Všechno špatně ...

Rathovo zadržení, obvinění a následná mediální masáž jsou špatnou zprávou pro jeho odpůrce i příznivce. Celý případ může mít jen dva scénáře, které jsou, bohužel, jeden horší než druhý.  

Scénář: Ráth  je vinen. Bude souzen, odsouzen, vláčen médii a zostouzen.  Znamenalo by to, že korupce, zlodějina a zločin opravdu prorůstají do nejvyšší politiky a Rath je opět jen pověstná špička ledovce. A ty občane už víš, že podplácení, korupce a klientelismus jsou všudypřítomné a bez něj nemáš šanci čehokoli dosáhnout.

Scénář: Rath je nevinný. Tato zpráva je asi ještě horší. Znamenalo by to, že u nás panuje jakési mafiánské prostředí. Spojení politické objednávky a policejní moci, může zlikvidovat prakticky kohokoli, kdo nešlape brázdu.  Rathova očista by probíhala při nečinnosti našich soudů roky. Nálepky zločince by se v Čechách  pod vlivem přísloví „Není šprochu…“  nikdy nezbavil. Teatrální zatčení a palcové novinové titulky totiž zůstanou v paměti lidí hodně dlouho.

Tak jak tak, pravdu ukáže až čas a to kdoví jestli. Krabice od bot nebo igelitka napěchovaná několika miliony, je totiž v českých zemích poměrně běžný jev a ani takto podivný úkaz orgány činé v trestném řízení moc neřeší. Sám o sobě totiž tento úkaz není postižitelný a prokázat, že peníze pocházejí z nelegálních nebo nezdaněných zdrojů v ČR dosud neumíme.

Obě varianty jsou proto špatné a pouze ukazují na špínu, která nás obklopuje ze všech stran.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Verner | úterý 15.5.2012 15:44 | karma článku: 24,37 | přečteno: 1411x
  • Další články autora

Jiří Verner

S mrtvolou na zádech

27.10.2011 v 9:11 | Karma: 21,00

Jiří Verner

Holky neblbněte!

22.9.2011 v 14:17 | Karma: 26,67