří nemají chtíče, anebo chlapcům, kteří nemají pojem o nahotě žen. A nechť nedupou nohama, aby lidé postřehli ozdoby, které skrývají.“ ....

26.8.2014 v 23:04 | Karma: 26,26 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

...byl tam jenom biologický materiál...

celá hláška znějící nedávno v Čro byla... „Není tam žádný biologický otec, byl tam jenom biologický materiál.“ . Pregnantní vyjádření z úst lesbické matky. Jméno netřeba. Nedávno proběhnuvší Prag Pride otřásl veřejností. Mnou také. I pro to, že se pootevřela víc dvířka do divnozemě eurounijního myšlení. Sociální inženýrství zase vystrčilo růžky a naznačuje nám mimo jiné , že slova otec a matka nejsou z pohledu odborníků vhodná. Lepší termín je prý rodič. Mne to snad mine a vnuci mi budou moct říkat dědo. V nejhorším prarodiči. New speak ? Česky fujtajbl....

25.8.2014 v 23:20 | Karma: 20,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní

Jiří Vítek

Ordo ab chao

Koho volit je důležitá otázka. Otázka paměti lidí, protože rychle zapomínáme co bylo před pár týdny.

18.8.2014 v 19:49 | Karma: 6,68 | Přečteno: 335x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Newyorská policie zasahovala na Kolumbijské univerzitě. Vyhnala demonstranty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Chlap co si myslí že se pořád dá něco změnit. Hlavně nesedět a nenadávat, jak je zvykem u nás v Čechách.
Asi jsem se zbláznil, ale tiché mlčení je podle mně horší než účast. Pokus o účast, pokus o názor.

Seznam rubrik