Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Právo a spravedlnost - jen prázdné pojmy a falešná lidská práva

Zaujal mne článek Jiřího Hrebenara, kde barvitě popisuje krvelačné nacionalisty volající prý ve Varnsdorfu po krvi a lynčování. Nejsem určitě sám, kdo to vidí jinak.

Sleduji dění ve Varnsdorfu prostřednictvím veřejných médií. A tak mohu vycházet jen z toho, co vidí asi většina českého národa, včetně pana Hrebenara.

Nemohu souhlasit s postojem některých lidí, kteří dění ve Varnsdorfu vidí jako útlak romské menšiny a snahu o její fyzickou likvidaci. Většina ze stovek demonstrantů byli místní občané, kteří se již nehodlají smířit s chováním nepřizpůsobivé menšiny.

Na demonstraci, která zaplnila několik ulic, jsme mohli vidět nejen občany ve středním věku, ale i matky s dětmi, starší občany, babičky a pány v důchodovém věku, které asi těžko můžeme obvinit z rasismu či extremismu. Jsou to totiž běžní občané města, kteří už nehodlají snášet neustálé šikanování ze strany nepřizpůsobivé menšiny. Nehodlají se smířit s neustálým nárůstem kriminality o stovky procent. Nehodlají se smířit s ničením a periodickým zcizováním svého majetku a především se nehodlají smířit s nezúčastněným postojem všech orgánů státní správy a především policie, která chrání spíše darebáky.

Je smutné, že policie a státní orgány postupují represivně proti občanům, kteří tuto situaci už nechtějí snášet a chrání ty, kteří ji svým chováním vyprovokovali. Omezuje běžné občany v jejich shromažďování, nutí je dodržovat byrokratické postupy při ohlašování  jejich setkání, přičemž společenská nebezpečnost jejich chování je takřka nulová. Je s podivem, že státní orgány a policie, nepostupují stejně důsledně proti lidem, kteří kradou, ničí a žijí z daní ostatních pracujících.

Jako příklad nám poslouží dva včerejší záběry ČT:

Obraz č.1: Mladá dívka má na tričku nápis propagující fašismus a jméno nacistického vůdce. V zápětí promluví policejní mluvčí, která nám oznamuje, že totožnost dívky se zjišťuje, poté bude zadržena a obviněna z propagace fašismu.

Obraz č.2: Záběr na ubytovnu, kde bydlí nepřizpůsobiví občané. Jeden z nich, hodně opálený a špatně  česky mluvící člověk, nám říká, že v protestujícím davu vidí občany, kteří kradli společně s ním, a že tam taky vidí lidi, kteří prodávají drogy, pervitin. A dál ? Nic.

Proto se ptám: Jak je možné, že policie nezjišťuje identitu tohoto člověka, který se sám přiznal, že kradl, označil své spoluviníky a dokonce nám přiznal, že byl svědkem trestného činu prodeje drog a tento trestný čin neohlásil, čímž se podílí při napomáhání tomuto trestnému činu? Proč policie nejedná? Proč takového člověka chrání?

Státní správa neřeší problém, který si sama způsobila falešným chráněním lidských práv občanů, kteří se sami podílejí na potlačování práv druhých. Policie, města ani obce neřeší situaci a původce všech nepokojů a naopak postihují a rozhánějí ty, kteří se již nehodlají smířit se současným stavem a dávají hlasitě najevo, že pohár už přetekl.

Je ovšem také pravdou, že mezi běžné protestující občany chtějící žít v klidu, se přidává i početná skupina extremistů, kterým nejde o nic jiného, než vyvolávat nepokoje, bitky a popouzet dav k radikálním násilným činům. A proti takovým lidem je potřeba také zasáhnout a potrestat je přesně podle zákona.

Především je ale potřeba řešit problém od samé podstaty. Označovat věci pravými jmény. Nebát se říci, že většinu krádeží ve Varnsdorfu a nárůst kriminality mají na svědomí cikáni. Je potřeba potlačovat kriminalitu, dbát na zvýšenou ochranu postižených a důslednou represi viníků. Chovat se  důsledně, aby slova „Právo a Spravedlnost“ nebyla jen prázdnými pojmy.

Autor: Jiří Verner | neděle 4.9.2011 10:40 | karma článku: 30,46 | přečteno: 1511x
  • Další články autora

Jiří Verner

Všechno špatně ...

Rathovo zadržení, obvinění a následná mediální masáž jsou špatnou zprávou pro jeho odpůrce i příznivce. Celý případ může mít jen dva scénáře, které jsou, bohužel, jeden horší než druhý.

15.5.2012 v 15:44 | Karma: 24,37 | Přečteno: 1411x | Ostatní

Jiří Verner

S mrtvolou na zádech

Všichni víme, že Řecko dávno zkrachovalo. Ti nahoře nám to jen zapomněli říct. A tak se čeká, až to řeknou, aby mohlo zkrachovat i oficiálně. Řecko je taková finanční mrtvola udržovaná na umělém dýchání a kapačkách, kterou si EU táhne na svých zádech a jen se čeká, až mocipáni z EU dovolí pacienta odpojit od přístrojů a nechat ho zemřít.

27.10.2011 v 9:11 | Karma: 21,00 | Přečteno: 879x | Ostatní

Jiří Verner

Jančurovi už žádné další tratě nedávejte!

Radim Jančura žádal o povolení nasadit své žluté vlaky na jednu z nejfrekventovanějších tratí Praha – Brno – Břeclav. Myslím si, že předávat Jančurovi jakékoli tratě jen tak, je zbytečné a neekonomické.

15.10.2011 v 9:15 | Karma: 26,73 | Přečteno: 2422x | Diskuse| Ostatní

Jiří Verner

Holky neblbněte!

Muži většinou modelingové soutěže příliš nesledují. I moje oko spočinulo na tělech finalistek soutěže Swarzkopf Elite Model Look 2011 úplnou náhodou, když jsem ve zpravodajském bloku zhlédl krátkou reportáž. A docela jsem se polekal.

22.9.2011 v 14:17 | Karma: 26,67 | Přečteno: 1848x | Diskuse| Ona

Jiří Verner

Proč komunisté nemají rádi sociální stát

Budování sociálního státu a dnešní snaha o jeho udržení se nelíbí prakticky nikomu z celého politického spektra. Podívejme se, co mu všichni vytýkají a proč sociální stát zavrhují i komunisté.

9.9.2011 v 12:13 | Karma: 13,81 | Přečteno: 970x | Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

V neděli očekávejme silné bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  20:14

Přímý přenos Sobotní bouřky zasáhly Moravu a jihovýchod Čech, v neděli se předpokládá rozsah na celé Česko,...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3664x
Občan, zaměstnanec, student a cestovatel.